Glassiga smultronställen

Glass är ju faktiskt gott i alla väder. Året runt. Var som helst. Men visst smakar det alldeles extra gott när vårsolen tinar upp oss efter den långa mörka vintern eller en varm sommardag.

Det finns en glass för alla. Gillar du krämig jordgubbsglass? Eller fräsch och krispig citronsorbet? Kanske en fyllig chokladsmak skulle sitta fint? Här bjuder vi på några av Halmstads mest glassiga smultronställen.

World of Riccardo

Vid Möllegårds sagolika naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du berömda World of Riccardo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är här som Ricardo Boggian gör sin italienska glass med smaker efter säsong. I det gamla ko- och häststallet finns ett charmigt café i norditaliensk stil. Här kan du koppla av från en stressig vardag och njuta av lätta rätter och en glassfika toppat med en kopp italienskt premiumkaffe. Det finns även en liten filial på Fredsgatan i Halmstad centrum.

World of Riccardo i Möllegård i Halmstad

World of Riccardo i Möllegård. Foto: Lighthouse Media

Glasshuset Österskans

På Österskans hittar du numera Glasshuset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med cirka 40 olika smaker från halländska Sia glass tillsammans med ett stort utbud av strössel och hembakta rån enligt Jan-Elis gamla recept. Här används bara lokala råvaror, jordgubbssylt från Hafi, kaffebönor från Slöinge kafferosteri och grädde från Wapnö. Förutom glass kan du här spela äventyrsgolf på banor med inspiration från Halmstadlandmärken.

Glass framför Glasshuet på Österskans i Halmstad

Glasshuset på Öterskans

Mr Gelato

I Gullbrandstorp kan du njuta av härlig italiensk glass gjord på svensk mjölk och grädde. Mr Gelatos Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. småskaliga tillverkning varierar med inspiration från säsongen och vilka råvaror som är tillgängliga. Dessutom är all sorbet är vegansk. Eftersom Mr Gelato Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har ett heltidsjobb utöver glasstillverkningen varierar öppettiderna. Ett tips är att kolla på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om glassmakaren är hemma.

Zancottis Gelato

På Fredriksvallsgatan i city hittar du Mikael Zancottis värld av italiensk glass. Här tillverkas glassen enligt gamla traditioner vilket skapar en mjuk och krämig gelato. Smakerna varierar mellan de mer klassiska och nya spännande kombinationer. På Zancottis Gelato Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du även ett urval av andra godsaker från Italien.

Glass från Riccardos i Halmstad

World of Riccardo i city. Foto: Lighthouse Media

Riccardos

På Fredsgatan hittar du ett annat glassmecka, Riccardos i city Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Ägare till det är Ricardo Boggian som driver berömda World of Riccardo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här kan du köpa italiensk glass av förstklassiga råvaror. Den smakar underbart – oavsett väder. Ta med dig glassen ut i solen eller varför inte äta den på plats om det är lite ruggigt ute. Här finns även härliga glasstårtor för den som vill slå på stort.

Hello takeaway

På Stora torg hittar du Hello takeaway Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – ett mysigt café som gör hemmagjord gelato varje morgon med endast ekologiska råvaror. Glassen på Hello har även fått internationell uppmärksamhet då de 2017 kom på tredje plats i den världsomfattande glasstävlingen Icecream Index SoolNua.

Mer mat och dryck

Mer av Halmstad