Deutsch
Dansk
English

Äventyrliga aktiviteter utomhus

Häng med på en fartfylld aktivitet längs kusten eller i inlandets skogar. Eller bara stanna upp och njut av lugnet och stillheten. Oavsett finns aktiviteten för dig. Här har vi samlat ett gäng tips!

Hyr kajak och SUP med Kayakomat i Halmstad

Hyr kajak och SUP med Kayakomat i city och på Västra stranden

Paddla kajak- och SUP i centrala Halmstad

På två platser i centrala Halmstad kan du enkelt och smidigt hyra kajak eller SUP via två självbetjäningsstationer. Den ena är placerad på Västra stranden och den andra i city på den östra sidan om Nissan vid Wrangelsbron. Du kan paddla solo eller tandem och självklart ingår paddel och flytväst i alla uthyrningar.

Kajaker i en sjö i Simlångsdalen i Halmstad.

Simlångsdalen i Halmstad. Foto: Alexander Hall

Kanot- och kajakäventyr

Paddla en kortare tur i Nissan eller ta dig ut mot Grötvik och hitta din alldeles egna badvik. För en mer utmanande tur, ge dig ut i de djupa skogarna med övernattning ute i det vilda. Glid ljudlöst fram över den stillsamma ån mellan öppna ängsmarker och frodiga naturreservat.

SUP-paddlare i Fylleån i Halmstad.

SUP-paddlare i Fylleån. Foto: Kitekalle

SUP på Halmstads åar

Kitekalle erbjuder SUP i många olika slag – boka in dig på en av de populära SUP-äventyr på Fylleån eller på Nissan med start vid Laxön. Vill du utmana balansen lite extra ska du absolut prova SUP-yoga. Du kan också hyra en SUP-bräda på Laxön och paddla ut på egen hand!

Flicka som genomför aktivitet

Foto: Vinnalt Adventures

Vildmarkslyx och utmanande äventyr

Vill du uppleva utmanande och annorlunda äventyrsaktiviteter? ​Testa på allt från problemlösningar, vattentävlingar och en rad andra hemliga ”Robinson-inspirerade” tävlingar. Eller häng med på en matlagnings­upplevelse över öppen eld. Vi vågar utlova spännande upplevelser hos Vinnalt event. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Person med mountainbike vid sjö i Halmstad

Foto: Mountainbiking in Halmstad

Äventyr på mountain bike

Häng med på en härlig tur på mountain bike vid havet eller i Simlångsdalens djupa skogar? Kombinera med brunch, youga, fika eller djurspaning. Eller prova någon av de mer utmanande turerna. Hitta paketet som passar dig hos Mountain biking in Halmstad. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SUP-paddlare i havet i Halmstad

Foto: Patrik Leonardsson

Fo' Shore Tylösand

Åk soffa efter båt, hyr ribbåt eller ta en tur i solnedgången. Eller häng med på en båttur från Tylösand till Båstad. Har du provat på SUP? Pausa strandhänget med en SUP-ur på havet i Tylösand. Bokning via Fo' Shore Tylösands Instagram och på plats!

Halmstad Wakepark

Halmstad Wakepark. Foto: Halmstad Wakepark

Prova på wakeboard

I det gamla stenbrottet i Grötvik hittar du Halmstad Wakepark. Här kan du prova den snabbt växande brädsporten wakeboard, en kombination av vattenskidor och snowboard på vatten. Halmstad Wakepark är en av få kabelparker i Sverige.

Hängmattor i skogen i Halmstad

Foto: Utgång

Upplev VinnDig - naturnära hälsoutveckling

VinnDig i Vinnalt är din fristad från vardagsstressen. Här kan du njuta av skogsbad, yoga, qigong och kreativ skogsnärvaro för att återhämta dig och hitta inre balans. Vår plats ger dig utrymme att stanna upp, lyssna inåt och komma i kontakt med dig själv. Utforska Simlångsdalens natursköna omgivningar och låt varje steg vara en vinst på vägen mot ditt bästa jag.


Häst och ryttare på stranden.

Foto: Ridlycka

Ridning

Boka turridning, ridlektioner eller hyr en häst från hästgården Ridlycka. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Förutom att mysa med hästarna kan du även träffa getter, minigrisar, hundar, iller och katt på gården. Vill du njuta av en lugn skogstur från hästryggen? Ta en tur på stranden? Eller eftersträvar du mer fart och galopp på din tur? Oavsett tempo får du möjlighet att uppleva mysiga ridstigar i lummig skog, öppna fält och vid vacker sjö.

Mer sport och aktiviteter

Guldkorn

Mer av Halmstad