Deutsch
Dansk
English

Cykla mountainbike i Halmstad

Allt fler upptäcker den oslagbara kombinationen av natur, frisk luft och farfylld fysisk aktivitetet som mountainbike, MTB, ger. I Halmstad finns flera leder att välja bland. Och fler är på väg!

Njut av fina, breda grus- och skogsvägar, eller utmana dig själv på tekniska stigar. Du hittar leden som passar dig oavsett om du är nybörjare eller erfaren. Cykla precis vid havet, eller ge dig ut i de djupa skogarna.

Mountainbike-cyklist i skogen Halmstad

Foto: Per Nilsson

Skedala MTB-trails

I Skedala skog hittar du ett guldkorn för dig som letar lite mer teknisk körning och härliga flowliga och stundvis utmanande utförslöpor. Här finns tre markerade mountainbike-leder, med olika karaktärer och svårighetsgrader, som innehåller både berms, drop och hopp.

  • Den okände mannens stig – 2,2km
    Svårighetsgrad blå vilket betyder att det är relativt lätt men det är ingen nybörjarled.
  • Johans stig – 5,5km
    Svårighetsgrad röd vilket betyder att den är en aning mer utmanande än en blå slinga. Det är inte en svårare slinga rent tekniskt, men den innehåller fler klättringar och kan därför upplevas mer utmanande.
  • Catch me if you can – 2,5km
    Svårighetsgrad svart vilket betyder att den är mycket svårt och betydligt brantare än de andra slingorna. Catch me if you can är den mest utmanande slingan med större och svårare hinder.
Mountainbikebana på Gullbrannagården i Halmstad

Mountainbikebana på Gullbrannagården. Foto: Johan Lunden

Gullbrannagården

Gullbrannagården Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns en kortare mountinbikebana perfekt för barn, men fungerar även för vuxna. Den 1,2 km långa banan innehåller bland annat trappa, hopp och doserad träbana.

Hyr mountainbike

Hos Mountain Biking in HalmstadLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats. kan du hyra mountainbikes och upptäcka Halmstad på egen hand. Boka in dig på en kurs eller upplevelse och få ut ännu mer av din cykeltur. Mountain Biking in Halmstad erbjuder flera olika sorters äventyr som kombinationen mountainbike, yoga och bastu, paketet bikes, burgers and beer eller hjortsafari. Både för nybörjare och erfarna. Ännu fler paketerbjudande på mountainbikinginhalmstad.com. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Person som cyklar mountainbike i skogen

Foto: Robin Söderholm

Vallåsen Bike Park och Kungsbygget Äventyrspark

En bit utanför Halmstad, på gränsen mellan Halland och Skåne ligger Vallåsen Bike Park, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. en av Sveriges bästa parker för downhill. Parken erbjuder liftburen cykling med 14 leder, pumptrack, teknikbana och restaurang. Du kan även hyra både utrustning och cykel på plats. Kring åsen finns också fina singeltracks för den som vill cykla crosscountry och utmana sig själv med att plocka fina höjdmeter.

Kungsbygget Äventyrspark Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger nästgårds Vallåsen. Här hittar du fantastiskt fina byggda leder och trails för hela familjen. Här finns något både för nybörjaren och den mer avancerade cyklisten. Här behöver du ta dig upp för egen maskin för att sedan bli belönad med riktigt bra cykling utför. Besöker du Kungsbygget löser du ett ledpass för att cykla på lederna. Här finns även sommarrodel och flera andra äventyrliga aktiviteter.

Allemansrätten

Tänk på att visa hänsyn när du cyklar. På naturvardsverket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om vad du ska tänka på när du cyklar i naturen. Så vi kan fortsätta njuta av vår fina tillsammans.

Mer natur och friluftsliv

Guldkorn

Mer av Halmstad