Lantliga caféer

Ta en tur till landet och njut av god fika. I Halmstad ligger nämligen landet närmare än du anar. Bland böljande fält, i närhet till anslående natur, hav eller i små orter hittar du de där cafépärlorna som du gärna sparar på. Och återkommer till – gång på gång.

Titta in på vår sida En fika på stan om du är på jakt efter ett café i city.

Söderpiren

Söderpiren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger på Västra Stranden i Halmstad, precis vid småbåtshamnen. Här kan du njuta av en fräsch lunch eller fika i en härlig havsmiljö. Slappa på uteserveringen soliga dagar eller ta skydd bakom glasrutorna och njut av havets vilda spel en blåsig höstdag. Utsikten över Laholmsbukten ger den där extra kryddan. Och det finns plats för din bästa vän på detta hundvänliga café.

Cafe Söderpiren i Halmstad

Söderpiren

Göstas Café & Restaurang

Vill du njuta av en fika vid havet och på första parkett? Då ska du bege dig till Göstas Café & Restaurang Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Steninge. Caféet har ett bedårande vackert läge. Här är inte bara fikat i centrum. Du har även stensprängda strandhagar att bada vid och Steningekusten naturreservat Länk till annan webbplats. precis intill. Visst smakar kaffet särskilt gott till ljudet av vågorna som slår mot stranden?

Steninge kuststation

Inte långt från Göstas hittar du Steninge kuststation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med sitt trevliga sommarcafé med hembakta godbitar. Här får både magen och ögonen njuta. Med en idyllisk havsutsikt kan du även äta plättar från plätteriet, världsmästargröt från tvåfaldiga världsmästaren i grötkokning eller smaka på något gott från kuststationens Bikebar. Steninge Kuststations matlagning bygger på omsorg om naturen, lokala och närproducerade produkter och vegetariska rätter. Passa på att boka en middag och smaka något lagat med halländsk grönkål eller varför inte tång och alger? På Steninge kuststation kan du även övernatta.

Trädgårdscafé Pedalen

I mysiga lilla Påarp, söder om Halmstad, ligger Trädgårdscafé Pedalen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här sitter du med fin utsikt över strand och hav liksom Påarps gravfält. På menyn finner du flera närproducerade produkter tillsammans med en hel del hembakt. Cyklar du Kattegattleden är detta ett perfekt stopp för att fylla på med energi, välj mellan en god smörgås eller en saftig bulle. Och viktigast av allt, något svalkande i glaset. Öppet sommartid.

Ekoteket på Hallandsgården

Hallandsgården är en riktig pärla. Under de gamla björkarna kan du njuta av en fantastisk utsikt över Halmstad. På caféet har det serverats våfflor med sylt och grädde i över 90 år. Caféet heter nu Ekoteket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och har ännu mer än våfflor på menyn. Allt är ekologiskt och i första hand närproducerat. Caféet är öppet sommartid. Passa på att ta del av det fantastiska friluftsmuseet. Och låt barnen leka loss på den fina lekplatsen. Öppet sommartid.

Fler café i centrala Halmstad har vi samlat i en separat guide.

Friluftsmuseet Hallandsgården på Galgberget i Halmstad

Friluftsmuseet Hallandsgården på Galgberget

Börjes Konditori

Mitt i lilla fina byn Harplinge finns Börjes Konditori Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. inhyst i ett hus från 1950-talet. Här kan du ta en riktig gofika på plats eller köpa med dig gott bröd att ha i utflyktskorgen. Visste du förresten att i början av 1980-talet var Börjes faktiskt stamställe för Gyllene Tider Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. när de repade? Inte? Nu vet du.

Glass från Riccardo i Möllegård i Halmstad

Glass från Riccardo

World of Riccardo

Vid Möllegårds sagolika naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du World of Riccardo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är här som Riccardo Boggian gör sin italienska glass med smaker som varierar efter säsong. Ett gammalt ko- och häststall har renoverats och inretts till ett charmigt café i norditaliensk stil. Koppla av från vardagen och njut av lätta rätter och en glassfika toppat med en kopp Italienskt premium kaffe.

Särdals Kvarn

Särdals Kvarn Länk till annan webbplats. från 1890 är en av Nordens största kvarnar. Idag har historiens vingslag stannat. I stället kan du ta en fika i det lantliga och mysiga caféet. Slå dig ner i den lummiga trädgården eller i den varsamt renoverade stallbyggnaden. Njut av härliga bakverk, matiga smörgåsar och enklare lunchrätter. Här används gärna halländska råvaror.

Nicola’s Café

Utanför Marbäck vid Fylleån ligger Nicola’s Café Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i fantastisk natur. Här servers hembakat och hemlagad fika och mat. Passa även på att utmana ditt sällskap i minigolf.

