English
Publicerad 27 mars 2024

Landslagsläger i volleyboll välkomnas till Halmstad

Nu är det officiellt. Damlandslaget i Volleyboll kommer att ha sin landslagsbas i Halmstad. Sveriges volleybolldamer är bättre än någonsin och har under senaste åren skördat framgångar i både mästerskap och nationsturneringar.

Från maj till augusti flyttar tjejerna in på Halmstad Arena för att förbereda sig inför stundande European Golden League för att förhoppningsvis ta sig till VM 2025.

– Jag är väldigt glad över att vi fått till det här samarbetet med Svenska Volleybollförbundet. Tack vare Hylte/Halmstad Volleybollklubbs framgångar är sporten starkt förknippad med Halmstad och vi hoppas att detta samarbete ska förstärka det än mer säger Camilla Axelsson, chef Destinationsutveckling på Destination Halmstad. Hon fortsätter "att damlandslaget förlägger sitt uppladdningsläger till Halmstad visar att vi är en idrottsstad att räkna med och här finns bra miljöer för våra landslag att träna i. Eftersom de ska vara här under så lång period bidrar det också med många fina möjligheter och effekter som vi vill ta tillvara på. Vi ser fram emot att välkomna dem i maj.

Vikten av värdskap

– Vi är så tacksamma för den helhetslösning som Destination Halmstad hjälpt oss med. Alla aktörer har samverkat på ett fantastiskt sätt och gett tjejerna de allra bästa förutsättningarna för att ladda upp i Halmstad inför en jätteviktig landslagssäsong. Damlandslaget får träna på Eleikos nya gym, på Halmstad Arena tränar de volleyboll och de bor jättebra på Halmstad Plaza. Det kan inte bli så mycket bättre. Tack Halmstad. Alla inblandade har verkligen visat på ett otroligt värdskap säger Angelica Ljungqvist - Sportchef, Svenska Volleybollförbundet.

Kolla in damlandslaget

Damlandslagets förberedelser i Halmstad mynnar bland annat ut i maj månads Golden League-premiär i Lund, där stornationen Belgien och Spanien utmanar. Läs mer här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.