Deutsch
Dansk

Restauranger med utsikt – 12 tips

Sommar betyder uteserveringar, god mat, fin utsikt och vackra solnedgångar. Här kommer tips på restauranger som uppfyller flera av dessa kriterier!

Bread on Wine

På Torntorget, med magisk utsikt över Nissan, ligger Bread on Wine Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – vinbaren med influenser från Italien och Argentina. Förutom en gedigen och noga utvald vinlista kan du här äta rätter av hög kvalitét, tänkta att delas sinsemellan vid bordet. Vad sägs om tapas, surdegspizza med tryffelkräm och ostronskivling eller grillad hängmörad ryggbiff med chimichurri.

Lillebror

Söderpiren har fått en Lillebror Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Ett riktigt sommarhak så nära stranden du nästan kan komma. Samla kompisarna över något gott att äta eller bara spendera kvällen med en svalkande dryck.

Lillebror restaurang i Halmstad

Lillebror. Foto: Lillebror

Bettans Bar

Med havet och Tylösands strand som närmsta granne njuter du här av skaldjur, sushi och asiatisk fusion som en spännande kulinarisk twist. Bettans Bar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en av Hotel Tylösands restauranger och bjuder in till bubbliga luncher och välsmakande middagar. Solnedgången får du på köpet! Bilden överst på sidan är tagen på Bettans bar.

Restaurang Fyr

På en av Sveriges vackraste platser, ett stenkast från Tylön, har Jacob Holmström, tillsammans med sin fru Emelie, öppnat upp Restaurang Fyr. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Efter att ha drivit två-stjärniga krogen Gastrologik i Stockholm de senaste tolv åren är nu Fyr Jacobs nästa stora satsning. Målet är att det ska bli en stor, varm och livlig restaurang. Öppen för alla, året om. Menyn är à la carte och köket erbjuder råvaror från både hav och land, men med fisk och skaldjur i fokus.

Söderfamiljen i Halmstad

Söderfamiljen. Foto: Söderfamiljen

Söderfamiljen

Söderfamiljen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – en liten familjär kvarterskrog utmed Nissans kajkant som bjuder på härlig stämning och mat som inspireras av det naturen erbjuder just nu. Kom hit för en avslappnad middag eller bara slå dig ner i solen med en läskande dryck, tillhörande snacks och blicka ut över ån.

Rotundan

Högst upp på kullen i Norre Katts park tronar den historiska Rotundan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som sommartid förvandlas till en riktig kulturoas. På menyn samsas schysst streetfood från olika delar av världen med hembakad fika, alltid med veganska alternativ. Lägg till vacker utsikt över Nissan, ett starkt kulturutbud och mycket livemusik så har du en klar favorit i sommar.

Rotundan i Halmstad

Rotundan. Foto: Rotundan

Livbojen Mat & Bar

Livbojen Mat & Bar, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. tidigare Hamnkrogen i Grötvik, har 2023 fått nya ägare och ett nytt koncept. Du hittar restaurangen på samma magiska plats i småbåtshamnen i Grötvik. Menyn har nu fokus på Italien med smakrika pasta- och pizzarätter. Ett tips är att avsluta kvällen på de närliggande klipporna och fånga solnedgången i horisonten.

Göstas Café och Restaurang

Precis ovanför stranden i Steninge, med stensprängda strandhagar alldeles intill och en fantastik utsikt ner mot havet, ligger Göstas Café och Restaurang Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här går det lika bra att ta en fika eller en smarrig lunchmacka i trädgården som att äta en härlig middag i kvällssolen.

Göstas cafe och restaurang

Göstas café och restaurang. Foto: Göstas

Leif´s Bar och Grill

Leif´s Bar och Grill Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är Hotel Tylösands köttkrog med grillat och pizza i avslappnad atmosfär. Beställ en saftig köttbit med goda tillbehör eller en nygräddad pizza, slå dig ner på de vädersäkra terrasserna och njut av maten och den svårslagen utsikten över strand och hav.

Zigges Garage

Mysigt och helt olikt någonting annat. Njut av tapas och pintxos lagade med kärlek och nyskapande cocktails rörda till perfektion. Varje fredag bjuds det in till aperitivo, medelhavets motsvarighet till after work, med en välfylld buffé. Avsluta sedan kvällen på Zigges Garage Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. rooftop bar med utsikt över Nissan.

De har även öppnat Zigges Beach Club Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en härlig strandbar med skönt häng i hjärtat av Tylösand. Här kan ni njuta av smaskiga cocktails eller härligt strandkäk till en magisk vy över Tylösand.

Utiskt över Nissan från Zigges Garage i Halmstad

Zigges Garage. Foto: Zigges Garage

Källarkrogen Vinyl

På Hamngatan i city ligger Källarkrogen Vinyl, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. mysigt belägen i en källare från 1897. Bland underbara tegelväggar och valv serveras här spännande matupplevelser i avslappnad miljö. Sommartid kan du välja att byta källarmiljön mot härligt uteserveringshäng, alldeles vid Nissans kajkant med trevlig utsikt mot Stadsbiblioteket och Nissastrand på andra sidan.

Vy från restaurangen A Little Party

Vy från A Little Party. Foto: A Little Party

A Little Party

Visste du att Halmstad har något så unikt som en champagnebar? Precis vid Nissans kajkant hittar du denna pärla, perfekt för dig som älskar champagne med noga utvalda tillbehör och välsmakande varmrätter. I kylarna hos A Little Party Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns alltid mer än tvåhundra olika champagner och samtliga går att få på glas.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla besöksmål klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Fler restaurangtips

Mer mat och dryck

Mer av Halmstad