Våra scener

Ända sedan 1954 har Halmstads Teater bjudit på underhållning och teater. Allt från stand up, konserter och teaterföreställningar har passerat revy. Vi har en fantastisk historia att luta oss mot men är samtidigt väldigt moderna. Våra tre scener är uppskattade och artister och arrangörer återkommer gärna.

Flaggskeppet på Halmstads Teater är Stora salongen. Ljud och ljus i lokalen är av högsta klass, likaså akustiken. Lokalen som har 900 sittplatser passar bra för stora produktioner och möten. Figarosalen är en mycket uppskattad lokal. Den passar utmärkt för mindre turnerande produktioner, föreläsningar, konsterter, stand up och möten. Här finns 263 platser. Festsalen som har plats för upp till 250 personer är mycket populär. Den passar för mässor, mindre konserter, barnteater, middagar och möte. Sittplatser och scener kan varieras på det sätt som passar ändamålet.

Vid hyra av Stora salongen och Figarosalen ingår alltid tekniker. Jämför lokalernas kapacitet och utrustning nedan.

Läs mer om respektive lokal genom att klicka på den du är intresserad av i menyn till höger.

Coronas påverkan

Vi på Halmstads Teater följer och anpassar oss efter myndigheternas råd och restriktioner gällande Corona, Covid-19. Det innebär ett maxantal på 50 personer när det gäller fysiska sammankomster. Skulle det komma nya riktlinjer kommer vi att uppdatera informationen på Halmstads Teaters coronasida.

Bokningsförfrågan

Har du frågor om lediga datum, kapacitet, teknik eller annat kring ditt arrangemang? Skicka din förfrågan via vårt bokningsformulär eller kontakta oss på 035‑137390 eller info@halmstadsteater.se.

Rum och scen

Nedan ser du det coronaanpassade nuvarande maxantal personer i respektive lokal. I antalet det Cornaanpassade antalet personer räknas även personalen som är på plats. Inom parantes ser du ordinarie antal.

Tabellen går att scrolla i sidled för mer information.


Platser

Rumsyta i kvadratmeter

Scenmått: bredd, djup, höjd

Mobila läktare

Stora salongen

50 (902)B10, D12, H5,65


Figarosalen

50 (263)


B10, D6, H4,2


Festsalen

50 (200)

280

B5,6, D2,5

Ja

Teknisk specifikation

Tabellen går att scrolla i sidled för mer information.


Mixerbord för ljud, ljus och bild

Videoprojektor samt filmduk

Mikrofoner

Hörslinga

Stora salongen

X


X

X

X

Figarosalen

X

X

X

X

Festsalen

X

X

X

X

Besök Halmstads Teater digitalt i 3D

Ta en rundtur genom Halmstads Teaters huvudentre, upp i foajen och vidare in i Stora salongen. Eller ta en tur genom våra möteslokaler.