Deutsch
Dansk

Barnvagnsvänliga Halmstad – 20 tips

Vi har samlat 20 tips där du som vuxen är i fokus, samtidigt som både bebis och barnvagn smidigt kan hänga med. Välkommen till vårt barnvagns­vänliga Halmstad!

Längst ner på sidan hittar du en karta med alla platserna utplacerade.

Wayne´s Coffee

Mitt i centrum ligger kafékedjan Wayne's Coffee Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – ett mysigt kafé beläget i en gammal sekelskiftesvåning. Med flera stora rum, alla med högt i tak och bekväma möbler, är det enkelt att få plats med vagnen oavsett om det handlar om en klassisk långfika eller en snabb lunch med vännerna.

Söderpiren

Omtyckta Söderpiren ligger på Västra stranden, precis intill småbåtshamnen. Här kan du njuta av en fräsch lunch eller fika i en härlig havsmiljö. Slappa på uteserveringen soliga dagar eller ta skydd bakom glasrutorna och njut av havets vilda spel en blåsig höstdag. Oavsett är det enkelt att komma med barnvagn!

Söderpiren på Västra stranden i Halmstad

Söderpiren

Hallarna

Ett besök på Hallarna är enkelt, även om du kommer med småbarn och barnvagn. Shoppa loss i de många butikerna eller ta en paus på någon av restaurangerna eller caféerna. Skandinaviens största publika cylinder-akvarium brukar vara en populär anhalt för barnen och det välkomnande familjerummet gör bara besöket ännu smidigare!

World of Riccardo och Möllegårds naturreservat

I Möllegårds vackra naturlandskap har Riccardo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. skapat en italiensk oas med egenproducerad italiensk glass i högsta kvalitet. Både inne och på den mysiga uteserveringen finns bra med plats för din barnvagn. Skulle det vara fullt är det dock lika mysigt att njuta av glassen under en promenad genom Möllegårds naturreservat. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Möllegårds naturreservat i Halmstad

Möllegårds naturreservat

Biskopstorps naturreservat

Biskopstorp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett av södra Sveriges största skogsreservat. Det är också ett av Hallands mest tillgängliga med stigar och leder anpassade för dig som kommer med barnvagn, rullstol eller rullator. Upptäck den unika miljön med mäktig sprickdalsterräng, porlande bäckar och sjöar, gammelskogar och skogsbetande tamboskap.

Stadsbiblioteket i Halmstad

Gör ett besök på Stadsbiblioteket. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Förutom att läsa och låna hem böcker kan du slå dig ner i caféet för en fika eller enklare lunch samt spana in konsten på Halmstads Konsthall. Bibliotekets barnavdelningen är inbjudande för barn i alla åldrar och dess programutbud innehåller allt från babyrytmik till barnteater.

Halmstads stadsbibliotek i mörker

Halmstads stadsbibliotek. Foto: Patrik Leonardsson

Simstadion Brottet

Att familjer vallfärdar till Simstadion Brottet, Halmstads största utomhusbad en varm sommardag är kanske inte så konstigt. Här trivs vuxna lika bra som barn och läget precis intill havet ger den där extra kryddan. De stora grönytorna gör det enkelt att parkera barnvagnen och småbarnsbassängen är perfekt för de minsta barnen som behöver svalkas i hettan.

Cortado Coffee shop

Gillar du avslappnad atmosfär, trevligt bemötande och riktigt bra kaffe? Då är Cortado Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. stället för er. Välj en plats inne i det mysiga caféet, på den soliga uteserveringen eller varför inte köp med dagens lunch för en picknick i Norre Katts park? Enkelt och barnvänligt!

Prins Bertils stig längs kusten i Halmstad

Prins Bertils stig

Prins Bertils stig

Prins Bertils stig är en populär vandringsstig som tar dig med på en resa genom vacker natur med allt från sandstrand, strandskog, klippor till gamla stenbrott och småbåtshamnar. Promenerar du med barnvagn rekommenderar vi sträckningen mellan Halmstads slott och Jansa brygga – här är stigen lättillgänglig vilket passar utmärkt för en lite längre barnvagnspromenad. Tillbaka tar du dig enklast med buss från Tylösandsvägen.

Vandring längs Nissan

Sugen på en stadsnära, lite längre barnvagnspromenad? Gå en vacker och intressant Vandring längs Nissan. Hela turen är drygt åtta kilometer lång och börjar vid Halmstads Teater men du kan givetvis börja promenaden där det passar dig bäst.

