Deutsch
Dansk

Naturnära restauranger och matupplevelser

Bege dig ut i skogen eller på landet för en naturnära matupplevelse.

Ulvereds hjorthägn

Mitt inne i Hallands vackra inland hittar du Ulvereds Hjorthägn. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. En avkopplande plats som erbjuder en unik matupplevelse. Här har du en vacker vy mot skogen och hjorthägnet när du äter på restaurangen. Maten är tillagad med både hjärta och omsorg. Hjortköttet spelar huvudrollen på menyn, men även annat vilt erbjuds.

Gårdsbutik

Du kan även handla gårdens alla delikatesser i gårdsbutiken och ta känslan hem med dig. Hela året finns möjlighet att handla färskt eller fruset kött och förädlade delikatesser av hjort och annat vilt. Det mesta kommer från Ulvereds egna gårdsslakteri. Här får du en helhetsupplevelse av djur, natur och mat.

Boende och aktiviteter

Vill du fortsätta upplevelsen så finns boende i enkla och charmiga stugor med utsikt över hägnet. Vid önskemål anordnas terrängpromenader med olika val av aktiviteter, så som matlagning, prickskytte eller rodd i skog och mark. Ulvereds hjorthägn erbjuder även anpassade paket för cykelturister, bussresor och konferenser.

Tallhöjdens värdshus i Simlångsdalen

Tallhöjdens värdshus

Tallhöjdens värdshus

I vackra Simlångsdalen ligger Tallhöjdens Värdshus. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Den unika inredningen tillsammans med den halländska maten gör besöket till en upplevelse.

Tallhöjdens Värdshus ligger i vackra Simlångsdalen, 20 kilometer öster om Halmstad. Få en äkta upplevelse med typiska halländska och svenska smaker som vildsvin, fläder, hjort, lax eller grönkål – oftast uppfödda och uppväxta i Halland. Menyn är bred och varierad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Boende och aktiviteter

Utöver menyerna som erbjuds kan du boka olika sorters paket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med boende Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och aktiviteter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som vandring, vildmarkssafari eller fiske. Missa inte heller de olika dryckesupplevelserna man kan boka in som svensk vodkaprovning eller ölprovning med Breared Brewery Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

På promenadavstånd från Tallhöjden ligger även det vackra naturreservatet Danska Fall med sin underbara natur och intressanta historia och flera andra vandringsleder och slingor.

Vänner lagar mat ute i naturen

Matlagningskurs ute i naturen hos Flyta.nu

Matlagningskurs mitt i naturen

Niklas är kock med många års erfarenhet som krögare och köksmästare. Idag driver han naturföretaget Flyta.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med bas i Simlångsdalens, strax utanför Halmstad. Förutom kurser och uthyrning av kajaker kombinerar han även sina två stora passioner, matlagning och natur där han bland annat erbjuder matlagningskurser mitt ute i naturen.

Följ med på en upplevelse i naturen där de halländska råvarorna tas om hand på det mest naturliga sätt. Där salladen kan plockas och bestå av det naturen har att erbjuda så som maskrosblad, syrénblad, sauterade granskott och maskrosblommor och där proteinet kan vara egenfångad lax från till exempel Vinnalt. Tillsammans med Niklas tillagar ni maten över öppen eld samtidigt som han delar med sig knep och trix för att balansera smaker. Middagen, ja den njuter ni av tillsammans innan solen försvinner ner över horisonten.

Niklas skapar upplevelser efter önskemål och säsong. Det kan lika gärna handla om en kajakpaddling i havet där ni tillsammans finner blåstång som sedan tillagas över öppen eld på klipporna.

Steninge kuststation i Halmstad

Steninge kuststation

Steninge Kuststation

Längs vackra Kattegattleden ligger Steninge Kuststation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. mysigt beläget med havet utanför dörren. Det fördelaktiga läget mellan Halmstad och Falkenberg gör det till ett utmärkt stopp för såväl en fika eller lunch som övernattning.

Maten serveras med omsorg till naturen och det mesta är närproducerat, klimatsmart och vegetariskt. Kuststationen älskar den halländska grönkålen och skapar gärna rätter som innehåller denna nyttighet liksom ingredienser som alger och tång direkt från havet.

Boende och aktiviteter

Steninge Kuststation är mycket mer än spännande mat och charmigt boende, här finns dessutom ett härligt och gediget utbud av naturnära aktiviteter och upplevelser. Välj mellan stand upp paddle-board, kajakturer, yoga, guidade kustvandringar eller MTB-turer på egen hand eller med lokala guider.

Simlångsdalen i Halmstad

Simlångsdalen

Matlagningsupplevelse i grillkåta

Utanför Simlångsdalen ligger Vinnalt Adventures, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ett familjeföretag vars mark har gått i arv i generationer. Fram till 1970 brukades marken som lantbruk och därefter skogsbruk. Numera består deras verksamhet av äventyr i vildmarksmiljö.

Här kan du bland annat uppleva matlagning över öppen eld i Vinnalts jättegrillkåta, där en stor och härlig grillplats bjuder in för delaktighet. Samla hela familjen, kompisgänget eller kollegorna för en kväll i vildmarken, med spännande matlagning och varm atmosfär. Upplägg och innehåll anpassas och skapas efter önskemål.

Utöver en annorlunda måltidsupplevelse erbjuder Vinnalt Adventures Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. sportfiske efter regnbåge, Robinson-äventyr, boende, event och diverse olika naturupplevelser.

Mer mat och dryck

Mer av Halmstad