Hitta hit

Halmstads Teater ligger mitt i Halmstads city, bara ett stenkast från Nissan. Du har nära till ett rikt restaurangutbud, flera hotell och vårt prisbelönta, vackra stadsbibliotek. Det är enkelt att ta sig hit både med kollektivtrafik, egen bil och flyg. I februari 2020 startade dessutom en färjelinje mellan Halmstad och Grenå.

Entréer och besöksadresser

I kartan nedan kan du se var de olika entréerna finns.

Evenemang / huvudentré Fredsgatan 5, 302 46 Halmstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Konferens Kungsgatan 25B, 302 46 Halmstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Kontor (bokade möte) Våning 2, Kungsgatan 25, 302 46 Halmstad.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla parkeringsplatser och entréer klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Bil och parkering

Halmstads Teater når du enkelt med bil. För vägbeskrivning från din avreseort klicka på vägbeskrivning i den vita rutan uppe i vänstra hörnan på kartan ovan.

Halmstads Teater når du enkelt med bil. För vägbeskrivning från din avreseort klicka på texten "Visa en större karta" i den vita rutan uppe i vänstra hörnan på kartan ovan.

Parkeringsplatser

I Halmstad centrum erbjuds över 7 200 parkeringsplatser som Halmstads kommun ansvarar för. Utöver dessa finns även privata företag som hyr ut parkeringsplatser.

Drygt 200 meter från Halmstads Teater ligger parkeringshuset Gamletulllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med infart från Kungsgatan. I parkeringshuset kan du parkera dygnet runt, men det är endast öppet 05.00–24.00 Det finns även möjlighet att parkera på gatorna i närheten av teatern. Se alla de kommunala parkeringsplatsernalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och de parkeringshus som kommunen ansvarar överlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På andra sidan Nissan finns två parkeringshus, Torggaragetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och parkeringshuset Combilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, cirka 300 meter från Halmstads Teater, båda med infart från Hamngatan.

Det finns handikapparkering i anslutning till Halmstads Teater samt i parkeringshuset Gamletulllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Se mer specifikt var handikapparkeringsplatserna finns under tillgänglighet.

Betala parkering

Du betalar din parkering genom kort i automat eller via en av parkeringsapparna SMS-parklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Easyparklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Parksterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla parkeringsplatser och entréer klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Taxi

I Halmstad finns flera taxibolag, däribland:

Stadsbuss

Alla tidtabeller för Halmstads stadsbussar finns på Hallandstrafiken. Sök din resa på Hallandstrafiken.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, ange busshållplats Österskans.

Utanför Halmstads Teater finns stadsbusshållplatsen Österskans. Här stannar linje 1, 2, 4, 5, 7 och 15 vid läge A och B drygt 100 meter från Halmstads Teaters huvudentré. Linje 6, 12 och 14 stannar vid vid läge C och D knappt 50 meter från teaterns huvudentré.

Från Halmstad Resecentrumslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster busshållplatser läge A och B är det knappt 400 meter till Halmstads Teater. På Halmstad resecentrum stannar så gott som alla stadsbussar, dock stannar inte alla på läge A eller B.

Buss och tåg

Hitta din resa på Hallandstrafikenlänk till annan webbplats.se, sj.se eller via resrobot.selänk till annan webbplats där alla regioners kollektivtrafik är samlade. Halmstad Resecentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med bussterminal och tågstation ligger cirka 500 meter från Halmstads Teater.

Med hjälp av tåg kan du enkelt resa till Halmstad med Öresundståglänk till annan webbplats och SJ‑tåglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster både från Europa, via Köpenhamn och Malmö i söder och från Göteborg i norr. Eller ta Krösatågetlänk till annan webbplats genom det småländska inlandet från Värnamo, Alvesta eller Växjö. Även de skånska Pågatågenlänk till annan webbplats stannar i Halmstad. Halmstad järnvägsstation, eller Halmstad Clänk till annan webbplats är en del av Halmstad resecentrumlänk till annan webbplats.

Hallandstrafikenlänk till annan webbplats ansvarar för den regionala busstrafiken i Halland. Med bussen kan du resa till de flesta platser runt om i kommunen. Utöver regionbussarna trafikerar även Flixbuslänk till annan webbplats (Swebus är en del av Flixbus) Halmstad. Med Flexibus kan du ta dig direkt från Oslo eller Berlin till Halmstad.

Båt

Nu kan du ta färjan från Danmark till Halmstad. Åk med StenaLines linjen Halmstad–Grenålänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Flyg

Halmstad har en egen flygplats – Halmstad City Airportlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Från flygplatsen tar du dig enkelt till centrum med cykel (15 minuter), stadsbuss (20 minuter) eller bil (10 minuter). Halmstad City Airportlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster trafikerar Bromma i Stockholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Flygplatsen har även olika charteravgångar.

Ängelholm Helsingborg Airportlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster når du på cirka 40 minuter med bil. Eller på cirka 60 minuter med kollektivtrafik. Ängelholm Helsingborgs flygplats når du från bland annat Stockholm, Gotland, Östersund, Åre och Sälen, samt en del städer utanför Sverige.

Göteborgs flygplats Landvetterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster når du på cirka två timmar med bil eller buss och tåg. Till Landvetter kan du resa från Stockholm och ett antal europeiska städer.

Kastrup flygplats i Köpenhamnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster når du på cirka två timmar med tåg eller bil. Den internationella flygplatsen nås från större delen av världen.