Paddla kanot och kajak

Upptäck Halmstad genom kanot och kajak-paddling! Det är en magisk upplevelse som tar dig bortom vardagens brus och till naturens stillhet. Ta dig ut på en tur över dagen eller boka ett paket med övernattning.

Framsidan på kanoten i bild och en solnedgång

Foto: Patrik Leonardsson

Flyta

Hos Flyta, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som ligger i Simlångsdalen, kan du hyra kajak, kanot och fiskekajak. Här finns fantastiska paddelleder för dig som vill ha en härlig stund på vattnet. Det finns även möjlighet att få hjälp med att ställa iordning lägerplatser och vildmarkslyx. kanoterna och kajakerna finns tillgänliga i Simlångsdalen, men Flyta erbjuder även att köra ut dem till överenskommen plats i Halland. Du även hyra SUP-brädor och bastu via Flyta.

Paketterad upplevelse hos Flyta

Om du har planer på att ge dig ut på en av de längre turerna, vilket kan inkludera en eller flera övernattningar i tält, kan det vara en utmaning att få med all nödvändig utrustning och packning. I sådana fall assisterar Flyta genom att leverera utrustning och möta upp längs vägen.

Flyta samarbetar med flera företag och kan hjälpa till att arrangera övernattningar och evenemang för företag, konferenser eller fester. Du kan exempelvis få hjälp att organisera paddlings­evenemang med mat och dryck, kombinations­arrangemang med cykling, yoga, fiske med mera. Kontakta Flyta för mer information för att skapa din ultimata drömupplevelse.

Två personer glider fram i en varsin kajak i en sjö

Foto: Alexander Hall

Halmstad kanotuthyrning

På Slottsmöllan, precis vid Nissan hittar du Halmstad kanotuthyrning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som funnits i många år. Den charmiga platsen vid Nissan ger dig möjlighet att utforska Halmstads vackra vattendrag och njuta av naturen, längs med centrum eller längs med naturen inåt landet.

Paketterade upplevelser hos Halmstad kanotuthyrning

Vill du ha möjligheten att skräddarsy din kanothyrning precis som du vill? Här erbjuds lyxen att skapa spännande kombinationer för evenemang som barnkalas, svensexor, företagsevent och kick-offs. För den ultimata upplevelsen kan du även lägga till extra finesser som cyklar, tält eller kanske en omgång kanotgolf – Halmstad kanotuthyrning fixar hela paketet åt dig!

Bild från sommaren med mycket gröna träd och gräs. Tre personer paddlar i en kanot tillsammans.

Foto: Patrik Leonardsson

Kitekalle

År 2009 startade kalle Svensson KiteKalle Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Västkusten. Då bestod det endast av Kitekurser, idag har företaget utvecklats och har ett stort utbud av olika aktiviteter. Här kan du hyra kajaker året om, sålänge det inte är is på vattnet. Du får själv välja om du vill hyra per timme eller hela dagar. Antingen hämtar du kajaken själv hos Kitekalle eller så kan du välja att få den utkörd till valfri plats.

Utöver kajak-paddling erbjuder Kitekalle även kitekurser, SUP-äventyr, vågsurfing, wingfoil, skateramp, fatbike, guidade turer och en butik på Stationsgatan 62.

Kayakomat

Smidiagre än såhär kan det inte bli! Kayakomat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett obemannat koncept där du kan hämta ut en kajak eller SUP genom att boka den online för att sedan hämta den på den platsen du har bokat. Du kan själv välja om du vill hyra den i två timmar eller i flera dagar. Ett perfekt sätt att få uppleva Halmstad från vattnet. I Halmstad finns kayakomat på Västra Stranden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och i Halmstad City. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På strandkaneten innan havet står två personer och förbereder fyra kanoter.

Mer natur och friluftsliv

Guldkorn

Mer av Halmstad