Deutsch
Dansk
English

Prova på golf

Vill du prova på att spela golf? I Golfhuvudstaden Halmstad finns ett brett utbud av anläggningar och aktiviteter för dig som är en nyfiken nybörjare! Nedan listar vi en rad tips för dig som vill prova på att spela golf i Halmstad.

Boka en nybörjarlektion

Alla Halmstads golfanläggningar erbjuder lektioner med licensierade tränare, även för nybörjare. Du kan också boka en nybörjarkurs för att få grönt kort. Det ger dig möjlighet att bli aktiv medlem i en av Halmstads golfklubbar.

Par som spelar golf på Halmstad GK

Foto: Per Nilsson

Pay-and-play

I Halmstad finns tre pay-and-play-banor där du kan spela på banan utan att ha genomfört en nybörjarkurs och fått grönt kort: Flygstadens GK, Tönnersjö Golfs korthålsbana och Strandtorp GK.

Dessutom får du lov att spela Halmstad Golfarenas arenabana, om du spelar i sällskap med en av klubbens medlemmar. Läs mer om reglerna för gästspelare och nybörjare på respektive anläggnings webbsida.

Två personer skjuter ut golfbollar på rangen

Foto: Per Nilsson

Träningsytor för alla

Träningsytorna som driving-range och putting-områden är generellt sett öppna för alla besökare på alla Halmstads åtta golfanläggningar. Här kan du prova på slag med olika typer av klubbor och testa precisionen i dina puttar.

Många anläggningar erbjuder möjlighet att hyra eller låna utrustning. Kontakta respektive anläggning för mer information.

Ban som spelar äventyrsgolf på Halmstad Golfarena

Foto: Martin Siljegård

Himalayas Äventyrsgolf

Himalayas Äventyrsgolf Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Halmstad Golfarena är en puttingupplevelse i särklass, som är utmanande både för den vana golfaren, såväl som nybörjare och barn. Till skillnad från andra äventyrsbanor är underlaget på Himalayas inte plastgräs, utan riktigt gräs. Det är stor skillnad och en äkta golfupplevelse. Prova själv!

Djungelbana för familjen

Haverdals Golfklubb erbjuder en unik familjeaktivitet i Djungelbanan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där du får välja mellan att spela med golfklubba, frisbee eller fotboll på en skogsbana över nio hål. Djungelbanan har inte mycket likheter med en traditionell golfbana, men den är rolig för alla, stora som små!

Människor som äter på Halmstad Golfklubb

Foto: Per Nilsson

Mer än golf på golfklubbarna

Halmstads golfklubbar erbjuder fler aktiviteter än bara golf. Halmstad Golfklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Ringenäs Golfklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Strandtorp Golf Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har utomhusbanor för padel. På Halmstad Golfarenan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns ett komplett träningscenter med fullt utrustat gym. Passa även på att göra ett besök i klubbshopparna, där finns ett stort utbud av golf- och träningsutrustning.

Kurrar det i magen? Inga problem. Halmstads golf­restauranger är väl värda ett besök i sig. Vissa av restaurangerna har öppet året runt och en del endast under sommaren. Några golfklubbar har ingen restaurang, men erbjuder istället ett mindre café. Kika in på webbplatsen för golfklubben som du vill besöka för mer om restaurang- och caféerbjudande.

Utomhuspadel på Ringenäs Golf

Foto: Per Nilsson

Säkerheten först

Bollar och klubbor kan vara väldigt farliga om de hanteras fel. Tänk på säkerheten och följ anläggningarnas säkerhetsinstruktioner. Är du osäker? Be personalen om hjälp eller ta sällskap med en erfaren golfare.

Mer sport och aktiviteter

Mer av Halmstad