Deutsch
Dansk
English

Rofyllda Tylösand

Tylösand bjuder på en avslappnad atmosfär där strandliv möter välsmakande middagar med magisk havsutsikt. Här finns prisbelönta anläggningar, förstklassig golfbana och restauranger för alla tillfällen. Boka in en avkopplande massage eller spana in all läcker konst.

The Spa Tylösand

Inne eller ute. Eller både och. På The Spa på Hotel Tylösand suddas gränserna ut. Här väntar upplevelser som överraskar, inspirerar och släpper loss massor av kreativ energi. En livsbejakande plats där avslappning och njutning går hand i hand med att prata, skratta och ha kul. Se en höjdarfilm i poolen, mixa din egen skrubb i Spalabbet, liva upp livsandarna med en ekologisk behandling eller höj pulsen på något av alla träningspass. Kom in som ditt gamla jag, kom ut som ditt nya.

Vänner sitter och pratar på The Spa på Hotel Tylösand i Halmstad.

The Spa på Hotel Tylösand. Foto: Pamela Hanne

4 km sandstrand

Tylösands strand, som flera år utnämnts till Sveriges bästa strand, är flaggskeppet bland Halmstads alla stränder. Här garanteras du många härliga dopp. Soliga sommardagar är det ofta tät mellan badgästerna längs den drygt fyra kilometer långa stranden. Önskar du lite mer utrymme och lugn kan du antingen promenera en bit norrut mot Frösakull och Ringenäs eller lägga dig i sanddynerna.

Tres Hombres Art

Hotel Tylösand har, till ytan, Sveriges största galleri men också ett av de mest välkända när det kommer till fotokonst. Vart du än går väntar sensationella bilder på den ena världsartisten efter den andra. Galleriet Tres Hombres Art Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. grundades i slutet av 80-talet av Per Gessle och Lars Nordin med idén att fylla hotellets 23 000 kvm av konst. Totalt finns här cirka 400 verk och förutom den stora samlingen av fotografisk konst visas även måleri, skulptur och grafik av nutida skandinaviska och internationella konstnärer.

Flygbild över vandrare längs Prins Bertils stig i Halmstad

Prins Bertils stig. Foto: Joakim Lindström

Prins Bertils stig

Prins Bertils stig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är kanske Halmstads vackraste vandring. En 18 km kustnära stig som slingrar sig längs havet från centrala Halmstad ut till Tylösand och vidare till lummiga Möllegård. Stigen är uppkallad efter prins Bertil, som var Hertig av Halland. Han tillbringade flera somrar här tillsammans med prinsessan Lilian i sommarhuset i Tylösand. Vill du inte gå hela vandringen kan du på flera platser ta bussen tillbaka.

S:t Olofs kapell

S:t Olofs kapell Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en gammal träkyrka från 1721 med vackra original­målningar i taket och en unik och spännande historia. Dess stämningsfulla och vackra kyrkorum används för vigsel, dop, begravning, gudstjänst och konfirmationsundervisning men är också ett populärt besöksmål med sommarcafé och konserter i en lantlig och naturskön miljö, i populära Tylösand.

Flygbild över St Olofs kapell

Foto: Patrik Leonardsson

Tylöns fyr och fåglar

Tylösand är ett perfekt område för fågelskådning och mysiga kvällspromenader. Tylön, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som är ett naturreservat, är södra Hallands enda ö och är till större delen täckt av ljung- och gräshed. Reservatet har ett rikt fågelliv. Här står också en ståtlig fyr med tillhörande fyrvaktarbostäder. På grund av känsligt fågelliv råder tillträdesförbud på större delen av ön 1 april–15 juli. Varje år brukar en båttur arrangeras ut till Tylön med ett besök i Tylöns fyr, i samband med Fyrens dag.

Halmstad Golfklubb

I tallskogen i Tylösand, så nära havet att den saltstänkta havsluften känns när vinden ligger på från havet, finns två förstklassiga artonhålsbanor. Halmstad Golfklubbs Norra bana utses regelbundet till en av landets bästa i olika rankingar och uppskattas mycket av såväl låghandicapare som bogeyspelare. Banan har en trevlig variation på hålen vilket gör att man får ett bra tempo i spelet. På Södra banan premieras precision före längd.

Tre spelare på Halmstad golfklubb

Halmstad golfklubb. Foto: Per Nilsson

Cykla

Kattegattleden, som går mellan Helsingborg och Göteborg, passerar Tylösand. Perfekt för dig som vill ta en kortare cykeltur in till Halmstad city, 9km enkel resa. Eller om du vill ge dig ut på en längre utflykt norrut. Till Haverdal är det cirka 15km enkel resa och Steninge 20km.

