Glassiga smultronställen

Glass är ju faktiskt gott i alla väder. Året runt. Var som helst. Men visst smakar det alldeles extra gott när vårsolen tinar upp oss efter den långa mörka vintern eller en varm sommardag.

Det finns en glass för alla. Gillar du krämig jordgubbsglass? Eller fräsch och krispig citronsorbet? Kanske en fyllig chokladsmak skulle sitta fint? Här bjuder vi på några av Halmstads mest glassiga smultronställen.

World of Riccardo

Vid Möllegårds sagolika naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du berömda World of Riccardo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är här som Ricardo Boggian gör sin italienska glass med smaker efter säsong. I det gamla ko- och häststallet finns nu ett charmigt café i norditaliensk stil. Här kan du koppla av från en stressig vardag och njuta av lätta rätter och en glassfika toppat med en kopp italienskt premiumkaffe. Det finns även en liten filial på Fredsgatan i Halmstad centrum.

Chiller`N

Mellan Halmstads city och Tylösand ligger Chiller`N. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det är tidigare Glassbiten som fått nya ägare och ett helt nytt koncept, glassen är dock kvar i centrum med ett trettiotal olika smaker. Självklart finns det både laktos- och sockerfri glass. Nyheten är att du från och med nu även kan njuta av hemgjord italiensk pizza och riktigt gott baristakaffe.

Glasshuset Österskans

På Österskans hittar du numera Glasshuset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med cirka 40 olika smaker från halländska Sia glass tillsammans med ett stort utbud av strössel och hembakta rån enligt Jan-Elis gamla recept. Här används bara lokala råvaror, jordgubbssylt från Hafi, kaffebönor från Slöinge kafferosteri och grädde från Wapnö. Förutom glass kan du här spela äventyrsgolf på banor med inspiration från Halmstadlandmärken.

Personal i kassan på Feldts glasskiosk i Halmstad

Feldts glasskiosk. Foto: Feldts

Feldts glasskiosk

På Nygatan har My Feldt tillsammans med kompanjonen och brodern Patrick Oscarsson öppnat glassbar. Och inte vilken som helst. På Feldts glasskiosk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du njuta av magiskt god glass i en rosa fluffig dröm där glassen poppar med sina färger.

All glass är egenproducerad på ekologiska och kravmärkta råvaror utan tillsatser och färgämnen, precis som glasskioskens strössel och strutar. Här finns åtta smaker åt gången, samt en mjukglass, gjord på mestadels sommarens bär och blommor som nyponros/jordgubb, syren/rabarber och fläder/citron. De enda två stående smakerna är vanilj och choklad.

Mr Gelato

I Gullbrandstorp kan du njuta av härlig italiensk glass gjord på svensk mjölk och grädde. Mr Gelatos Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. småskaliga tillverkning varierar med inspiration från säsongen och vilka råvaror som är tillgängliga. Dessutom är all sorbet är vegansk. Eftersom Mr Gelato Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har ett heltidsjobb utöver glasstillverkningen varierar öppettiderna. Ett tips är att kolla på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om glassmakaren är hemma.

Zancottis Gelato

På Fredriksvallsgatan i city hittar du Mikael Zancottis värld av italiensk glass. Här tillverkas glassen enligt gamla traditioner vilket skapar en mjuk och krämig gelato. Smakerna varierar mellan de mer klassiska och nya spännande kombinationer. På Zancottis Gelato Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du även ett urval av andra godsaker från Italien.

Glass från Riccardos i Halmstad

Foto: Riccardos

Riccardos

å Fredsgatan hittar du ett helt nytt glassmecka, Riccardos i city Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Ägare till det är Ricardo Boggian som driver berömda World of Riccardo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här kan du köpa italiensk glass av förstklassiga råvaror. Den smakar underbart – oavsett väder. Ta med dig glassen ut i solen eller varför inte äta den på plats om det är lite ruggigt ute. Här finns även härliga glasstårtor för den som vill slå på stort.

Hello takeaway

På Stora torg hittar du Hello takeaway Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – ett mysigt café som gör hemmagjord gelato varje morgon med endast ekologiska råvaror. Glassen på Hello har även fått internationell uppmärksamhet då de 2017 kom på tredje plats i den världsomfattande glasstävlingen Icecream Index SoolNua.

Mer mat och dryck

Mer av Halmstad