Logotyp för Halmstads teater
Verk med person och röd blomma från fotoutställningen Livet

Utställningen Livet

ThresHomresArt Logo

Livet, en fotokonstutställning pryder våra väggar! Kom och upplev fotografi av svenska kända fotografer som Johan Bergmark, Ewa Marie Rundquist, Maja Kristin Nylander samt bilder från Olle Ljungströms sista projekt "Ur Olles kamera".

Vår ambition är att bjuda dig som besökare på en extra upplevelse när du besöker oss!

En fotoutställning i samarbete mellan Halmstads Teater och Tres Hombres Art från Hotel Tylösandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Alla bilder finns till försäljning. Kontakta vår gallerist Bea Tigerhielm om du har frågor eller är intresserad av att köpa ett verk på info@treshombresart.com eller 073-360 06 69.

Utställningen pågår till sommaren.
 

Medverkande fotografer

OLLE LJUNGSTRÖM

Fotografer är som andra människor. De flesta söker kontroll. När det gäller fotografer kan det vara över sådant som bländare, slutartider och färgbalans. Men inte alla. Det finns de som välkomnar slumpen. Olle Ljungström var en sådan människa. För några år sedan fann han Holga och föll pladask. Holga är en relativt billig kinesisk mellanformatskamera som oftast laddas med traditionella 120-filmrullar och är känd för sina tekniska brister, men också älskad för dem.

Olle Ljungström gillade Holgas konstruktion, “En enkel mackapär”, som kräver att man drar fram filmen för hand efter exponering eller välja att låta bli, kanske glömma, vilket skapar dubbelexponeringar som blir till en dimension i bildernas uttryck. Svartvit film, färgfilm, ibland rullar som passerat bäst-före-datum, även när det gäller grundmaterialet försöker fotografen att bidra med förutsättningar för att själv kunna bli överraskad av slutresultatet. Han lyckades ofta. Bilderna från Olles kamera är inte sällan suddiga, men har en skärpa i vad de förmedlar. Olle Ljungström är kanske mest känd som låtskrivare och artist, men han var också verksam som bildkonstnär. Här har den sidan fått ytterligare ett uttryck.

JOHAN BERGMARK
Johan Bergmark är en mästare på att kunna ta folk oavsett om det är en person ur folkdjupet med ovana att avbildas eller världsstjärnan som regelmässigt men ofta motvilligt, poserar för världspressens kameror. Hans porträtt är ofta gjorda med en tvist, som att gömma den han porträtterar. Ju kändare ansikten, desto mindre ska man se vem det är, säger han.

”Jag plåtar hellre en regissör, eller manusförfattare före en känd skådespelare. De är mer nakna. De har inga masker som de drar fram. Det är lättare att skala av allt och försöka få ner dem till någon form av nollpunkt. Dessutom tar de regi väldigt bra. Förmodligen för att de själva vet hur jävliga de varit mot sina skådisar ibland. Nu är det deras tur…”

EWA‐MARIE RUNDQUIST
Ewa‐Marie Rundquist är en av Sveriges mest kända fotografer. Hon har kontinuerligt sedan 1980‐talet varit bland de viktigaste namnen inom mode- och lifestylefotografi. Som exempel på hennes rika bokproduktion genom åren kan nämnas boken om Drottning Silvia (Ekerlids förlag, 2001), Rosendals Trädgårdscafé (Prisma, 1994) och den nyutgivna boken Min trädgård är en fest (Roos & Tegnér, 2014). Ewa-Marie Rundquist är känd för sin eleganta och varma ton där hon närmar sig objektet med en stor respekt och närhet vare sig det är en prinsessa eller en vallmo som står i fokus. Under 2000-talet har hon Ställt ut sina bildserier på gallerier vid ett flertal tillfällen och hennes verk förekommer även på de stora auktionshusens auktioner. Hennes fine art fotografier är representerade av Link Image Art Edition.

Serien “Vallmo” är ett eget konstnärligt projekt som kommit till i gränslandet mellan Ewa-Maries starka känsla för växtlighet och hennes stilistiska säkerhet.

MAJA‐KRISTIN NYLANDER
Maja Kristin Nylander visar på Tres Hombres Art bilder ur En atletkvinnas dotter, en serie fotografier som bottnar i personliga erfarenheter av närvaro och frånvaro. Utställningen är del av ett pågående självbiografiskt gestaltande arbete, där Nylander utforskar saknadens estetik i drömska och målande bilder av melankoliska landskap. Genom fragmentariska fiktioner undersöker Nylander relationerna mellan det mytologiska och det värdsliga, mellan kollektiva och privata minnen.

Bilderna är omsorgsfullt iscensatta och arrangerade. Minnen, symboler och kroppar samspelar i associativa scenerier där yttre och inre världar möts. Återkommande motiv är människor med slutna ögon, vårdandet och bärandet liksom ensamma gestalter som söker eller undviker betraktarens blick, i ett slags blickarnas växelspel mellan fotograf, modell och betraktare.

Maja Kristin Nylander, född 1979, arbetar med porträtt och iscensatt fotografi. Hon är utbildad vid Napier University School of Film and Photography i Skottland och är verksam i Göteborg sedan 2008.

EMMELIE HEDENSTRÖM
Emmelie Hedenström född 1989 är uppvuxen och verksam i Sundsvall. Hon inriktar sig främst på pinup- och retro-inspirerade bilder och har på kort tid blivit ett välkänt namn inom genren. Hon arbetar även med allt från bröllop, porträtt till modefoto.

Intresset för pinup och vintage har funnits med sedan barnsben. Uppvuxen i en bilintresserad familj fick Emmelie tidigt följa med sina föräldrar på en mängd bilmässor och motorträffar. Där fängslades hon av kulturen, atmosfären och i synnerhet de vackra välklädda kvinnorna.

Hennes stil karakteriseras av ett distinkt bildspråk ofta i klara färger och hon innehar en förmåga att fånga en stark närvaro och energi i sina fotoobjekt, vilket trots de retroinspirerade motiven skapar ett mycket samtida uttryck.