Referenser

Halmstad har flera referenser som gärna berättar om sitt genomförda möte eller evenemang. Kontakta oss om du vill prata med någon av dem.

Lag-VM i bordtennis

Raul Calin som är generalsekreterare på det internationella bordtennisförbundet berättar om genomförandet av lag-VM i bordtennis.

Welcome to the next level! Det var mottot för 2018 års världsmästerskap i bordtennis, som hölls i den vackra staden Halmstad. Synergierna som skapades mellan Svenska Bordtennisförbundet, Destination Halmstad och Halmstad Convention Bureau, tillsammans med det nära samarbetet med Internationella Bordtennisförbundet (ITTF), bidrog verkligen till den fantastiska succé som vårt evenemang i maj 2018 blev.

Halmstad Arena är en fantastisk arena. Närheten till hotellen och deras kvalitet, den nästan obefintliga trafiken - faktiskt en av de smidigaste trafiksituationerna vi har upplevt kring stora evenemang, även initiativen kring att arbeta hållbart och de mätningar som gjordes för att säkerställa det, gjorde att vi i ITTF var väldigt nöjda.

2018 års världsmästerskap hölls i en liten stad, men med stor karaktär. Deltagarna från de över 100 länderna som deltog återvände garanterat hem med fyllda med positiva intryck.

Världsmästerskapet var kulmen av en serie av bordtennisevenemang som hållits under de senaste åren, där också det Europeiska kvalet för OS i 2017 är ett annat exempel på ett mycket framgångsrikt evenemang.

Vi ser fram emot att återvända till Halmstad inom en snar framtid.

SummerSmash

Rasmus Jonsson är projektledare för SummerSmash. Han berättar om genomförandet av SmmerSmash och SM i beachvolley.

Halmstad är en unik sommarstad och atmosfären på Tylösand fantastisk. Tillsammans med BeachTravels, som är Skandinaviens största arrangör av beachvolleyevenemang, såg vi en perfekt match och så blev det! 2014 skapade vi SummerSmash Festival och evenemanget har växt år för år i en rasande takt. Till 2018 var eventet 17 dagar, vi hade över 3000 deltagare, 65 000 besökare, för första gången arrangerade vi SM i beachvolley och vi fick stort utrymme i Svensk TV och övrig media.

Sommarens event blev hyllat som det bästa beachvolley-evenemanget i Sverige någonsin och detta hade aldrig varit möjligt utan vårt fina samarbete med Destination Halmstad och Halmstad Convention Bureau. De är alltid pigga på nya, banbrytande idéer och hjälper oss i stora som små frågor för att kunna fortsätta utveckla evenemanget!

Centerkvinnornas årsstämma 2018

Anna Kläppe är generalsekreterare för Centerkvinnorna. Hon berättar om genomförandet av Centerkvinnornas årsstämma på Gullbrannagården i Halmstad.

Vi valde att lägga Centerkvinnornas jubileumsstämma 2018 i Halland där allt en gång började för vårt förbund. Och vi kunde inte ha varit nöjdare! Halmstad Convention Bureau hjälpte oss från första stund med allsköns frågor och funderingar, inte minst med att hitta en trevlig plats för både stämma och bankettmiddag (Heagårds Skafferi var helt underbart – vacker lokal och suverän mat). Gullbrannagården tog hand om oss och våra deltagare under själva stämman på ett exceptionellt trevligt sätt – många deltagare kom faktiskt fram till oss och påtalade hur väl omhändertagna de blivit!

Titanic the Exhibition 2014

Luis Ferreiro är vd på Musealia som producerar vandringsutställningen om Titanic. Utställningen genomfördes i Halmstad 2014.

Halmstad hosted the exhibition in one of the most successful cities stays of all these years. More than 70.000 visitors came to visit the exhibition in less than 5 months, in a city of 90.000 inhabitants. This was only possible due to the excellent work carried out by Destination Halmstad, the public company from the Municipality that promoted the exhibition. They are extremely reliable partners in all possible aspects of this industry: organization, logistically, financially, marketing and everyday management. Working with them has been extremely easy and pleasant. Their huge professionalism and efflciency has been impressive and we wished all our partners in the tour would be like them. We can only hope to work with them in the future with new exhibitions and projects: having them as partners is a real guarantee of success in any endeavour.

SM-veckan 2011 och 2013

Per Bergljung är evenemang- och marknadsansvarig på Riksidrottsförbundet som låtit Halmstad stå värd för SM-veckan två gånger. Halmstad kommer att stå värd för evenemanget även 2019.

Det var i Halmstad själva genombrottet för SM-veckan skedde. Destination Halmstad har en mycket kompetent organisation för att ta sig an stora idrottsevenemang. SM-veckan har under kort tid utvecklats till att bli ett av de största men också mest komplexa idrottsevenemangen i Sverige. Det handlar om att skapa bästa förutsättningarna för att genomföra SM-tävlingar i 40 olika idrotter i en och samma stad under en vecka. Destination Halmstad klarade denna tuffa utmaning galant och skapade sommaren 2013 en oförglömlig idrotts- och folkfest för svensk idrott och 60 000 besökare.

Företagarnas kongress 2012

Jens Spendrup var tidigare ordförande för Företagarna i Sverige. Han berättar om deras kongress som genomfördes på Tylösand 2012.

Halmstad ligger mer centralt än vad de flesta verkar tro. De är lätt att ta sig till Halmstad. Att sedan just Hotel Tylösand har stor erfarenhet av stora möten och har en restaurang som leds av några av landets mest uppskattade kökschefer gör självklart beslutet lite enklare. Och självklart spelar maten en väsentlig roll. Om maten överträffar ens förväntningar blir man naturligtvis glad och är man på bra humör fungerar alltid hjärnan bättre. Man blir mer kreativ. Mötet är ett strategiskt verktyg för att bygga varumärket Företagarna. Det finaste en anläggning kan göra är att leverera och överträffa förväntningarna hos de som kommer till mötesplatsen. Halmstads läge är en stor fördel. En tillväxtregion med ett bra livsläge där man kan driva företag med starkt stöd av stadens styrande politiker och tjänstemän. Jämför vi oss med en stad som Kalmar på andra sidan Sverige har vi fördubblat antalet innevånare sedan 40-talet medan de stått stilla. Det handlar om läget, läget, läget. Vägen från Köpenhamn till Oslo går över Helsingborg, Halmstad och Göteborg. Det är en fantastisk väg som skapar många möten.