14 aktiviteter vi älskar i Halmstad

Det finns mycket som vi Halmstadbor älskar att göra. Vi gör gärna livet till en levnadskonst när vi har chansen. Och visst har vi både aktiva och lugna favoriter. Här bjuder vi på 14 aktiviteter. Kanske hinner du pricka av alla. Om inte, så är du hjärtligt välkommen tillbaka för en härlig fortsättning.

Personer springer ut i havet

Foto: Syda Productions, Mostphotos

Bada

Vi älskar att bada! Och det är ju inte konstigt när vi har över 45 kilometer härliga stränder och massor av ljuvliga insjöar. Ta gärna med en picknick-korg så blir dagen perfekt!

Vandra i naturen

En skogsvandring i ett naturreservat. Fågelsång, milda vindar och solens strålar som letar sig ner genom grenverket. Doften av skog skänker ett lugn som man inte hittar någon annanstans. Det är väl inte konstigt att vi älskar att vandra?

Person spelar golf med vy över havet

Foto: Per Nilsson

Spela golf

Vi har fantastiskt fina golfbanor här i Halmstad. Och med variationer som alltid gör golfspelet lika spännande. Det i kombination med trevligt sällskap gör att golf ligger oss varmt om hjärtat. Välkommen till Golfhuvudstaden.

Cykla

Halmstad är som gjort för cykling. Här finns fantastiska cykelleder, i staden och i naturen. Det bästa med cykling är att det är så tillgängligt - oavsett om du jobbar eller är ledig. Du väljer om du vill cykla i promenadtakt eller fara fortare fram.

Cykel vid solnedgång vid havet

Foto: Anders Andersson

Njuta av god mat

Mat är en underbar del av livet. Och så lite god dryck till det. En dessert sitter också fint. Ja, vi Halmstadbor besöker gärna våra restauranger. Välkommen du också!

Umgås med barn och familj

Vi gillar att göra saker tillsammans. Hela familjen, liten som stor, gammal som ung. Det fina i Halmstad är att det finns något för alla. Hopp och lek eller mys och pys – du väljer!

Familj sitter på bänk i skogen

Foto: Syda Productions, Mostphotos

Besöka evenemang – stora som små

Vi gillar att uppleva evenemang – både stora och små. Det kan vara ett konstvernissage, en teaterföreställning eller en konsert. Eller kanske alltihop – men inte samtidigt. Fast det hade kanske varit en kul utmaning…

Koppla av och ta hand om oss

Vad sägs om en skön ansiktsbehandling? Eller en spadag med vännerna? Vi älskar de där stunderna när vi stannar till för att andas in och ut. Det är då vi tar hand om oss själva, tänker på hälsan och landar från en hektisk vardag.

Två tjejer tittar i mobil på bänk

Foto: William Perugini, Mostphotos

Shoppa lokalt

Halmstads city är hjärtat i vår stad och här shoppar vi gärna. Men det kan också bli en tur ut till våra handelsområden Flygstaden eller Hallarna och Stenalyckan.

Återbruka

Det är så fantastiskt kul att fynda! Du vet känslan när du hittar det där guldkornet du letat efter. Hjärtat slår ett extra glädjeslag. Våra hjärtan slår dessutom extra mycket för återbruk. Därför besöker vi gärna loppisar.

Man pratar med skulptur

Foto: Anders Andersson

Upptäcka konst

Konst gör att man känner något och det gillar vi. En skulptur, en tavla eller en väggmålning. Konsten finns överallt i Halmstad. Du kan njuta av den på gallerier, muséer eller när du strosar på stan. Vi älskar konst!

Sport och lek

Vi tycker det är kul att röra på oss. Speciellt tillsammans med familjen eller vännerna. Att spela padel, minigolf och beachvolley är poppis. Eller att hoppa studsmatta med hela familjen. Ja, allt är ju kul så varför bara prova på en aktivitet? Gör det istället till en heldag med sport och lek.

Padelbana i Ringenäs

Foto: Per Nilsson

Lära om vår historia

Vi är stolta över vår historia. Det är faktiskt den som gjort Halmstad till vad vi är idag. Här finns spår ända från vikingatiden. Staden är över 700 år gammal och bara Halmstad slott är 400 år gammalt. Missa inte alla spännande historiska minnen och minnesmärken, både i och utanför stadens murar.

Njut av livet

I Halland och Halmstad har vi i tusentals år förädlat och förfinat levnadskonsten. Vi har gått från att överleva till att leva. Vi älskar vår livsplats på jorden och vi delar gärna med oss av den. Kom som du är. Stanna. Kom tillbaka. Vi hoppas att vi kan inspirera dig till ett gott liv! The art of living is also the art of giving.

Mer inspiration och guider

Mer av Halmstad