Resa till Halmstad

Alla vägar bär till Halmstad. Hit är det enkelt att resa både till fots och med cykel, bil, buss, tåg eller flyg. Från 2020 går det också färja till Halmstad.

Halmstad ligger strategiskt placerat mitt på västkusten. E6 passerar precis utanför staden och flera buss- och tåglinjer passerar genom. Du når den lokala flygplatsen på tio minuter från city och två internationella flygplatser på under två timmar. För den aktive passerar även flera vandringsleder och cykelleder genom Halmstad. Vilket färdsätt passar din resa?

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla besöksmål klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Halmstad resecentrum

När du åker kollektivtrafik till Halmstad kommer du till Halmstad resecentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där både tåg, nationella bussar, regionbussar och stadsbussar möts. Även cykelleden Kattegattleden passerar resecentrum. Från 2020 anländer också de som reser med färja till Grenå i Danmark att checka in på Resecentrum. I stationshusen finns Pressbyrånlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Hallandstrafikenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samt mindre café och restaurang. Behöver du en god natts sömn finns Best Western Hotellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster precis intill Resecentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Önskar du annat boende så finns flera hotell och vandrarhem inom tio minuters promenad.

Cykla

Halmstad är en cykelstad. Här gillar vi att cykla. Både till vardags och under ledig tid. Att cykla är att resa med upplevelsen. Sveriges första nationella cykelled – Kattegattleden passerar genom Halmstad på sin väg från Helsingborg i söder till Göteborg i norr. I Halmstad finns även flera mindre cykelleder som knyter samman cykelspår från hela Sverige. Vi arbetar ständigt på att utveckla och tillgängliggöra våra leder.

Eftersom vi är så glada i cykling av alla dess slag så har vi samlat cykelvänliga platser i Halmstad på ett och samma ställe i en cykelguide för Halmstad. Här kan du även läsa om MTB (Mountainbike), fatbike och andra grenar inom cykel.

Cyklister längs Kattegattleden i Halmstad

Cyklister längs Kattegattleden. Foto: Patrik Leonardsson

Tåg och buss till Halmstad

Tågen kommer från kors och tvärs till Halmstad. Med hjälp av tåget kan du resa till Halmstad med Öresundståglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och SJ-tåglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster både från Europa, via Köpenhamn och Malmö i söder och från Göteborg i norr. Eller ta Krösatågetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster genom det småländska inlandet från Värnamo, Alvesta eller Växjö. Även de skånska Pågatågenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster stannar i Halmstad. Halmstad järnvägsstation, eller Halmstad Clänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en del av Halmstad resecentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hallandstrafikenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ansvarar för den regionala busstrafiken i Halland. Med bussen kan du resa till de flesta platser runt om i kommunen. Utöver regionbussarna trafikerar även Flixbuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (Swebus är en del av Flixbus) Halmstad. Med Flixbus kan du ta dig direkt från Oslo eller Berlin till Halmstad.

Hitta din resa på Hallandstrafiken.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, sj.se eller via resrobot.selänk till annan webbplats där alla regioners kollektivtrafik är samlade.

Buss som kör förbi resecentrum

Buss på Laholmsvägen som stannar till vid Resecentrum

Bil

Via E6an når du Halmstad lätt med bil. Vägen sträcker sig ända från Norge i norr till Malmö och vidare mot Köpenhamn i söder. Vill du uppleva den vackra naturen rekommenderar vi Hallands kustväg i din resa mot Halmstad. Eller upptäck de djupa skogarna från Småland på väg 15, 25 eller 26.

Det är viktigt att pausa när man kör bil. Varför inte stanna till i Simlångsdalen (väg 25) för att njuta av lugnet, eller vid en strand med friska vindar? På Trafikverkets webbplats kan du hitta arrangerade rastplatserlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kontakta Halmstad Tourist Center om du önskar tips på smultronställen att rasta på.

Skor som vandrar i skogen

Foto: Green F, Mostphotos

Vandra

Även till fots kan du enkelt nå Halmstad. Vandra längs med Hallandsledenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som knyter an till Skåneledenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i söder och Bohusledenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i norr. I Halmstad finns även flera mindre leder att välja på och utforska. Vill du bo i naturen, men inte har med dig något eget tält? Stanna över i ett fast vindskydd.

Flyg

Halmstad har en egen flygplats – Halmstad City Airportlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Från flygplatsen tar du dig enkelt till centrum med cykel (15 minuter), stadsbuss (20 minuter) eller bil (10 minuter). Till Halmstad City Airportlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster reser du främst från Bromma i Stockholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Flygplatsen trafikeras även av flera olika charteravgångar.

Göteborgs flygplats Landvetterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster når du på cirka två timmar med bil eller buss och tåg. Landvetter kan du resa till från Stockholm och ett varierat utbud från främst europeiska städer.

Även Kastrup flygplats i Köpenhamnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster når du på cirka två timmar med tåg eller bil. Till Kastrup kan du resa från hela världen.

Entren till Halmstad flygplats

Foto: Halmstad City Airport

Mer bra att veta

Mer av Halmstad