Naturnära restauranger

Bege dig ut i skogen eller på landet för en naturnära matupplevelse.

Sidan är under uppbyggnad, snart kommer fler tips.

Ulvereds hjorthägn

Mitt inne i Hallands vackra inland hittar du Ulvereds Hjorthägn. En avkopplande plats som erbjuder en unik matupplevelse. Här har du en vacker vy mot skogen och hjorthägnet när du äter på restaurangen. Maten är tillagad med både hjärta och omsorg. Hjortköttet spelar huvudrollen på menyn, men även annat vilt erbjuds.

Du kan även handla gårdens alla delikatesser i gårdsbutiken och ta känslan hem med dig. Hela året finns möjlighet att handla färskt eller fruset kött och förädlade delikatesser av hjort och annat vilt. Det mesta kommer från Ulvereds egna gårdsslakteri. Här får du en helhetsupplevelse av djur, natur och mat.

Vill du fortsätta upplevelsen så finns boende i enkla och charmiga stugor med utsikt över hägnet. Vid önskemål anordnas terrängpromenader med olika val av aktiviteter, så som matlagning, prickskytte eller rodd i skog och mark. Ulvereds hjorthägn erbjuder även anpassade paket för cykelturister, bussresor och konferenser.

Tallhöjdens värdshus

I vackra Simlångsdalen ligger Tallhöjdens Värdshus. Den unika inredningen tillsammans med den halländska maten gör besöket till en upplevelse.

Tallhöjdens Värdshus ligger i vackra Simlångsdalen, 20 kilometer öster om Halmstad. Få en äkta upplevelse med typiska halländska och svenska smaker som vildsvin, fläder, hjort, lax eller grönkål – oftast uppfödda och uppväxta i Halland. Menyn är bred och varieradlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utöver menyerna som erbjuds kan du boka olika sorters paketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med boendelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och aktiviteterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som vandring, vildmarkssafari eller fiske. Missa inte heller de olika dryckesupplevelserna man kan boka in som svensk vodkaprovning eller ölprovning med Breared Brewerylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På promenadavstånd från Tallhöjden ligger även det vackra naturreservatet Danska Fall med sin underbara natur och intressanta historia och flera andra vandringsleder och slingor.

Mer mat och dryck

Guldkorn

Mer av Halmstad