Vi bygger om och firar 70 år

År 2024 händer det mycket på Halmstads Teater. Innan vi firar teaterns 70-årsdag i november så ska foajén renoveras. Här kommer du kunna följa renoveringen.

När ska teatern renoveras?

Renoveringen kommer starta så smått efter årsskiftet. Då främst i utrymmen som inte påverkar ytor för föreställningar, publik eller möten. Den stora förändringen sker under sommaren 2024. Olika delar av teatern kommer vara stängda under olika perioder. Observera att tiderna kan komma att justeras.

Renoveringstider

  • Stora salongen och foajén Stängd 6 maj–15 oktober
  • Festsalen Tveka inte att skicka din förfrågan. Under renoveringen kommer vi kunna ta emot bokningar under vissa perioder, främst kvällstid. Stängd dagtid, med en del undantag, mars–september på grund av eventuellt störande buller. Skicka din bokningsförfrågan.
  • Konferens Tveka inte att skicka din förfrågan. Under renoveringen kommer vi kunna ta emot bokningar under vissa perioder. Stängt dagtid vissa dagar mars–september på grund av eventuellt störande buller. Skicka din bokningsförfrågan.
Skissbild över hur foajén i Halmstads Teater ska renoveras.

Vy från trappan i foajén. Foajén har öppnats upp mot Teaterparken. Till höger kommer en person ut från toaletten.

Vad förändras?

Flera saker kommer att förändras under renoveringen. Vid renovering arbetar man för att behålla den känsla och stil som redan nu finns i huset. Fem punkter kommer du märka av extra:

Större foajé

Foajén blir större då de kontor som tidigare funnits runt foajén nu kommer bli en del av foajén, garderob och toaletter.

Plats för cirka 500 sittande middagsgäster

Tack vare att foajén blir större möjliggör detta även för fler middagsgäster. Antalet middagsgäster i foajén ökar från 300 till cirka 500 sittande.

Skissbild över hur foajén i Halmstads Teater ska renoveras.

Foajén med vy mot trappan som leder till huvudentrén. Foajén har öppnats upp åt höger mot Teaterparken samt bakom trappan mot Fredsgatan. Till vänster finns garderob och toalett. Observera att detta är en skiss på hur ombyggnationen kan se ut.

Tillgänglighet

En ny hiss kommer installeras i huvudentrén upp till den stora foajén.

Två barer

Idag finns en bar i Halmstads Teaters stora foajé. Efter renovering kommer den nuvarande att vara större och ännu en bar kommer finnas.

Fler toaletter

Toaletterna i foajén flyttas och blir fler.

Skissbild över hur foajén i Halmstads Teater ska renoveras.

Foajén. En bit fram till vänster ser du den nya lilla baren. Till höger ser du en del av garderoben. Längre fram, om du går igenom öppningen, hittar du den större baren till höger. Observera att detta är en skiss på hur ombyggnationen kan se ut.

Hur kan jag följa renoveringen?

Är du nyfiken på renoveringen och vill följa den? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för besökare och/eller arrangörer så följer du med under hela renoveringen. Vi kommer även kontinuerligt att uppdatera vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och vårt Instagamkonto Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med nedslag från renoveringen.

På denna sida kommer du även kunna ta del av en 360-tur, som du själv kan klicka dig runt i för att se vad som händer under renoveringen.

Halmstads Teater firar 70 år

Under hösten 2024 bjuds du in att fira Halmstads Teater och samtidigt upptäcka de renoverade lokalerna. Mer om 70-årsfirandet kommer längre fram.

FAQ - Svar på återkommande frågor

Här har vi samlat svaren på de frågor som ställs till oss just nu. Frågorna och svaren samt informationen på denna sida uppdateras löpande under hela året.

När planeras renoveringen att dra igång?

Renoveringen smyger igång i mars men stora delar av renoveringen kommer inte märkas för dig som gäst förens i april/maj.

Kommer jag fortfarande att kunna gå på föreställningar eller konferens?

Ja, renoveringen kommer att anpassas så att husets verksamhet i största möjliga mån kan fortlöpa som vanligt.

Hur kommer det vara med byggdamm och smuts?

Vi kommer att bibehålla ordinarie städrutiner under hela renoveringen samt sätta in extra städinsatser löpande.

Vad för skillnad kommer man märka när renoveringen är färdig?

Du kommer att komma till en teater som har renoverats och bibehållit sin funkischarm och samtidigt utökat sin kapacitet. Efter renoveringen har teatern fått fler och nya toaletter, utökade serveringsmöjligheter, samt att man kommer kunna ta emot upp till cirka 500 sittande matgäster i foajén.

När fyller teatern 70 år?

Halmstads Teater fyller 70 år den 13 november 2024.

Blir det något 70-årsfirande efter renoveringen?

Ja, såklart vi kommer att fira! När programmet är satt kommer det att läggas upp i vår evenemangskalender så håll koll där!

Kommer Halmstad Tourist Center att kunna ha öppet som vanligt? Hur påverkas servicen och biljettförsäljningen?

Halmstad Tourist Center kommer att kunna ha öppet, men anpassa sin service. Just nu planeras det för tillfälliga lokaler under renoveringsperioden. När det är klart kommer vi att informera om det här på vår webbplats och i sociala medier.
Det vi vet nu är att under månaderna juni, juli och augusti kommer Halmstad Tourist Center inte att bedriva sin verksamhet i huvudentrén utan tittar på tillfällig lokal att flytta ut till under sommaren. Större ingrepp kommer att göras i huvudentrén så som att en av hissarna ska flyttas.