Deutsch
Dansk

Handelsträdgårdar och blommor i Halmstad

I Halmstad frodas blommor och växter, det märks framförallt i våra handelsträdgårdar och självplocks-odlingar. Vare sig du letar efter en specifik sorts växt, vill få inspiration eller bara njuta så finns här något för dig.

Tönnersjö Trädgård

Ända sedan 1948 har Tönnersjö Trädgård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. odlat upp blommor och grönsaker till försäljning. Säsongsbutiken har öppet i olika omgångar under åtet med växter som följer säsongerna. Åk på ett besök på våren och hitta din favoritnyans på penséer. Njut av det stora utbudet av perenner och ettåriga växter under sommaren. Eller kom i julstämning med hav av lokal­odlade julstjärnor och hyacinter i alla möjliga färger!

Gerbianska Trädgården

Gerbianska trädgården Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du botanisera bland hundratals växter från växtbutiken och plantskolan. Trädgården ligger i anslutning till Vargaslätten och Sigfrid Ericson museum i Simlångsdalen. Plantskolan drivs av den nederländske trädgårdsmästaren Gerben Tjeerdsma som har arbetat 17 år i Botaniska trädgården i Göteborg. Efter 9 år på Råda säteri flyttade han 2019 sin plantskola, Gerbianska Trädgården, till Vargaslätten i Simlångsdalen. Gerbianska Trädgården har varierade öppettider och är ofta öppen även utanför museets och skogsträdgårdens öppettider. Här hittar du annorlunda perenner, lökväxter, buskar, träd och många växter som du med stor sannolikhet aldrig tidigare sett!

Växter på en handelsträdgård

Gerbianska trädgården på Vargaslätten. Foto: Gerbianska trädgården

Lovéns Trädgård

På Kärleken ligger Lovéns Trädgård. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här hittar du, under våren, ett underbart utbud av penséer, lökväxter och andra köldtåliga. Från och med maj fylls växthusen upp med sommarblommor, annueller, perenner, grönsaker och kryddväxter – de flesta odlade på plats. Framåt hösten och julen byts sommar­känslan till höst- och julkänsla med varierande blommor och blomster­grupper.

Bland Träd & Häck

Bland Träd & Häck Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. lever verkligen upp till sitt namn. Här kan du drömma dig bort bland alla möjliga sorters växter. Bambu, barrväxter, perenner, fruktträd, lök eller prydnadsbuskar. Tillåt dig att inspireras av färger, former och växter som du inte ens visste att du ville ha.

Zinniablommor

Foto: Valeriy Lushchikov, Mostphotos

Susegård

I Onsjö, strax norr om Halmstad ligger Susegård. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Under sommaren får du inte missa det underbara blomsterhav som breder ut sig. Ta med dig sekatören och bege dig ut för att plocka ihop en färgsprakande bukett som du sent kommer glömma. Missa inte heller den charmiga gårdsbutiken fylld med KRAV-certifierade grönsaker, blommor och potatis. Här finns också kött från gårdens egna djur, ostar, rapsolja och annat från andra halländska producenter. Behöver du en paus så stanna till och koppla av i det lilla trädgårdscafé och njut av det lantliga lugnet.

Slättåkra Närproducerat

En bit utanför Halmstad ligger Slättåkra Närproducerat, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. en gårdsbutik som drivs av fyra halländska matproducenter, tre lantbruk och ett mikromejeri. Molly, som driver lantbruket Lya Gård 101, brinner för odling av alla dess slag. Under säsong trängs grönsaker och kryddor i odlingsbäddarna och åkern är fylld av vackra snittblommor. Här kan du plocka allt från stolta solrosor och dahlior till eterneller i olika färger. Missa inte heller gårdsbutiken med grönsaker, potatis, blommor, ägg, ost och kött.

handlare på Slättåkra närproducerat

Slättåkra närproducerat

Mer shopping

Guldkorn

Mer av Halmstad