Söta bad i sjöar

Halmstads många vackra stränder är välkända. Något annat som vi älskar och har gott om är sjöar. Över 120 vackra sjöar finns att upptäcka. Vi har valt ut sex favoriter som är perfekta utflyktsmål. Runt flera av dem finns fina stränder, bryggor, grillplatser, promenadsslingor och kanotuthyrning.

Längre ner på sidan finns en karta med badsjöarna utmärkta. De flesta sjöarna är även utmärkta platser för fiske. Läs mer om fiskevatten i vår fiskeguide.

Utsikt över Brearedssjön i Halmstad

Brearedssjön

Brearedssjön

Brearedssjön är den största av Halmstads officiella badplatser vid sjö. Här finns en härlig badvik med brygga, sandstrand, grillplats, handikappanpassad toalett och parkering intill badplatsen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Stranden är både lugn och barnvänlig. Du har även möjlighet till att hyra kajak eller kanot och utforska sjön från ett nytt perspektiv. Kajaker och kanoter hyr du från Tallhöjden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Vinnalt event Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Detta är en officiell badplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utsikt över Toftasjön i Halmstad

Toftasjön

Toftasjön

Knappt 15 minuter från centrala Halmstad ligger den mysiga lilla sjön Toftasjön. Här har du tillgång till strandbad, grillplatser, enklare brygga och en vandringsled runt sjön. Vill du ta en liten paus från strand och bad är det perfekt att promenera längs slingan och utforska vandringsområdet Skedalaskog som gränsar till Toftasjön. För att ta dig till badplatsen får du promenera drygt 200 meter från Toftasjöns lilla parkering. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Detta är en officiell badplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utsikt över Tostarpasjön i Halmstad

Tostarpasjön

Tostarpasjön

En lite okänd pärla är den lantligt belägna Tostarpasjön. Här tar du ett bad bland åkrar, skog och ängar. Sjöns mindre karaktär gör att den snabbt blir uppvärmd en varm sommardag. Här har du tillgång till en U-formad badbrygga och sandstrand. Vid sjön finns även en grillplats och toalett. Sjön ligger nära Halmstad Tönnersjö Golfbana, vilket gör det smidigt att svalka sig i här efter en härlig golfrunda. Parkering finns intill Tostarpasjön. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Detta är en officiell badplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utsikt över Gyltigesjön i Halmstad

Gyltigesjön

Gyltigesjön

I det sägenomspunna och natursköna Simlångsdalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har Fylleån skapat ett långsmalt sjösystem. Norr om Simlångsdalen, vid Mahult, hittar du Gyltigesjön. Här finns en enklare strand och grillplats. Är du sugen på en promenad så angränsar badplatsen till Gyltige vandringsleder. För att komma till badplatsen parkerar du vid starten för Gyltige vandringsleder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och promenerar sedan förbi Simlångsgården och ner för stigen mot sjön, totalt knappt 300 meter. Detta är en officiell badplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utsikt över Torvsjön i Halmstad

Torvsjön

Torvsjön

En bit från Toftasjön ligger den större Torvsjön. Här har du tillgång till bad vid små naturstränder och vikar runt om sjön. Torvsjön är en del av Skedalaskogs vandringsområde. Ett tips är att promenera runt Torvsjön och stanna då och då för ett dopp en bit mat vid de mysiga rastplatserna. Du parkerar bäst vid Skedala skogs parkering. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utsikt över Simlången i Halmstad

Korumpan vid Simlången

Korumpan vid Simlången

I utkanten av Simlångsdalen ligger även sjön Simlången med en mysig liten badplats som i folkmun kallas för Korumpan. Här kan du både bada vid den lilla stranden och från brygga. Vill ni grilla finns flera grillplatser att välja bland. Området används även ofta för att lägga i kajaker och kanoter. Kontakta flyta.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. o du vill hyra kanot eller kajak. Parkering finns intill badplatsen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla besöksmål klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Mer bad och kustliv

Guldkorn

Mer av Halmstad