Hundvänliga Halmstad

Självklart ska hunden följa med till Halmstad! Här finns mycket roligt att göra med din fyrbenta kompis. Besök något av våra fantastiska naturreservat, ta ett svalkande dopp i hav och sjö. Eller njut av god mat och dryck på någon av våra mysiga caféer eller restauranger.

Här i vår hundguide får du flera tips inför ditt besök! Längst ner på sidan finns även de extra hundvänliga platserna utplacerade på en karta.

Par promenerar med hund i skogen

Foto: Halfpoint S. R. O, Mostphotos

Den promenadvänliga staden

Halmstad är en promenadvänlig stad med gångavstånd till det mesta – perfekt att upptäcka tillsammans med din hund! Här kan ni gå på promenad längsmed ån Nissan, strosa runt bland mysiga kullerstensgator inne i stadskärnan, gå en historisk stadsvandring på egen hand eller upptäcka någon av stadens alla vackra parker.

Vill ni gå en längre promenad finns det massor att välja på. Med hela 57 olika naturreservat finns det vandringar för alla smaker, vare sig ni föredrar djup skog, vidsträckta myrar eller milsvid havsutsikt. Vad sägs om en havsnära dagsvandring längs Prins Bertils stig eller en skogspromenad runt vackra Torvsjön i Skedala skog? Perfekta vandringar där ni kan kombinera motion med ett härligt dopp i hav eller sjö.

Hund och matte i en säng

Foto: Lightfield, Mostphotos

Boende för dig och din hund

Planerar du en resa till Halmstad och vill ta med din fyrbenta vän? Inga problem! I Halmstad finns flera olika boenden att välja på för dig som har med hunden. Vi har samlat hundvänliga boende i Halmstad på en separat sida. Sov gott.

Hund på uteservering

Foto: Craig Robinson, Mostphotos

Hundvänliga caféer och restauranger

I Halmstad finns ett stort utbud av trevliga restauranger och mysiga fik. Flera av dem välkomnar dig och din hund in. Under sommarhalvåret finns det dessutom mängder av härliga uteserveringar där vovven är välkommen. Vi har samlat hundvänliga caféer och restauranger i Halmstad på en separat sida.

Hund springer i vattnet

Foto: Francis Gonzalez, Mostphotos

Svalkande bad med din hund

Läge för ett svalkande dopp? I Halmstad finns mängder med fina långa härliga stränder vid havet och små mysiga sjöar i skogen. På en separat sida har vi har samlat tips på badplatser i Halmstad där du och din hund är välkomna.

Hund hålls i famn på Prins Bertils stig

Fler hundvänliga aktiviteter

Tips på fler aktiviteter i Halmstad där även din hund är välkommen.

Hundvakt vid hundfria aktiviteter

Har du med din hund på resan, men behöver få hjälp med att passa hunden under en stund när du är på en aktivitet där hunden inte kan följa med? Då kan du lämna din hund i trygga händer på ett pensionat eller dagis.

En hund

Foto: Ruslan Grigoriev, Mostphots

Kollektivtrafik och djursjukvård

Buss och tåg

Hos Hallandstrafiken är hundar och andra sällskapsdjur välkomna ombord till avsedd husdjursplats utan extra avgift. Detta gäller om det sker utan besvär för övriga resenärer. Även på SJ:s tåg får hunden lov att följa med. Här sitter du i andra klass i hundvänliga vagnen. På Öresundstågen får du ta med dig hund, katt och andra sällskapsdjur utan extra kostnad inom Sverige.

Ledarhund i kollektivtrafiken

För ledarhund gäller ibland andra regler. Vänligen kontakta resebolaget för att höra vad som gäller för just din hund.

Sjukvård för hundar

Skulle din fyrbenta vän bli sjuk under ert besök finns både Hallands Djursjukhus Länk till annan webbplats. och Halmstad Djurklinik Länk till annan webbplats. i Halmstad.

Här kan du tvätta hunden

Sandigt och smutsigt efter en dag på stranden eller i skogen? På Flygstaden hos TassTvätten, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du enkelt och smidigt bada hunden i deras gör-det-själv-tvätt! Du kommer enkelt in på anläggningen med hjälp av bank-ID, betalar med ditt betalkort och behöver inte ta med varken handduk eller produkter - allt finns på plats för dig att nyttja.


Bild från företaget Tasstvätten i Halmstad där du kan tvätta din hund efter en lång dag på stranden

Tasstvätten

Karta med extra hundvänliga platser i Halmstad

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla besöksmål klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Mer inspiration och guider

Mer av Halmstad