Kampanjer

Här presenterar vi kampanjer som Destination Halmstad planerar, genomför just nu samt tidigare kampanjer cirka ett år tillbaka. Kampanjerna synkas alltid i flera kanaler, däribland sociala medier och webbplatsen destinationhalmstad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vy

Haverdalskusten. Foto: Patrik Leonardsson

Kommande kampanjer

Påsk

Inför påsken kommer vi att göra en insats. Insatsen är planerad till mars månad. Här kommer fokus vara på att passa på att njuta av våren i Halmstad. Kampanjen kommer fokusera på närområdet till Halmstad och genomförs under mars månad.

Hur kan du bli en del av satsningen?
Likt till insatsen inför vårens långhelger kan du som besöksnäringsföretag hjälpa till med innehåll till kampanjen. Du registrerar evenemang, aktiviteter och paketerbjudande i Halmstads evenemangskalender. Även boendeanläggningar kan registrera boende­erbjudande kopplade till påsken (genom att lägga till kategorin paket).

När är påsken?
Själva påskhelgen 2023 är 7–10 april. Det är också denna period som är huvudfokus för insatsen. I Halmstad har skolelever lov veckan innan påsk, men en del kommuner har lovet efter påsk. Därför är du välkommen att lägga upp påskrelaterade evenemang och aktiviteter under hela perioden 31 mars–16 april.

Långhelger

Under maj och juni månad är det flera långhelger och klämdagar. Detta vill vi ta vara på genom att göra en insatts. Insatsen kommer fokusera på södra Sverige och genomförs digitalt från april till mitten av maj.

Långhelger under vår och försommar
Valborg och 1 maj: 28 april–1 maj
Kristi himmelsfärd: 18–21 maj
Nationaldag: 2–6 juni

Hur kan du bli en del av satsningen?
Du som besöksnäringsföretag kan bidra med innehåll till kampanjen genom att registrera evenemang och aktiviteter, som äger rum under långhelgerna under perioden, i Halmstads evenemangskalender. Även boendeanläggningar kan registrera boende­erbjudande kopplade till långhelgerna (genom att lägga till kategorin paket).

Sommar

Under sommaren planerar vi en längre kampanj som delas upp i flera delar. Genom kampanjen vill vi visa allt som är på gång i Halmstad att här finns mycket att välja på oavsett ditt intresse. Kampanjen planerar vi att köra igång under maj månad och hålla aktiv fram till början av augusti. Mer om kampanjen kommer längre fram.

Digitala kanaler: Facebook, Instagram, Youtube, banner-annonsering via Google Display, digitala skyltar, sommardel på destinationhalmstad.se med mera.
Tryck: Halmstads egna magasin Upplev, JCDecaux stortavlor med mera.

Sensommar

Från början av augusti byter vår sommarkampanj form och fokuserar mer på sensommar. Temat för årets sensommar­kampanj blir natur. Kampanjen planerar att pågå 7 augusti–7 september. Mer om kampanjen kommer längre fram

Den danska och tyska marknaden

Under våren och sommaren kommer vi även genomföra kampanjer mot den danska och tyska marknaden. Mer information kommer.

Familj på picknick i Simlångsdalen

Simlångsdalen. Foto: Per Nilsson

Pågående kampanjer

Under februari/mars arbetar vi med en övergripande kampanj som vi kallar Dröm om sommaren. Redan under början av året börjar många fundera över sin sommarsemester. Kampanjen syftar till att skapa kännedom om Halmstad och så ett frö för besök i Halmstad under 2023.

Dröm om sommaren marknadsförs via kampanj på Facebook och Instagram. Annonserna riktas till användare som befinner sig i områdena Malmö, Skånes västkust, Halland, Göteborg, Jönköping, Kronoberg, Stockholm och Mälardalen.

Exempel på annonser

Du måste vara inloggad på Facebook för at kunna se annonserna. Nedan är två exempel av de annonser som visas.

Vy över kusten i Halmstad

Tidigare kampanjer

Här kan du se tidigare kampanjer som Destiantion Halmstad har genomfört cirka ett år tillbaka i tiden.

Sportlov

Från mitten av januari marknadsförde vi Sportlov i Halmstad. Öppnas i nytt fönster. Inför kampanjen uppmanades besöksnäringsföretag att registrera sina eveneamng och aktiviteter, som ägde rum under sportlovet, i Halmstads evenemangskalender evenemangskalender. Öppnas i nytt fönster. Även boendeanläggningar kunde registrera boende­erbjudande kopplade till sportlovet (genom att lägga till kategorin paket). Sportlovs­kampanjen genomfördes på Facebook, Instagram och Googel Sök. Den riktades till föräldrar med skolbarn som befinner sig max en timme från Halmstad.