Rhododendronparken

Halmstads vackra rhododendronpark finner du vid Tjuvahålan längs Prins Bertils stig i Tylösand. Omgivningen i parken är härlig året om, men sin fulla prakt visar den under slutet av maj och i början av juni när den står i full blom.

Halmstad Golfklubbs restaurang utifrån

Halmstad Golfklubbs restaurang. Foto: Per Nilsson

Restauranger

Njut av en god bit mat med härliga vyer. I Tylösand finns flera härliga restauranger att välja mellan. Här kommer några tips. Fler restaurangtips på huvudsidan för Tylösand.

Halmstad Golfklubb restaurang

Halmstads Golfklubb hittar du den anrika och prisbelönade golfkrogen som lagom till sitt 75-års jubileum utsågs till Årets Golfkrog. Här serveras mat efter årets alla säsonger och servicen uppskattas i nästan lika stor grad som den utmärkta maten, inte minst på de populära after work-kvällarna. Öppet året om.

Restaurang Fyr i Tylösand utanför Halmstad

Restaurang Fyr i Tylösand

Restaurang Fyr

På en av Sveriges vackraste platser, ett stenkast från Tylön, har Jacob Holmström tillsammans med sin fru Emelie Leijon, öppnat Restaurang Fyr. Länk till annan webbplats. En gastronomisk upplevelse för alla sinnen som gör vem som helst lycklig. Underbara och spännande smaker, vackert att se på och till ljudet från havet och sprakande eld. När Jacob återvänder till sin barndomsstad så gör han det med besked. Målet är att Fyr ska bli en av Sveriges bästa restauranger. Öppen för alla, året om. Menyn består av vällagade rätter från hav och land med ett stort fokus på fisk och skaldjur - givetvis med noga utvalda råvaror.

Rum med havsutsikt på Hotel Tylösand i Halmstad

Hotel Tylösand. Foto: Pamela Hanne

Boende i Tylösand

Här tipsar vi om två boende som passar dig som vill vara där det händer i Tylösand. Checka in på klassiska Hotel Tylösand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller boka en stuga eller varöfr inte ta med husbilen och bo på First Camp Tylösand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hotel Tylösand

Hotel Tylösand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett välkänt och prisbelönat hotell som ligger precis vid Tylösands strandkant. Med stranden utanför fönstren har hotellet ett spektakulärt läge och storslagen utsikt. Här är rummen vackert designade, spaanläggningen bjuder till upplevelser som överraskar och hotellets olika restauranger levererar smaker som hänger kvar i minnet. Hotel Tylösand kan också stoltsera med Sveriges, till ytan, största galleri med över 400 konstverk och ett välfyllt sommarprogram. Det ingen överdrift att säga att Hotel Tylösand bjuder på upplevelser som du faktiskt bara hittar här. Öppet året om.

Flygbild över First Camp Tylösand

First Camp Tylösand. Foto: First Camp Tylösand

First Camp Tylösand

En kort promenad från Sveriges vackraste strand ligger First Camp Tylösand. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. På campingområdet finns populära barnklubbar under högsäsongen och mängder med tillfällen för fritidsaktiviteter, utflykter och nöjesliv för hela familjen. Stugbyn är öppen året om, campingen har säsongsöppet.

First Camp Karlstorp i Halmstad

First Camp Karlstorp. Foto: First Camp Karlstorp

First Camp Karlstorp

First Camp Karlstorp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du ägna dagarna till bad, vindsurfing, dykning eller att bara koppla av i en solstol. Du bor endast tre kilometer från Tylösands sandstrand och alla aktiviteter som erbjuds där. I området finns även klippbad och små avskilda vikar för dem som önskar det. Stugbyn på First Camp Karlstorp har öppet året runt. Campingen har säsongsöppet.

Evenemang i Tylösand

Här ser du evenemang som sker i Tylösand och Grötvik.

 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Summersmash festival & beachvolley-sm
  24 juli – 4 augusti 2024
  Tylösand
  Upplev beachvolleymagi och fantastisk sammanhållning med oss på underbara Tylösand!Beachvolleyveckan, 22-27 juli 2024: ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: After Beach med Pex & The Boys
  24 juli 2024 kl. 16.00
  Hotel Tylösand
  I år blir det After Beach varje dag – som alltid med fri entré. När det inte är konsert eller annat evenemang kör vi sk...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Linda Varg på Zigges Beach Club
  24 juli 2024, 18.30–20.30
  Zigges beach club
  Linda Varg kommer och spelar musik för oss även denna sommaren på Zigges Beach Club och utlovar en härlig show med god ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Kim Wilde (UK)
  24 juli 2024 kl. 21.00
  Hotel Tylösand
  Kim Wilde slog igenom på 80-talet med klassikern “Kids In America”. En fullkomlig hit som ledde över 30 miljoner sålda ...

Mer bad och kustliv

Guldkorn

Mer av Halmstad