Tylösand

Tylösand är en välkänd plats både nationellt och internationellt. Här finns en av Sveriges mest populära sandstränder, inramad av härliga sanddyner och med det ståtliga Livräddartornet i spetsen. Tylösand bjuder på en avslappnad atmosfär där strandliv och pulserande after beach möter välsmakande middagar med magisk havsutsikt.

Här finns prisbelönta anläggningar, förstklassig golfbana och restauranger för alla tillfällen. Den 18 kilometer långa vandringsleden Prins Bertils stig passerar Tylösand och bjuder på vacker natur och historiska inslag som är väl värda ett besök under alla årstider.

Restaurang med havsutsikt i Tylösand i Halmstad

Foto: Pamela Hanne

Restauranger och barer

Tylösand har ett enastående utbud av restauranger och barer. Här hittar du allt från välsmakande fine dining-restauranger med magisk havsutsikt och gastronomiska upplevelser till matställen som bjuder på skönt häng, god mat och svalkande drinkar i avslappnad atmosfär.

Se alla restauranger i Tylösand

Restaurang Fyr i Tylösand utanför Halmstad

Restaurang Fyr i Tylösand

Restaurang Fyr

På en av Sveriges vackraste platser, ett stenkast från Tylön, har Jacob Holmström tillsammans med sin fru Emelie Leijon, öppnat Restaurang Fyr. Länk till annan webbplats. En gastronomisk upplevelse för alla sinnen som gör vem som helst lycklig. Underbara och spännande smaker, vackert att se på och till ljudet från havet och sprakande eld. När Jacob återvänder till sin barndomsstad så gör han det med besked. Målet är att Fyr ska bli en av Sveriges bästa restauranger. Öppen för alla, året om. Menyn består av vällagade rätter från hav och land med ett stort fokus på fisk och skaldjur - givetvis med noga utvalda råvaror.

Två personer sitter på uteserveringen på Bettans bar i Tylösand i Halmstad med utsikt över havet.

Bettans bar. Foto: Pamela Hanne

Bettans Bar

Med havet som närmsta granne njuter du här av skaldjur, sushi och asiatisk fusion som en spännande kulinarisk twist. Nytänkande smaksensationer möter konstfulla matupplevelser som inte lämnar någon besviken. Bettans Bar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en av Hotel Tylösands restauranger och bjuder in till bubbliga luncher och välsmakande middagar. Säsongsöppet från försommaren till sensommaren.

Kockar lagar mat på Leifs bar och grill i Tylösand i Halmstad.

Leifs bar & grill. Foto: Pamela Hanne

Leifs Bar & Grill

Leifs Bar & Grill Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är Hotel Tylösands köttkrog med grillat och pizza i avslappnad atmosfär. Beställ en saftig köttbit med goda tillbehör eller en nygräddad pizza, slå dig ner på de vädersäkra terrasserna och njut av maten och den svårslagna utsikten över strand och hav. Säsongsöppet från försommar till sensommar.

Restaurang Zigges beach Club i Tylösand i Halmstad

Zigges Beach Club. Foto: Zigges Beach Club

Zigges Beach Club

Zigges Beach Club Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en härlig och skönt avslappnad beach bar i sann Zigges-anda i hjärtat av Tylösand. Här serveras fruktiga och läskande cocktails tillsammans med medelhavsinspirerade strandrätter och spännande snacks som funkar minst lika bra som take-away till stranden. Nytt för i år är att du som gäst på Zigges gärna får låna en av deras SUP-brädor. Säsongsöppet från försommar till sensommar.

Dukat bord på Punch i Tylösand i Halmstad

Punch Restaurang & bar. Foto: Punch

Punch Restaurang & bar

Punch Restaurang & bar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en populär kvarterskrog vars meny bjuder på såväl magiska pizzor som skandinavisk mat från a la carte-menyn. Njut av den härliga stämningen på uteserveringen eller utmana vännerna på en runda äventyrsgolf. Ett perfekt alternativ för dig som är på jakt efter god mat i kombination av aktivitet. Säsongsöppet från april till december.

Kockar på Restaurang Tylöhus i Tylösand i Halmstad

Tylöhus. Foto: Pamela Hanne

Restaurang Tylöhus

Hotel Tylösands största och mest anrika restaurang, Tylöhus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där köksmästarna och matkreatörerna erbjuder en klassisk svensk meny med egen twist från noggrant utvalda råvaror. Här kan du räkna med en inspirerande matupplevelse i bästa tänkbara västkustmiljö med glimrande hav och vackra vyer över strand och hav. Öppet året om.

