Picknickplatser

Kombinera fikapausen med en uppfriskande upplevelse i naturen. Oavsett om du är ute efter en romantisk picknick för två eller en utflykt för hela familjen finns här flera smultronställen att välja mellan. Ta dig upp på ett berg eller en klippa för vacker utsikt eller hitta din plats vid en mysig sjö. Och visst smakar kaffet och bullen lite bättre efter en promenad?

Längst ner på sidan ser du alla våra tips på en karta. För promenadtips. Kika på vår sida om dagssturer till fots. Trevlig tur!

Utsikt över Skallen och skogen

Skallen. Foto: Patrik Leonardsson

Skallen Haverdal

Berget Skallens vassa profil är en rest av gångna tiders stenbrytning. Även strandlinjen präglas av sten och klippor. Uppe på toppen får du en enastående utsikt över södra Kattegatt. Vid fint väder ser du hela vägen till Hallands Väderö i söder och Glommen i norr.

Virsehatt

Virsehatt ligger i Hallands första naturreservat på 70 meters höjd, likt en kupol över Sennans dalgång. Här finns fina leder med vackra vyer och orkar du ta dig hela vägen till toppen möts du av en storslagen utsikt som får picknicken att smaka underbart. Har du barn med dig får ni inte missa skattjakten där ni med hjälp av en digital karta i telefonen kan leta efter gömda skatter. Glöm inte att hålla utkik efter trollet!

Utsikt över Halmstad från Galgberget

Utsikt från Galgberget

Galgberget

Galgberget är en grön oas bara ett stenkast från centrum. Här går historia och natur hand i hand, det mysiga Friluftsmuseet Hallandsgården och vacker bokskog. Ge dig ut på en härlig promenad på någon av de märkta stigarna som löper kors och tvärs över hela området. Utsiktstornet är som taget ur en saga och vid Landalasjön passar det perfekt att duka upp picknicken.

Spritkullen

I Grötvik ligger Halmstads mysigaste småbåtshamn, gömd i det historiska stenbrottet. En fin sommarkväll kan du ta med dig picknickkorgen, sätta dig på klipporna och fånga det magiska ljuset ända in i solnedgången. På hösten och vintern är detta det bästa stället att uppleva starka vindar som får vågorna att slå dramatiskt mot land.

Utsikt över Halmstad från Galgberget

Danska fall

Danska fall

Historisk plats i natursköna Simlångsdalen som lockar många naturälskande besökare. En led på 2,4 kilometer tar dig genom spännande natur med mäktiga upplevelser där höjdpunkten är självaste Danska Fall, med en total fallhöjd på 36 meter. Slå dig ner och fika längs med den brusande forsen och njut av ljuset som sipprar genom bokarnas magiska lövvalv.

Gårdshult

Den norra delen av naturreservatet Gårdshult Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Simlångsdalen är som att komma tillbaka i tiden och ger en känsla av att vara i en Astrid Lindgren-saga. Blomsterrika slåtterängar varvas med vackra gärdsgårdar intill ån Assmans rogivande porlande. Ta med fikakorgen och dröm er bort bland fjärilar och nattvioler.

Eld med vy över sjö

Torvsjön och Ön

Laga mat över öppen eld på någon av grillplatserna och duka upp till en härlig höstpicknick! Här finns möjlighet att sitta både på den stora gräsmattan eller vid långa bord under tak. Cirka 100 meter ner för en slänt ligger Torvsjön där det går bra att bada. Blir du promenadsugen så finns det slingor runt sjön och upp i skogen.

Jansa brygga

En kort promenad från Stenhuggeriet, längs med Prins Bertils stig, ligger Jansa brygga, Halmstads längsta brygga. Längst ut på bryggan finns ett flertal bänkar där man kan sitta och njuta av havet och solen med en kaffekopp i handen. Har du riktigt tur kanske du får syn på en säl. Inte långt därifrån ligger också den underbara och familjevänliga lekplatsen Tallvik.

Kulle med träd på med rapsblomning framför

Ivars kulle. Foto: Patrik Leonardsson

Ivars kulle

När de gyllengula rapsfälten runt Ivars kulle blommar framkallas en nästan trolsk stämning. Den nästan 7 meter höga kullen är en gravhög från bronsåldern och är belägen på östra sidan om norra avfarten, utmed väg 26. Från toppen av kullen skapar utsikten en landskapsmålning som du sent glömmer. Ta skydd i skuggan under träden och duka fram kaffe och mackor.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla besöksmål klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Fler picknickplatser

Vill du ha möjlighet att tända en grill under din picknick, söker en mysig plats i skogen eller längs havet? Titta in på sidorna nedan för fler tips.

Mer mat och dryck

Guldkorn

Mer av Halmstad