Deutsch
Dansk

Bland takterrasser och mysiga innergårdar

Ta en paus från sommarpulsen och det härliga myllret på stans gator och torg. Smit in på en mysig och undangömd innergård eller upptäck de dolda pärlorna bland Halmstads takåsar.

Takterasser och skybar

Högst upp på Hotell Mårtenson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger Gretas Tak, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. en lekfull oas inspirerad av trädgårdsfester i äppelgårdarna runt Halmstad. Den charmiga inredningen är, likt resten av hotellet, 1920-tal som möter 2020-tal. Kom för att njuta av pärlande drinkar med florala inslag i kombination med god mat medan solnedgången dansar över taken.

Gretas tak på Hotell Mårteson i Halmstad

Gretas tak på Hotell Mårteson. Foto: Hotell Mårtenson

På nionde våningen på Halmstad Plaza Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du Blue Skybar, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. en läcker takbar där terrassen ger en magisk vy över Laholmsbukten. Här serveras ett brett utbud av cocktails liksom flera smarriga alkoholfria alternativ. En perfekt plats att hänga på en ljummen sommarkväll högt över Halmstad. Takterrassen kompletteras också med en vacker bar inne, så här kan du njuta av utsikten även dagar med sämre väder.

När Italien kommer till Halmstad

il grillo – wine & tales Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en familjär, autentisk vin- och cocktailbar med
minst lika stort fokus på maten. Njut av italiensk mat lagad från hjärtat tillsammans med högklassiga cocktails eller prova dig fram genom det breda utbudet av italienska viner. Slå dig ner inne, eller förslagsvis på den mysiga och lummiga innergården som för tankarna till en italiensk bakgård.

Uteservering på Zigges i Halmstad

Zigges. Foto: Zigges

Mysigt och inte likt någonting annat

Zigges Garage Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. njuter du av tapas och pintxos lagade med kärlek och nyskapande cocktails rörda till perfektion. Varje fredag bjuds det in till aperitivo, medelhavets motsvarighet till after work, med en välfylld buffé. Ett hett tips är att avsluta kvällen på Zigges rooftop bar med skön känsla och fin utsikt över Nissan.

Vill du kombinera en fika med 400-årig arkitektur så är korsvirkeshuset Brooktorpsgården Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ett måste. Historiens vingslag upplever du redan när du hukande kliver in genom den låga portalen. Framför dig öppnar sig den lilla pittoreska innergården där du kan njuta av en lunch eller hemgjord fika under solens värmande strålar.

Fler restaurangtips

Mer mat och dryck

Mer av Halmstad