Deutsch
Dansk

Halmstads hundvänliga caféer och restauranger

I Halmstad finns ett stort utbud av trevliga restauranger och mysiga fik. Flera av dem välkomnar både dig och din hund in. Under sommarhalvåret finns det dessutom mängder av härliga uteserveringar där vovven är välkommen.

Innan du tar med hunden in tänk på att för säkerhets skull höra med restaurangen eller caféet så att det är ok. Längst ner på sidan finns en karta med hundvänliga restauranger och caféer utplacerade.

Hund och person på uteservering

Foto: Serhii Mostovy, Mostphotos

Hundvänliga restauranger

På familjära Söderfamiljen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är hunden alltid välkommen. Beläget precis utmed Nissans kajkant bjuds det på härlig stämning och god mat. Ta med dig hunden och kom hit för en avslappnad middag eller bara slå dig ner i solen med en läskande dryck, tillhörande snacks och blicka ut över ån.

Även på Söderpiren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. får vovven följa med in. Här kan du njuta av läckra bakverk, varma mackor, fräscha sallader och färska smoothies i en fantastisk miljö precis vid havet. Caféet ligger intill den populära hundstranden Västra stranden och promenadslingan Prins Bertils stig. Ett perfekt ställe att slå sig ner på med hunden före eller efter lite rolig aktivitet!

Visste du att Halmstad har något så unikt som en champagnebar? Och inte nog med det – en champagnebar där hunden också är välkommen. På a little party Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du njuta av ett glas champagne från såväl små exklusiva odlare som stora välkända drakar. Till detta finns noga utvalda tillbehör och välsmakande varmrätter.

En annan hundvänlig restaurang är vinbaren Bread on Wine, belägen på Torntorget med magisk utsikt över Nissan. Här kommer influenserna från Italien och Argentina och förutom en gedigen vinlista kan du här äta rätter tänkta att delas sinsemellan vid bordet.

Lista över fler hundvänliga restauranger i Halmstad

Restaurangens namn – var på restaurangen som hundar är välkomna

Hund tittar på mattes fika

Foto. Jaromir Chalabala, Mostphotos

Ta med hunden på café

Ta med hunden på en fika på stan eller ute på landet. Lite längre ner på sidan har vi även listat flera hundvänliga caféer.

Fika på stan

På charmiga Brooktorpsgården Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är vovven välkommen både inomhus och på uteserveringen. Caféet ligger i ett av Halmstads äldsta hus och serverar hemmagjorda bakverk, mackor och lunch.

Cortado Coffee Shop Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vid Norre Torg får hunden gärna följa med in. Här erbjuds goda bakelser och frukostalternativ tillsammans med riktigt gott kaffe. Blir du sugen på något matigare så serveras det även lättare luncher såsom salladbowls, mackor och wraps – allt med fokus på schysta råvaror.

Cortado Coffeeshop i Halmstad

Cortado Coffeeshop

Lantliga caféer och grönskande trädgårdar

Vill du kombinera din fikastund med en härlig lantupplevelse står dörrarna på Lindas ekocafé Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. öppna för dig och din hund. Här serveras hembakad fika och mat gjord på fräscha råvaror i härligt lantlig miljö. Passa på att spana in grannen Patriks prylar, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. en unik inredningsbutik fylld med annorlunda prylar – gamla, nya och återbrukade.

Under sommaren öppnar många mysiga caféer upp sina serveringar. På sörgårdsidyllen Karlslunds café Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du slå dig ner med hunden i den underbart grönskande trädgården. Njut av kaffe, våfflor, hembakat och smörgåsar i denna oas till café, som drivs av tre systrar från byn.

Särdals kvarn i Halmstad

Särdals kvarn. Foto: Patrik Leonardsson

Vill du fika med vovven vid ett av Halmstads sju underverk ska du bege dig till Särdals Kvarn. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kvarnen uppfördes 1890 och är med sina sex våningar en av Nordens största väderkvarnar. Idag kan du ta en fika i det lantliga och mysiga caféet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Slå dig ner i den grönskande trädgården där hunden är välkommen och njut av härliga bakverk, matiga smörgåsar och enklare lunchrätter.

Friluftsmuséet Hallandsgården kan du göra fikastunden till en riktig utflykt. Här får du uppleva livet som det var förr och titta på äldre byggnader från hela Halland. Under sommaren erbjuds även ett rikt programutbud med bland annat guidade visningar och slöjdworkshops på olika teman. Slå dig ner på Hallandsgårdens sommarcafé Ekoteket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och njut av ekologisk lunch, glass och fika i en mysig och rofylld trädgårdsmiljö. Hundar i koppel är alltid välkomna.

Lista över fler hundvänliga caféer i Halmstad

Person kramar om en sittande hund

Foto: Konstantin Tronin, Mostphotos

Ledsagarhund

Besöker du Halmstad med ledsagarhund är det fler restauranger som välkomnar din hund. De flesta restauranger tillåter ledsagarhundar på sina uteserveringar och en del tillåter ledarhundar även inomhus. Det bästa är att ringa och höra med den restaurang du tänkt besöka och fråga hur just deras regler för ledsagarhundar ser ut.

Karta med extra hundvänliga platser i Halmstad

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla besöksmål klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Mer hundvänligt i Halmstad

Mer mat och dryck

Mer av Halmstad