Tylebäck Hotell & Konferens restaurang i Tylösand i Halmstad

Tylebäck Hotell & Konferens restaurang. Foto. Tylebäck

Tylebäck Hotell & Konferens restaurang

Klassisk husmanskost och halländska smaker eller kanske en smakupplevelse från andra kontinenter? På TylebäckLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats. serveras mat som lagas från grunden, ofta med lokala råvaror. Menyerna skiftar med säsong och har dels sitt ursprung i den svenska matlagningstraditionen, men även spännande rätter kryddade med influenser från hela världen. Öppet året om.

Utsikt från restaurangen Flamingo i Tylösand i Halmstad

Restaurang Flamingo

Restaurang Flamingo

Med perfekt läge och magisk utsikt över havet ligger Restaurang Flamingo. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här finner du havet, solen, lugnet och västkustinspirerad mat som serveras i sin sanna miljö. På menyn hittar du pizzor och kolgrillade hamburgare liksom andra grillrätter och svalkande drinkar i baren. Säsongsöppet från försommar till sensommar.

S:t Olofs kapell i Tylösand i Halmstad

S:t Olofs kapell

S:t Olofs café

Lilla vackra S:t Olofs kapell Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från skogiga Småland som nu ståtar på sin kulle i Tjuvahålan med en underbar havsutsikt över Laholms­bukten. I den här lilla oasen kan du njuta av en kopp kaffe, hembakade kakor och nygräddade våfflor i den gamla kyrk­väktar­bostaden, samtidigt som du blickar ut över havet. Säsongs­öppet under juni och juli.

Halmstad Golfklubbs restaurang utifrån

Halmstad Golfklubbs restaurang. Foto: Per Nilsson

Halmstad Golfklubb restaurang

Halmstads Golfklubb hittar du den anrika och prisbelönade golfkrogen som lagom till sitt 75-års jubileum utsågs till Årets Golfkrog. Här serveras mat efter årets alla säsonger och servicen uppskattas i nästan lika stor grad som den utmärkta maten, inte minst på de populära after work-kvällarna. Öppet året om.

Två personer äter på Titus Tapas- i Tylösand i Halmstad.

Titus Tapas. Foto: Pamela Hanne

Titus Tapas

Titus Tapas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är Hotel Tylösands version av det spanska kökets läckraste smårätter med inspiration från hela världen, från lokala Harplinge till andra sidan jorden. Kom hit för ett glas vin med kompisarna eller njut av allt delikat småplock från det öppna köket i en härlig och avslappnad atmosfär. Säsongsöppet från försommar till sensommar.

Stranden i Tylösand i Halmstad med Tylön i bakgrunden

Foto. Pamela Hanne

Strand och bad

Tylösands fyra kilometer långa strand är kanske det första du tänker på när du hör namnet Tylösand. Den har flera gånger utsetts till Sveriges bästa strand och här garanteras många soliga dagar på stranden. Varma sommardagar är det tätt mellan solstolarna vilket ger en skön Medelhavskänsla. Önskar du lite lugnare miljö kan du promenera några meter norrut mot ån Nyrebäckens mynning eller placera dig någonstans bland de höga sanddynerna. I anslutning till standen finns såklart flera kiosker och restauranger tillgängliga som säljer mat, snacks, glass och dryck.

Söder om Tylösands strand hittar du Tjuvahålan och Svärjarehålan. De båda vikarna har en liten strand, klippor och en brygga – perfekta för hela familjen. Svärjarehålan är en tillgänglighetsanpassad strand. Här finner du även en 200 meter lång snorkelled, med tio undervattenskyltar om de vanligaste arterna du kan stöta på under ytan.

After beach på Solgården i Tylösand i Halmstad

After beach på Solgården i Tylösand

Evenemang, sevärt och aktiviteter

Det finns mängder av aktiviteter att ägna sig åt i Tylösand. Allt från pulshöjande evenemang, musik och sport till avslappning, kultur och konst. Häng med till golfbanan, på after beach eller utmana familjen i äventyrsgolf. Boka in en avkopplande massage eller spana in all läcker konst.

Mer om evenemang, aktiviteter och sevärdheter i Tylösand

 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Leif's nattklubb
  13 juli – 3 augusti 2024
  Hotel Tylösand
  Leif's nattklubb på Hotel Tylösand.Datum: Lördagar 29 juni-3 augustiÖppettider: 22-03Åldersgräns: 23 årBiljett: Säkra d...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Pianobar i Tylöhus
  13 juli – 10 augusti 2024
  Hotel Tylösand
  Musik är en del av vår själ. Därför är även musiken central för din upplevelse hos oss på Hotel Tylösand. Vart du än vä...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Glassbar med kotteinsamling för barn 0-13 år
  13 juli – 4 augusti 2024
  Tylebäck Hotell & Konferens
  Njut av över 24 sorters SIA lösglass, pinnglass, goda mackor och dryck i mysiga Gula Villan!För alla barn (0-13 år) har...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Grillbistro på Tylebäck
  13 juli – 4 augusti 2024
  Tylebäck Hotell & Konferens
  På vår härliga terrass kan du njuta av nygrillat från sommarens meny. Passa på att svänga förbi efter ett strandbesök e...