Gobiten

I skogen norr om Oskarström finns det mysiga caféet Gobiten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här kan du njuta av frasiga våfflor till nybryggt kaffe. Glöm inte att prova afternoon tea/coffe med Gobitens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hembakta scones, eller njut av en glass och en stunds avkoppling. Här naturen är en stor del av helhetsupplevelsen.

Våffla och kaffe på bricka

Hafis sommarcafé

Hafi gårdsbutik med trädgårdcafé

I det lilla köket i Brännarp, där Hafis historia en gång började för över 80 år sedan, ligger idag ett litet charmigt trädgårdscafé Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här kan du njuta av nygräddade våfflor och nymalet kaffe i en hemtrevlig miljö. Caféet har öppet sommartid och i anslutning ligger Hafi Fabriksbutik med hela sitt delikatessortiment av sylt, marmelad, gelé, chutney, saft, glögg, mousserande drycker, must, torkad frukt, frysta bär och mycket mer. Öppet sommartid.

Kafé Heagård

I Heagårds Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. pampiga gårdslängan från 1877 finner du numera ett våffelkafé av både det söta och matiga slaget. Menyn innehåller såväl dessertvåfflor som matvåfflor, gjorda på så mycket halländska råvaror som möjligt. På en av våfflorna kommer det till exempel finnas falafel gjord på gårdens egenodlade linser. Förutom våfflor kan du här svalka dig med kulglass från SIA och pinnglass från GettyPop i en charmig oas nära city. På Heagård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns även flera andra trevliga små butiker.

Kom in Café

I Getinge ligger Kom in Café Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som erbjuder ett stort utbud av varma och kalla drycker, bakelser, kakor, tårtor, frallor och varma smörgåsar. Alla bakverk är kärleksfullt gjorda för hand, utan tillsatser.

Västergårdarna

I Hertered, mellan Åled och Simlångsdalen, ligger Västergårdarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där Katarina och Kjell sedan många år producerat råvaror från gårdens egna lamm och grisar. Nu har de även slagit upp dörrarna till Västergårdarna gårdsbutik med våffelstuga Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I en traditionell lantlig hemmiljö erbjuder de en god fika och förstklassiga köttråvaror. Allt som serveras är lokalt producerat, våfflorna bakas till exempel på gårdens egna ägg, mjöl från Berte Qvarn, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. mjölk från Wapnö. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Till våfflorna serveras glass från SIA Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och kaffe från rosteriet på Slottsmöllan, I´m Coffee. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. I gårdsbutiken hittar du, förutom gårdens egna kött, även ägg, grönsaker och honung – även de från gårdens egna produktion.

Lindas Ekocafé

Tio minuter från centrala Halmstad hittar du charmiga Lindas Ekocafé Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det ligger mitt i det Halländska landskapet i en härlig lantmiljö. Närmare bestämt i det gamla stallet på Röinge Kronogård. Populära Patriks Prylar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger vägg i vägg. Här kan du koppla av en stund med en närproducerad och hembakad fika i det personligt inredda caféet.

Ebbas Café och Catering

När du kommer fram till Lilla Böslid kör du igenom en lång allé. Och där ligger Ebbas Café och Catering Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Den lantliga atmosfären genomsyrar caféet och omgivningen. Varför inte testa nya varianter av den klassiska våfflan? En chokladvåffla med vaniljglass och skivad banan sitter alltid fint.

Karlslunds Café

Njut av kaffe, våfflor, hembakat och smörgåsar i den riktiga sörgårdsidyllen Karlslunds Café Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Tre systrar driver denna oas till café. Den underbara trädgården ger en rofylld avkoppling och en känsla av att tiden tycks ha stannat. Det finns även servering inne i mangårdsbyggnaden från 1876. Kombinera gärna med en utflykt till Olofstorp djur och trädgård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som ligger på gångavstånd från Karlslunds Café Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Öppet sommartid.

Caféer runt om i hela Halmstad

Listan nedan hämtas från Google My Business. Vill du se resultatet på en karta. Klicka då på ikonen till höger överst i listan.

Fribergs Konditori

$$

266 omdömen

Lindas Ekocafé och Skafferi

55 omdömen

Wayne's Coffee

$$

320 omdömen

STRANDGATAN TJUGO

$

24 omdömen

Fika Gallerian - Cafe Halmstad

$$

160 omdömen

Espresso House

$$

579 omdömen

Bibliotekscaféet i Halmstad AB

167 omdömen

Cortado Coffee Shop

$$

311 omdömen

Söderpiren

$$

697 omdömen

Cafe' Välkommen

1 omdömen

Mer mat och dryck

Mer av Halmstad