Arrangera gruppresor

Tips för bussresearrangörer och för dig som arrangerar en resa till Halmstad för större grupper.

I Halmstad är allt nära och kontrasterna stora. Det är lätt att sätta ihop ett spännande program. Allt från historiskt till trendigt, från internationell mat till lokala gårdsbutiker och från pulserande stadsliv till naturliga oaser.

I Halmstad finns ett flertal lokala ciceroner som gärna hjälper er och ser till att ni får ut maximalt av er resa till Halmstad. Boka en guidad konstvisning i city, ta med en guide på bussen, se områden utanför centrum, följ med ut i Halmstads gröna oaser eller upplev den halländska maten, både till fots och med buss.

Tveka inte att höra av dig till Halmstad Tourist Center vid eventuella frågor.

Lokala guider

Många frågor väcks när du reser runt i Halmstad. För att få ut så mycket som möjligt av er vistelse i Halmstad rekommenderar vi att ni anlitar en av våra duktiga lokala guider. Guiden visar era gäster godbitarna i Halmstad och har svar på frågorna som dyker upp utmed vägen: Vad finns under scenen på Halmstads Teater? Vilket år brann Halmstad ner? Varför räddades Norre Port, när övriga stadsportar revs? Varför står det en stor skylt med texten FÖRLÅT på längs med Kustvägen?

Du kan även boka guider med inriktning på konst och stadsvandring via Hallands Konstumuseum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Kulturförvaltningen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontaktuppgifter lokala guider

Bengt Olander Guide

Dorrit Olander von Renteln och Bengt Olander

Mobil: 0705-336740 och 0705-33 52 70
E-post: dorranvr@hotmail.com och bengt.olander@leco.se
Innehar F-skattesedel: Ja
Språk: Svenska, tyska, engelska

Dorrit Olander Von Renteln

Specialkompetens: Historia. Halmstad 1600-tal, Stadsguidning inklusive konstvandring. Stadsguidning hemma hos beställaren.

Övrigt: Tar gärna emot grupper som nyanlända och skolor för vuxna. Gör föreläsningar med sprakande bildspel och ibland med sång och musik på historiska teman samt stadsguidning hos beställaren. Läs mer på www.guidehalmstad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kajsa Samuelsson

Kaisa Samuelsson

Mobil: 0706-55 09 31
E-post:
kaisam@live.se
Innehar F-skattesedel:
Nej
Språk:
Engelska, begränsad tyska, franska
Specialkompetens:
Sveriges landsbygd 1800-2000-talet, emigrant Sverige

Reinhard Gericke

Reinhard Gericke

Mobil: 0379-33 00 73
E-post: r.gericke1949@gmail.com
Innehar F-skattesedel:
Nej
Språk:
Tyska, engelska, svenska
Specialkompetens:
Medeltidens historia