Deutsch
Dansk

Kattegattleden – 390 km nationell cykelled

Kattegattleden är Sveriges första nationella cykelled med ett unikt havsnära läge. Den 390 kilometer långa leden går mellan Helsingborg i söder till Göteborg i norr och passerar Halmstad ungefär mitt i.

Det är inte bara vi som tycker att Kattegattleden är något alldeles särskilt. På cykel- och vandringsmässan i Utrecht i Nederländerna utsågs Kattegattleden till Årets cykelled 2018.

Längs med Kattegattleden är havet nästan alltid inom synhåll och upplevelserna avlöser varandra. Caféer, restauranger, gårdsbutiker, pensionat, konstateljéer, fiskelägen och vackra stränder finns det gott om längs med vägen. Passa på att stanna till! Duka upp fikakorgen på någon av Sveriges finaste sandstränder, eller välj en lite mer avskild badvik.

På leden ska både hallänningar och turister tryggt och säkert kunna cykla och njuta av de vackra omgivningarna. Varför inte ta ett rejält stopp i Halmstad och se lite mer av vår vackra stad och natursköna miljöer innan du beger dig vidare för än fler kilometer av ren njutning på cykelsadeln.

Kattegattleden invigdes 2015 i Halmstad. Sedan dess har den lockat ett ständigt ökande antal cykelturister. Leden är indelad i åtta delsträckor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Halmstad är med under del fyra och fem. På Kattegattledens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du intressanta besöksmål, var du kan bo, äta, hyra cykel och få service utmed delsträckorna. Längs hela leden kan du följa de tydligt rödbruna skyltarna. Planera din tur på Kattegattledens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ett samarbete

Region Halland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är huvudansvarig för leden, som är ett samarbete mellan Region Halland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Region Skåne Länk till annan webbplats., Trafikverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och de tio kommunerna Helsingborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Höganäs Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Ängelholm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Båstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Laholm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Falkenberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Varberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Kungsbacka Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Göteborg Stad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mer natur och friluftsliv

Guldkorn

Mer av Halmstad