After beach på Solgården på Hotel Tylösand

Finns det något bättre sätt att avsluta en dag på stranden än med livemusik? På Hotel Tylösand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns Solgården, en härlig amfiteater belägen mellan sanddynerna och hotellet. I sommar bjuder Hotel Tylösand på det bästa från två världar. Det sköna och slappa sommarchillet en lat och solig dag och det lite mer intensiva och uppåt peppande after beach-draget efter en heldag på stranden. Söndag till onsdag är det sommarchill som gäller och den mer klassiska after beachen äger rum torsdag till lördag. Under juli och en bit in i augusti arrangeras även konsert- och standupkvällar med gäster.

S:t Olofs kapell i Tylösand i Halmstad

S:t Olofs kapell. Foto: Patrik Leonardsson

S:t Olofs kapell

S:t Olofs kapell Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en gammal träkyrka från 1721 med vackra original­målningar i taket och en unik och spännande historia. Ett populärt besöksmål med sommarcafé, aktiviteter och konserter i en lantlig och naturskön miljö, i populära Tylösand.

Halmstad Golfklubb

I tallskogen ute i Tylösand, så nära havet att den saltstänkta havsluften känns när vinden ligger på från havet, finns två riktigt bra artonhålsbanor. Halmstad Golfklubbs Norra bana utses regelbundet till en av landets bästa i olika rankingar och uppskattas mycket av såväl låghandicapare som bogeyspelare. Banan har en trevlig variation på hålen vilket gör att man får ett bra tempo i spelet. På Södra banan premieras precision före längd.

Tre spelare på Halmstad golfklubb

Halmstad golfklubb. Foto: Per Nilsson

The Spa Tylösand

Inne eller ute. Eller både och. På The Spa på Hotel Tylösand suddas gränserna ut. Här väntar upplevelser som överraskar, inspirerar och släpper loss massor av kreativ energi. En livsbejakande plats där avslappning och njutning går hand i hand med att prata, skratta och ha kul. Se en höjdarfilm i poolen, mixa din egen skrubb i Spalabbet, liva upp livsandarna med en ekologisk behandling eller höj pulsen på något av alla träningspass. Kom in som ditt gamla jag, kom ut som ditt nya.

Tres Hombres Art

Hotel Tylösand har, till ytan, Sveriges största galleri och också ett av de mest välkända när det kommer till fotokonst. Vart du än går väntar sensationella bilder på den ena världsartisten efter den andra. Galleriet Tres Hombres Art Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. grundades i slutet av 80-talet av Per Gessle och Lars Nordin med idén att fylla hotellets 23 000 kvm av konst. Totalt finns här cirka 400 verk och förutom den stora samlingen av fotografisk konst visas även måleri, skulptur och grafik av nutida skandinaviska och internationella konstnärer.

Vänner sitter och pratar på The Spa på Hotel Tylösand i Halmstad.

The Spa på Hotel Tylösand. Foto: Pamela Hanne

Sport, fåglar och Tylöns fyr

Längs stranden finns beachvolleybollnät och möjlighet till surfing i alla dess former. Du kan utmana vänner och familj i en omgång äventyrsgolf på antingen Restaurang Punch Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller First Camp Tylösand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Tylösand är också ett perfekt område för fågelskådning och mysiga kvällspromenader. Varje år brukar en båttur arrangeras ut till Tylön med ett besök i Tylöns fyr, i samband med Fyrens dag.

SummerSmash Festival

Välkommen till Sveriges största beachvolleyfestival! Under en vecka i slutet på juli varje år gästar SummerSmash Festival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Tylösand strand. Njut av beachvolley i världsklass på en av Sveriges bästa stränder. Delta själv i tävlingen, lär dig hur man spelar, titta på eliten eller dansa loss till en mix med tunga DJs, sommar, beachkultur, sol, skön musik och after beach.

Familj vandrar längs Prins Bertils stig i Tylösand i Halmstad

Vandring längs Prins Bertils stig

Vandra och cykla

Kattegattleden, som blev utsedd till årets cykelled i Europa 2018, passerar Tylösand. Leden får dig att uppleva den spektakulära naturen på mycket nära håll. Den 390 kilometer långa cykelleden sträcker sig längs kusten från Helsingborg till Göteborg.

