Deutsch
Dansk
English

I Halmstad älskar vi att vara aktiva utomhus, det är en livsstil. Det märks inte minst på alla de utegym som finns runt omkring i Halmstad.

Flera av utegymmen ligger i anslutning till Halmstads populäraste löprundor och ger dig goda möjligheter att utforma den träningsupplevelse du vill ha.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla besöksmål klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Nära naturen

Om du vill utmana dig själv så kan du prova hinderbanan som ligger längst ner i Vapnö grustäkt, några 100 meter från Galgbergets motionsspår. Här finns även gott om branta sandbackar för riktigt svettiga intervaller, höga och låga häckar, armgång och klättervägg.

På LV6, Galgbergets största utegym, finns det mesta du behöver för allsidig funktionell träning, allt i trä. Utegymmet ligger vid Fortifikationsverket, vid Landalavägen, precis efter starten på Galgbergets femkilometers-spår.

Havsnära

Längs Prins Bertils stig ligger ett utegym i trä vid Tallviks lekplats. Perfekt för dig som kombinera löpturen längs Prins Bertils stig med styrketräning.

I en glänta bland tallarna intill Östra stranden finns ett litet utegym med flera träningsredskap att välja bland.

Utegym på Engelbrektsplan

Engelbrektsplan

Utegym i city

Engelbrektsplanen bakom Sturegymnasiet bjuder in till spontan rörelse. Här hittar du utegym med ett antal träningsmaskiner, parkour-område, basketplan, tre beachvolleyplaner och grillplats.

I Linehedsparken finns det största utegymmet i Halmstad. Ett 15-tal olika stationer i vacker parkmiljö, med skivstänger, monkey-bars och hindervägg. Intill finns även en 850 meter lång löpslinga.

I Övre badhusparken finns ett litet gym anpassat för alla åldrar. Här finns även en lekyta för barnen.

Mer sport och aktiviteter

Guldkorn

Mer av Halmstad