Deutsch
Dansk
English

Vattensporter

Låt adrenalinet pumpa genom kitesurfing i Påarp eller wakeboard i Grötvik. Hämta andan i en havskajak under en paddling till Tylön, eller på en SUP-bräda medan du rofyllt glider fram på Nissans vatten.

Havet är mäktigt, ibland med stormande vågor och andra gånger helt stilla. Men en sak är säker, havet och kusten bjuder på mycket mer än bara sol och bad. Här hittar du även pulshöjare och adrenalinkickar, eller bara ett lugn.

Wakeboard

I Grötviks gamla stenbrott hittar du Halmstad Wake Park. Här kan du prova den växande brädsporten wakeboard som är en kombination av vattenskidor och snowboard på vatten. Personalen är tillgänglig med instruktioner för nybörjare såväl som för elitåkare.

Du som är på jakt efter en fartfylld aktivitet måste bara ta ett stopp här! Vågar du inte prova att stå på brädan är det nästan lika kul att vara en del av gemenskapen som åskådare. Boka tid på Halmstad Wake Park.

Kanotister i en sjö i Halmstad

Foto. Alexander Hall

Paddla i kajak och kanot

Njut av vågornas guppande och solens strålar medan du paddlar längs med stränder, klippor och naturreservat utmed Halmstads vackra kust. Ta en tur i Nissan och upplev Halmstad ur ett helt nytt perspektiv eller bege dig ut i en av Halmstads söta sjöar. Paddling kan vara en avslappnande och trivsam aktivitet för hela familjen eller en riktig pulshöjare om du söker spänning. För nybörjare finns det gott om kurser och om du inte har med dig rätt utrustning på semestern så finns den att hyra i Halmstad. Du kan hyra kanoter och kajaker via Halmstad kanotuthyrning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Slottsmöllan, flyta.nu, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Tallhöjden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Halmstad kanotklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. På Västra stranden och i Halmstad city vid Wrangelsbron finns även kayakomater. Här kan du hyra kajaker och SUP-brädor. Boka via kayakomat.com. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Surfing av alla dess slag

Vatten och vind finns det gott om utmed Halmstads långa kust vilket gör platsen till ett utmärkt val för dig som vill prova på någon form av surfing. Det finns flera trevliga vikar med perfekt utgångsläge för såväl vind- och kitesurfing som vågsurfing. Besök någon av våra surfexperter Ohana Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Namasea surfskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Söderpiren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Kitekalle Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för tips, att hyra utrustning eller anmäla dig till en kurs. Förbered dig på en dag med ordentliga adrenalinkickar. Våra lokala surfare säger att Sandhamn är allra bäst för vågsurfing. Vill du istället kitesurfa rekommenderas Påarp.

Kitesurfare i Halmstad

Foto: Kitekalle

Stand up paddle

Har du aldrig provat stand up paddle, eller SUP som det också kallas, är det hög tid. I Halmstad är det väldigt poppis och du ser surfarna i Nissan, Fylleån och på Kattegatt.

Med sin amazonas-lika miljö där grenar sträcker sig ut över vattnet och stenar sticker upp blir Fylleån en riktig SUP-utmaning för dig. Eller varför inte paddla ut på havet till Tylön för en picknick med utsikt över Tylösands långa sandstrand? Kolla bara så att du får gå i land – Tylön har nämligen ett känsligt fågelliv och tillträdesförbud gäller på större delen av ön från april till mitten av juli. För dig som vill ta en lugnare tur rekommenderar vi en tur på Nissan. Kontakta Kitekalle Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Söderpiren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att hyra utrustning eller boka en guide. I Tylösand och Vilshärad finns även kayakomater. Här kan du hyra kajaker och SUP-brädor. Boka via kayakomat.com. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Snorkling

På med cyklopet och upptäck världen under ytan! Prova Svärjarehålans 200 meter långa snorkelled under vattnet. Bland de fina blås- och sågtångsruskorna finns en vacker undervattenskog med rikt djurliv. Utmed snorkelleden hittar du skyltar som guidar dig bland de vanligaste arterna du kan stöta på under din snorkeltur. Om du vill snorkla mer fritt är det minst lika intressant med en tur längs Halmstads långa kustlinje.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla vattensporter klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Läs mer om sommar i Halmstad

Mer bad och kustliv

Guldkorn

Mer av Halmstad