Norre Katts park intill Nissan i Halmstad

Norre Katts park intill Nissan

Norre Katts park

Här finns en rik och mångfaldig växtlighet med magnolior, rhododendron, azalea, lindar och färgrika blomsterplanteringar. På toppen av en kulle tronar det gula caféet Rotundan. Njut av lugnet, strosa runt och slå er ner i gräset med en enklare picknick och utsikt över Nissan. Helt barnvagnsvänligt!

Konditori Regnbågen

Ett klassiskt konditori för en fikapaus i rofylld miljö. Varje dag bullas det upp med rykande färskt bröd, bakverk, tårtor och bakelser på Konditori Regnbågen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Kurrar det lite extra i magen finns det även smörgåsar och sallader. Förbered dig på att det kan vara lite trångt, men det brukar inte vara några problem att få plats med vagnen.

man ser på tavla på Mjellby Konstmuseum i Halmstad

Mjellby Konstmuseum

Mjellby konstmuseum

Museet har ett särskilt uppdrag att jobba med surrealistisk konst och har en imponerande samling konstverk av Halmstadgruppen. Förutom Halmstadgruppen visar Mjellby konstmuseum även tillfälliga utställningar. Hit är hela familjen välkommen och regelbundet anordnas även familjesöndagar. OBS Mjellby Konstmuseum är just nu stängt för renovering och öppnar igen den 7 september 2024.

Galgberget

Galgbergets gröna oas är kärt och välbesökt av både Halmstadbor och besökare, mycket tack vare den milsvida utsikten. En klar dag ser du hela Halmstad men också Bjärehalvön i Skåne. Många av stigarna går alldeles utmärkt att promenera med barnvagn vilket gör Galgberget till en favorit oavsett årstid.

Halmstads slott

Halmstads slott

Historisk stadsvandring

Ta tillfället i akt och lär dig mer om Halmstads spännande historia. Ladda ner vår guide och ge dig ut på en historisk stadsvandring i centrum. Turen är barnvagnvänlig och ni passerar ställen som Fattighuset, Norre Port, Halmstads slott och S:t Nikolai kyrka.

Konstpromenad

Upptäck den offentliga konsten genom en konstpromenad på egen hand. Till din hjälp finns en konstkarta att ladda ner genom halmstad.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Välj ut de verk som du vill se. Ett tips är att börja med Flicka i balja, som finns i Norre Katts park. Sedan kan du följa siffrorna i kartan. Några verk som du inte får missa är: Europa och tjuren av Carl Milles, 0+0=8 av Fredrik Wretman och Kvinnohuvud av Pablo Picasso.

Fontänen Europa och tjuren på Stora torg i Halmstad

Europa och tjuren på Stora torg. Skapad av Carl Milles

Elljusspåret i Tylösand

Gillar du att springa? I Halmstad finns det flera trevliga motionsslingor så varför inte ge dig ut på en löprunda med vagnen. Det nya elljusspåret i Tylösand är en belyst slinga på 2 km, underlaget är grusväg så det fungerar alldeles utmärkt att springa med en lite rejälare vagn.

Danska fall

I Danska fall naturreservat finner du gammal bokskog, bergbranter, välnötta gångslingor och öppna marker. Men det är nog vattenfallet som är den största publikdragaren, med en total fallhöjd på 36 meter. Reservatet i sin helhet är inte lämpat för barnvagn men det går alldeles utmärkt att promenera från parkeringen till själva fallet på den grusväg som sträcker sig mellan. Dock kan det förekomma en och annan brant backe men belöningen får du när du kommer fram!

Danska fall i Simlångsdalen i Halmstad

Danska fall i Simlångsdalen

Skedala skog och Torvsjön runt

Skedala skog är ett omtyckt strövområde och en av de mest populära lederna går runt vackra Torvsjön. Här är det lika vackert en solig sommardag som en mulen eftermiddag när molnen och dimman rullar ner över Högåsens skogstäckta höjder. Leden är relativt lättillgänglig och det är inga problem att ta sig runt med barnvagn, men beroende på väder kan det vara lite geggigt på sina ställen.

Göstas Café och Restaurang

Göstas Café och Restaurang Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger mysigt beläget ute i Steninge med havet som närmsta granne. Här präglas menyn av goda både matiga och söta alternativ. Och här finns bra med utrymme för vagnen, både inomhus och utomhus på den stora altanen.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla tips klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Fler tips för familjen

Söker du fler tips och inspiration på vad du och barnen ska hitta på under ert besök i Halmstad? Kika in på våra guider för barn och familj.

Mer inspiration och guider

Mer av Halmstad