När är sportlovet?
Tänk på att sportlovet är under vecka 7–10. Vi riktade främst våra kampanjer mot skollovslediga familjer under vecka 7–8.

Vecka 7 Göteborg, Kungsbacka, Jönköping, Borås med flera.
Vecka 8 Halland, Skåne, Blekinge, Kalmar, Kronoberg, Uppsala, Örebro med flera.
Vecka 9 Stockholm, Karlstad, Borlänge med flera.
Vecka 10 Luleå, Östersund, Sundsvall med flera.

Jul i Halmstad

Under kampanjen Jul i Halmstad samlade vi det som hände i Halmstad, kopplat till julen. Det var allt från konserter och marknader till pysselkvällar, utställningar, julbord och julshopping. Destination Halmstad marknadsförde, likt tidigare år, Jul i Halmstad och dess utbud under perioden slutet av oktober till januaris början.

Jul i Halmstad marknadsfördes bland annat via destinationhalmstad.se, kampanj på Facebook, Instagram, Google Display Network samt i den traditionella tryckta julfoldern. Den digitala kampanjen "Jul i Halmstad" riktades mot alla åldrar i Halmstad och närliggande kommuner. I kampanjen marknadsfördes julmarknader, julbord, julkonserter, shopping och presentkort. Vi gjorde även några nedslag i Danmark.

Synas i Jul i Halmstad-kampanjen
För att synas med ditt julevenemang eller aktivitet i kampanjen Jul i Halmstad, stort som smått, bad vi arrangörer och besöksnäringen att registrera sina evenemang och aktiviteterna i evenemangskalendern. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Alla evenemang som registrerades visades på sidan Jul i Halmstad på destinationhalmstad.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Ett urval visades i den tryckta foldern.

Höstkampanj 2022

Kampanjen delades upp i två delar.

En mer allmän del riktad mot äldre och vuxna utan barn eller med äldre barn. Temat var "Säg ja till". Denna del pågick vecka 38–40. Annonserna riktades från Malmö längs västkusten upp till Göteborg samt hela Kronobergs och Jönköpings län. Kanalerna som användes var Facebook, Instagram och Google Display (bannerannonser).

Den andra delen fokuserade mot familjer som är höstlovslediga, bland annat lyftes evenemang ur evenemangskalendern. Kampanjen pågick vecka 41–42. Kampanjen kördes främst digitalt men även i tryckt material.

Sen-sommarkampanj 2022

Syfte med kampanjen var att förlänga sommarsäsongen. På sen­sommar­sidan på destinationhalmstad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. visade vi upp vad Halmstad har att erbjuda under denna period. De olika delarna i kampanjen hänvisade till denna sida.

Kampanjen pågick den 6 augusti–8 september från Malmö vidare längs västkusten, upp till Göteborg och in i Kronoberg och Jönköpings län.

Sommarkampanj 2022

Under hela sommaren pågick Destination Halmstads sommar­kampanj "Följ hjärtat till Halmstad i sommar", med Halmstads nya platsvarumärke som stod klart under våren.

Med platsvarumärket som kompass satsades på att visa Halmstads bredd som regionhuvudstad med den kustnära livsstilen. Med ett tydligare emotionellt budskap, med större fokus på människor, lyftes bland annat härliga evenemang, skönt cityliv, närheten till vattnet och kulinariska upplevelser.

Kampanjen kördes främst digitalt men även i tryckt material.

  • Digitala kanaler: Facebook, Instagram, Youtube, banner-annonsering via Google Display, digitala skyltar, Hallandsposten, sommarsida på destinationhalmstad.se med mera.
  • Tryck: Halmstads egna magasin Upplev, tidningen "Juni, juli, augusti", tidningen "Sommarhalland", JCDecaux stortavlor med mera.

Vårkampanj 2022

Från början av mars till slutet av april marknadsförde vi våren i Halmstad. Landningssidan för kampanjen var "Möt våren i Halmstad" som fylldes med tips på aktiviteter och sevärdheter. Några exempel är vackra platser att besöka i naturen, evenemang och premiärernas tid som inkluderar uteserveringar, fiske, golf och camping.

Som en förlängning av vårkampanjen kördes även annonser för Turista Hemma. Annonserna marknadsförde hela evenemanget, och därmed alla besöksmål som deltog.

De sista två veckorna skiftade fokus mer till sommarens stora evenemang.

Kampanjen rullade på Facebook, Instagram och Google Display Network.