Tylösandsleden är en 25 kilometer lite lantligare cykeltur i närheten av Halmstads centrum. Du passerar bland annat Halmstad slott, Tylösand, Söndrums kyrka, Galgberget, Hallandsgården och Norre Katts park under turen.

Den 18 kilometer långa vandringsleden Prins Bertils stig startar vid Halmstad slott och passerar Tylösand. Leden avslutas i naturreservatet Möllegård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. En promenad längs med stigen bjuder på varierande natur och historiska inslag som är väl värda ett besök under alla årstider.

Rum med havsutsikt på Hotel Tylösand i Halmstad

Hotel Tylösand. Foto: Pamela Hanne

Mer om boendena i Tylösand

Hotel Tylösand

Hotel Tylösand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett välkänt och prisbelönat hotell som ligger precis vid Tylösands strandkant. Med stranden utanför fönstren har hotellet ett spektakulärt läge och storslagen utsikt. Här är rummen vackert designade, spaanläggningen bjuder till upplevelser som överraskar och hotellets olika restauranger levererar smaker som hänger kvar i minnet. Hotel Tylösand kan också stoltsera med Sveriges, till ytan, största galleri med över 400 konstverk och ett välfyllt sommarprogram. Det ingen överdrift att säga att Hotel Tylösand bjuder på upplevelser som du faktiskt bara hittar här. Öppet året om.

Tylebäck Hotell & Konferens i Halmstad

Tylebäck Hotell & Konferens. Foto: Tylebäck Hotell & Konferens

Tylebäck Hotell & Konferens

Tylebäck Hotell & Konferens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har ett fantastiskt läge i strandskogen mellan Tylösand och Frösakull. Med närhet till både hav och skog är detta ett perfekt boende för naturnära avkoppling. Förutom boende finns en populär lunchrestaurang & bistro, en avkopplande relaxavdelning och ett välutrustat hotellgym - allt med vackra naturomgivningar. Öppet året om.

Pensionat Trasten i Halmstad

Pensionat Trasten. Foto: Pensionat Trasten

Pensionat Trasten

I hjärtat av Tylösand finner du pensionat Trasten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., cirka 200 meter från en av Sveriges populäraste stränder. Här bor du prisvärt i enkla rum med gemensamt kök, tv-rum och en fin trädgård med grillmöjligheter. Alldeles utanför finner du Tylösands sommarpuls. Säsongsöppet från försommaren till sensommaren.

Flygbild över First Camp Tylösand

First Camp Tylösand. Foto: First Camp Tylösand

First Camp Tylösand

En kort promenad från Sveriges vackraste strand ligger First Camp Tylösand. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. På campingområdet finns en populär barnklubb under högsäsongen och ett brett aktivitetsutbud för hela familjen så som musikunderhålning, lekplats, äventyrsgolfbana och träningspass. Stugbyn är öppen året om, campingen har säsongsöppet.

First Camp Karlstorp i Halmstad

First Camp Karlstorp. Foto: First Camp Karlstorp

First Camp Karlstorp

First Camp Karlstorp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. bor du endast tre kilometer från Tylösands sandstrand och alla aktiviteter som erbjuds där. I området finns även klippbad och små avskilda vikar för dem som önskar det. På området kan du spela minigolf, hoppa på hoppkudde och spela padel. Stugbyn på First Camp Karlstorp har öppet året runt. Campingen har säsongsöppet.

Livräddare vakar från livräddaretornet i Tylösand i Halmstad

Livräddare vakar från livräddaretornet i Tylösand

Livräddarna i Tylösand

Halmstad – Söndrums Livräddningssällskap har bevakat Tylösand strand sedan 1960-talet. Från mitten av juni till mitten av augusti finns legitimerade livräddare på plats längs stranden. Från det unika livräddartornet har de utsikt över hela Tylöbukten. Livräddningssällskapet bedriver även Sveriges enda havslivräddarutbildning. Sommartid ordnar klubben simskola samt barn- och ungdomsaktiviteter. Varje år arrangeras Livräddardagen med uppvisningar av räddningstjänsten. Då har du chansen att träffa brandmän, ambulanspersonal, sjöräddning och titta på hur deras utrustning fungerar.

Mer Tylösand

Kika in på våra andra sidor om Tylösand. Här har vi samlat tips för dig som vill uppleva det lekfull, rofyllda och händelserika Tylösand.

Mer bad och kustliv

Guldkorn

Mer av Halmstad