Deutsch
Dansk
English

SUP – Stand up paddle

SUP, eller stand up paddle som det också kallas, är ett kul sätt att ta sig fram på vattenytan. En bra introduktion till olika typer av surfing, enklare än vågsurfing och lugnare än kitesurfing.

Den stabila SUP-brädan gör att det fungerar lika bra att SUPa en lite blåsig dag på havet som i någon av Halmstads åar dagar när vinden står still. Du behöver inga särskilda förkunskaper då SUP passar de allra flesta, stor som liten eller nybörjare som proffs. Dessutom är det bra träning. Under tiden du njuter av naturen och ditt äventyr på vattnet övar du både styrka, rörlighet och balans, nästan utan att det märks.

SUP på Fylleån

SUP på Fylleån. Foto: Kitekalle

Glid fram längs en å

Ta med dig vännerna på ett äventyr på lummiga Fylleån eller, om du föredrar en lugnare paddeltur, längs med Nissan.

Nissan är perfekt alternativ för dig som vill prova för första gången eller bara önskar närheten till city. Stanna till någonstans för att fylla på med lite energi. Söderfamiljen ligger lättillgängligt och på lagom paddelavstånd. Längs Nissan kan du även boka en champagnetur.

Flera personer på en megasup i havet i Halmstad

Megasup på havet. Foto: Kitekalle

SUP på havet

Vill du hellre ge dig ut på ett äventyr till havs? Det finns flera vackra sträckor att välja mellan och oavsett vart du väljer att paddla bjuder Halmstads kust på fantastiska naturupplevelser.

Ett tips är en kvällstur till Tylön för en picknick med utsikt över Tylösands långa sandstrand innan solen går ner. Kolla bara så att du får gå i land – Tylön har nämligen ett känsligt fågelliv och tillträdesförbud gäller på större delen av ön från april till mitten av juli.

Stand up paddle i solnedgång

Foto: Artitcom, Mostphotos

Uthyrning, aktiviteter och kurser

Har du ingen egen bräda kan du hyra av flera aktörer i Halmstad. Är du ute efter en annorlunda upplevelse? Prova på yoga eller fitness på SUP:en!

Yoga

För dig som vill ta stand up paddle till nästa nivå finns SUP-yoga. Vid Hallands Konstmuseum kan ni boka in er för ett pass av SUP-yoga Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Sommartid anordnar även Kitekalle flera yogapass på SUP-bräda vid Laxön så länge vädret tillåter.

Kurser och uthyrare

Kontakta någon av Halmstads experter för uthyrning, kurser eller guider: Kitekalle Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Söderpiren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Ohana Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Namasea Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. På västra stranden och i Halmstad city vid Wrangelsbron finns även kayakomater. Här kan du hyra kajaker och SUP-brädor. Boka via kayakomat.com. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla vattensporter klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Mer natur och friluftsliv

Guldkorn

Mer av Halmstad