Isprinsessbaletten

  • Teater och dans
onsdag 11 december 2024, 19.00–20.50
Halmstads Teater - Stora Salongen

Premiär i Skandinavien!
Classical Ukrainian Etoile Ballet har förberett en överraskning för publiken: en ny julbalett "Ice Princess".

"Ice Princess" är en balett baserad på sagan "Snödrottningen" av Hans Christian Anderson. Detta är en fascinerande, romantisk berättelse till musik av Mozart, Vivaldi, Halvorsen, Grieg och Leontovich, som kommer att ge dig oförglömliga, glada känslor, fylla dig med inspiration och nya drömmar. En vacker prinsessa, rånare, skogsälvor, en rolig snögubbe, fantastiska troll och naturligtvis en modig ung man spelar på scenen.

Den vackra prinsessan Sofia är ledsen i sitt slott. Ensamheten gjorde hennes hjärta till is. När hon ser avlägsna länder i en magisk spegel där folk firar jul glatt bestämmer hon sig för att åka dit bara för att komma lite närmare platsen där alla är glada. Ett ödesdigert möte med en av byborna, en glad pojke, gjorde henne så upprymd att hennes iskalla hjärta värkte i bröstet. Hon försvann och frös hela staden. Men mirakel sker alltid vid jul. Den unge mannens kärlek och goda hjärta kommer att leda honom genom många äventyr och faror till slottet, där han kommer att finna sin kärlek, smälta hjärtat av den vackra prinsessan och rädda invånarna i hans stad.

Baletten koreograferades av Andreas Heise, som under många år arbetat på Norska Nationaloperan. Ideologen och scenografen för projektet var grundaren av den Classical Ukrainian Etoile Ballet, Irina Khandazhevskaya. Produktionen av klassisk koreografi kommer att framföras av ukrainska professionella balettdansörer - vinnare av internationella balettävlingar, People's Artists of Ukraine, ukrainska solister och från februari 2022 europeiska teatrar.

Turnén presenteras av den norska organisationen "Kultur for Folket" för att stödja ukrainsk klassisk balettkonst och ukrainska artister som inte har möjlighet att uppträda i sitt hemland.
Turnén äger rum i november och december i Norge, Sverige och Danmark.

Baletten varar 1 timma 50 minuter inkl paus.

Biljetter
Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se
Handikapplatser bokas på Halmstad Tourist Center, en fri ledsagare/rullstol.
Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center.

Kontakt och plats

Plats: Halmstads Teater - Stora Salongen

Datum och tid

  • onsdag 11 december 2024, 19.00–20.50