Deutsch
Dansk
English

Krispiga vinterpromenader

Packa picknickkorgen och bege dig mot på en krispig vintervandring. För visst är det något visst med att vara ute på vintern, luften är frisk och krispig och solens strålar värmer extra gott.

Här har vi samlat några tips på lite kortare promenader. Efter en lagom lång promenad kan det vara läge att fylla på med lite energi. Slå dig ner vid en grillplats. Grilla korv eller kanske till och med marshmallows över den öppna elden – och glöm inte den obligatoriska varma chokladen.

Prins Bertils stig – 18 km

Välkommen till Prins Bertils stig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., en av Hallands mest besökta och vackraste vandringsleder! I Halmstad är vi mycket stolta över Prins Bertils stig som sträcker sig från Halmstad slott inne i stadskärnan, via Tylösands oändliga sandstrand och vidare ut till Möllegårds lummiga alsumpskog. Här finns bland anant fina grillplatser vid Långenäsudden och i Grötvik. Är det riktigt kallt kan du även åka skridskor på sjöarna i stenbrotten i Grötvik. Du kan enkelt ta bussen tillbaka när du gått önskad längd.

Möllegård i vinterskrud längs Prins Bertils stig i Halmstad

Möllegård längs Prins Bertils stig. foto: Patrik Leonardsson

Skedala skog – 7 leder

Cirka 9 kilometer öster om Halmstad ligger Skedala skog, ett mycket populärt strövområde som erbjuder flera olika leder i varierande svårighetsgrader. Lederna sträcker sig från 3,9 till 7,7 kilometer. En av de populärare lederna går runt den vackra Torvsjön. Här finns också utsatta grillplatser perfekt att slå sig ner för en picknick!

Torvsjön runt – 3,8 km

En av Halmstads mest populära lederna går runt vackra Torvsjön. Det är lika fint en solig sommardag som en mulen eftermiddag när molnen och dimman rullar ner över Högåsens skogstäckta höjder. Ta med kol och varmkorv för att grilla vid någon av de underbara grillplatserna längs leden. Eller varför inte köpa fiskekort och försöka dra upp en gädda eller en regnbåge?

Pimpelfiske

Är det en riktigt kall dag kan Torvsjön vara täckt av is vilket öppnar upp möjligheten för pimpelfiske. Se bara till att isläget är lämpligt innan du ger dig ut på isen. Får du napp, finns det grillplatser alldeles i närheten – perfekt om du vill tillaga din lunch direkt. Pimpelfiske är även möjligt på Vinnalt Event Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Simlångsdalen. Fler fisketips hittar du på vår fiskesida.

Pimpelfiske

Foto: Patrik Leonardsson

Klövaberget – 0,7 km

Du bör inte lida av höjdskräck när du smyger fram till Klövabergets. 30 meter höga och 100 meter långa klippbrant. Förutom en kittlande känsla i magen får du en vidsträckt utsikt över Simlångsdalen. Toppen av klippan är en perfekt plats att avnjuta sin medhavda matsäck. Följ blå markering.

Paddesjöslingan i Biskopstorp – 3,1 km

I Biskopstorps naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du även starten av Paddesjöslingan vid Kroksjötorpet och den stora parkeringen. Slingan går runt Kroksjön, förbi Paddesjön och genom bok- och granskog.

Strand med snö på, barn åker pulka bakom cykel

Gullbranna – 4,1 km

I södra delen av Halmstad ligger naturreservatet Gullbranna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det domineras av några av Hallands mäktigaste sanddyner klädda med strandråg och sandrör. Längs den 4,1 kilometer långa leden kan du njuta av vacker trollskog med humlelianer klättrandes på gamla alstammar och flygsandsfält med krypvide och ängsviol. Missa inte att ta en sväng över den vackra Gullbrannabron och promenera en bit längs den oändliga sandstranden.

Steningeleden – 3,1 km

Steningeleden följer Steningekustens naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från söder till norr och tar dig på en upptäcktsfärd i det vackra, karga landskapet. Här går du bland strandängar, ljunghedar, klapperstensfält, badstränder och kala klippor med jättegrytor från istiden. Det sägs att den allra finaste solnedgången finns just här, om det är sant får du upptäcka själv.

Mer natur och friluftsliv

Mer av Halmstad