Halmstad Arena

Måndag till söndag, året om, finns det anledning att besöka Halmstad Arena. Här erbjuds du allt från idrottsevenemang, bad, skridskoåkning och träningslokaler till konserter och mässor.

Den totala golvytan för idrott på Halmstad Arena är den största i Sverige. Arenan har fyra stora idrottshallar. Den största, A-hallen, har rörliga läktare med plats för upp till 4 500 åskådare. Det finns även fem mindre specialhallar, två ishallar och en mindre isbana. Det ger möjlighet för en stor bredd av idrottsevenemang.

Några sporter som spelas i arenan är bordtennis, handboll, ishockey, volleyboll och futsal. Bland annat spelar hemmalagen Hylte/Halmstad Volle Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.y, Halmstad BTK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., HK Drott Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Halmstad Hammers Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. här när det är hemmamatcher. År 2018 hölls Hallands största evenemang någonsin, Lag-VM i bordtennis 2018, i Halmstad Arena.

Evenemang

Halmstad Arena är så mycket mer än sportevenemang. Här arrangeras allt från stora konserter och utställningar till mässor och konferenser. Evenemang som besökt Halmstad Arena är exempelvis Melodifestivalen, Roxette, musikalen Djungelboken, Bomässan och Titanic – the Exhibition. Se kommande evenemang i vår evenemangskalender.

Halmstad Arena Bad

Halmstad Arena Bad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett av södra Sveriges största äventyrsbad. Här kan barnen lätt leka av sig överskottsenergin. Det finns tre stora vattenrutschkanor, vildfors, vattenpist, bubbelpool, strömkanal och hopptorn. I anslutning finns även separata motions- och aktivitetsbassänger. Inne i badet finns ett café där du kan beställa mat om du blir hungrig.

Skatepark

Utomhus, intill Halmstad Arena Bad, ligger den populära Halmstad Arena Skatepark Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Du har 2000 kvadratmeter att åka på. Det är en betongpark där du kan åka både street och bowl. Skateparken är till för alla, stora som små, nybörjare och erfarna. Parken är även öppen för mer än bara skateboard, så som kickbike, inlines och BMX under specifika tider.

I skateparken finns den öppna konstväggen Halmstadväggen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där alla är välkomna att måla.

Halmstads idrottsmuseum

Är du intresserad av lokal idrottshistoria är Halmstads idrottsmuseum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. väl värt ett besök. Idrottsredskap och idrottsföreningarnas erövrade priser finns placerade på olika platser i arenan. Några exempel är Rolf Peterssons Guldpaddel, Laxbuggarnas VM-pokal och orienteringspriset Palmska skölden. I hus D på andra våningen finns det stora utställningsrummet. Du hittar ett komplett idrottsbibliotek, ”Blomska rummet” borta vid A-hallen.

Wall of Fame

Halmstad är en framgångsrik idrottsstad och har genom åren fostrat många duktiga idrottsutövare. På Halmstad Arenas Wall of Fame Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hyllas Halmstads idrottsprofiler. Dessa ambassadörer har bidragit till att sätta Halmstad på världens idrottskarta.

Konst på arenan

Idrott och konst går som bekant hand i hand och det gäller inte minst på Halmstad Arena. Här kan du uppleva offentlig konst av bland annat Erik Krikortz, Sven Jonson, Walter Bengtsson och dessutom femton kvinnliga halmstadkonstnärers verk på temat fotboll som gjordes till UEFA Dam-EM 2013. Ta med en sprayburk och måla på den öppna konstväggen Halmstadväggen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där alla är välkomna att måla. Väggen finns vid skateparken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Allmänhetens åkning

Under allmänhetens åkning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är alla välkomna att åka skridskor på träningsisen i Halmstad Arena. Isen är öppen varje dag under issäsongen. Vanligen från september fram till mars.

Friidrott och fotboll

På Halmstad Arenas område finns flera fotbollsplaner och även en friidrottsanläggning. Planerna används bland annat till flera fotbollsläger sommartid.

Mer sport och aktiviteter

Guldkorn

Mer av Halmstad