Deutsch
Dansk

Östra stranden

Östra stranden ligger cirka 4 kilometer från Halmstads centrum och är en långgrund och barnvänlig sandstrand med många serviceinrättningar samt en lekplats.

Östra stranden i norr finns stugbebyggelse, som började byggas redan tidigt 1900-tal. Då blev det allt vanligare med bad vid strand istället för på kallbadhus. Gröningen är även speciellt anpassat för personer med funktionsnedsättning och är bemannat dagtid vid badväder under sommaren. Är flaggan hissad är badet bemannat. På badplatsen finns flera hjälpmedel både i omklädnings­rum och för ett dopp i det blå. Alla är välkomna till Gröningen på Östra stranden, men som besökare uppmanas du att ta särskild hänsyn och lämna plats till gäster med funktions­nedsättning.

Stugbebyggelsen fortsätter längs Köpenhamn och avtar mot Hagön i söder. Där Hagön tar vid sträcker sig Hagöns naturreservat ända ner till stranden. Hagön naturreservat består mestadels av öppen ljunghed och fuktängar växande på sandmark och erbjuder fina möjligheter till vandringar i strandskogarna innanför dynerna. Längst söderut, vid Fylleåns mynning, finns ett naturistbad, Halmstads officiella nakenbad.

På Östra stranden finns tillgång till handikapptoalett. Toalett och torrklosett finns vid området Hagön samt Lilla Köpenhamn, här kan du även låna volleybollnät.

Havet vid Östra stranden vintertid

Vattenkvalité och temperatur

bad och havsmyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du under badsäsong se aktuell badvattenprognos med vattenkvalité, eventuell algförekomst samt vattentemperatur på de officiella badstränderna.

Mer bad och kustliv

Guldkorn

Mer av Halmstad