Deutsch
Dansk

Tjuvahålan strand

Tjuvahålan är en naturskön liten familjestrand i Tylösand med sandstrand, klippor och brygga. Förr i tiden härjade tjuvar här, vilket hörs på namnet. Här finns fina möjligheter till snorkling, fiske och grillning. Prins Bertils stig passerar stranden.

Viken bjuder på en spännande historia. Den var mycket populär hos smugglare och pirater tack vare sitt skyddade läge från fartyg ute till havs. Till slut tröttnade myndigheterna på smugglandet och anlade en kustpostering vid 1870-talet, vilket stoppade de laglösa verksamheterna.

Vy in mot Tjuvahålans badvik

I slutet av 1910-talet började man köra båt med badsugna från Halmstad ut till Tylösand. Efter ett tag stannade man även till vid Tjuvahålan och Svärjarehålan. Färjelinjen upphörde vid 1929, då fler istället tog bil eller buss ut till stränderna. På 1920-talet började ungdomar att campa i Tjuvahålan. Efter hand organiserades campingen och utvecklades till sist till små stugor som i dag ägs av en stugförening.

Torrklosett och lekplats finns i Tjuvahålan.

Vattenkvalité och temperatur

bad och havsmyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du under badsäsong se aktuell badvattenprognos med vattenkvalité, eventuell algförekomst samt vattentemperatur på de officiella badstränderna.

Mer bad och kustliv

Guldkorn

Mer av Halmstad