En fika på stan

Fika är en tidlös trend. Bara smaka på ordet - visst ligger det gott i munnen? I Halmstad är fika en viktig del av vår kultur och du kan hitta caféer, bagerier och konditorier med både atmosfär och karaktär. Missa inte att upptäcka caféerna som gömmer sig i stadens innegårdar. Vilken blir din favorit?

På sommaren är det lätt hänt att du blir sittande på en solig uteservering med en svalkande islatte. Och på hösten och vintern kan du njuta en god kopp nybryggt kaffe inne i värmen medan regnet smattrar mot rutan. Följ med oss på en mysig tur med nedslag på historiska konditorier, sommarcaféer och cykelfik.

Söker du fika på landet? Dessa har vi samlat i en egen guide.

Caféer med historiska vingslag

På Storgatan 40 i ett korsvirkeshus från 1700-talet hittar du det mysiga kaféet, konditoriet och chokladverkstaden Skånskan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här görs allt från handgjorda praliner, maffiga desserter och klassiska kanelbullar till kakor, sallader och matiga baguetter. Hembakat som det var förr med de bästa råvarorna, den bästa servicen och glädje är nyckelorden för Skånskan.

Halmstads äldsta konditori hittar du på Norra vägen 9, mitt emot vackra Norre Katts park och nära Norre port. Fribergs Konditori Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. öppnade redan 1923. Hos denna klassiska pärla kan du avnjuta en god fika med hembakat eller äta en lättare lunch. Och du, prova gärna Fribergs specialiteter - de klassiska Napoleonbakelserna och kanelsnurrorna.

Mitt i lummiga Norre Katts park och med Nissan som granne tronar vackra Rotundan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Rotundan är en paviljong som byggdes 1865. Sedan dess har man försett Halmstadborna med mat, fika, underhållning och stämningsfulla konserter i gemytlig miljö. Rotundan drivs idag med stort engagemang av den ideella föreningen FIKA.

Vill du kombinera en fika med 400-årig arkitektur så är Brooktorpsgården Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Kyrkogatan 12 ett måste. I ett av Halmstads äldsta hus serveras hemmagjorda bakverk, mackor och lunch. För visst är det så att fikat smakar lite mer och lite godare när det serveras i ett byggnadsminnesförklarat korsvirkeshus med historisk miljö.

Klassiska konditorier

Konditori Regnbågen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Karl XI:s väg 37 startade redan 1958. Här kan du ta en fikapaus i rofylld miljö och beundra den fantastiska träreliefen av Halmstadkonstnären Walter Bengtsson. Varje dag bullas det upp med rykande färskt bröd, bakverk, tårtor och bakelser. Kurrar det lite extra i magen finns det även smörgåsar och sallader.

På Fredsgatan 8 finns Paulssons konditori Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Ett traditionellt konditori med stort och kreativt sortiment. Att det finns så mycket att välja bland är det bästa, men samtidigt det svåraste. Hur kan man veta vad som är godast? En sak är säker, du kommer att hitta massor med nya favoriter bland kakor, bullar och matbröd.

Moderna caféer

Halmstadbor och besökare vallfärdar till Kasten Rönnowsgatan 10. Där ligger nämligen Feldts Bröd & Konfekt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Ett populärt litet surdegsbageri där allt görs från grunden på naturliga ingredienser och ekologiska råvaror. Butiken är fylld med bullar, bröd, saft, hemkokta kolor och chokladpraliner, bakelser och glass. Det är bäst att komma tidigt för att vara säker på att de nybakta bullarna finns kvar.

Cortado Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vid Norre Torg, granne med 91:an och Norre Port, spelar kaffet huvudrollen. Cortado vill visa dig vad kaffe verkligen är, hur det förtjänar att bryggas och hur det ska smaka. Till kaffet kan du njuta av ekologiska och närodlade godsaker – hembakta eller från lokala bagerier. Blir du sugen på något matigare så serveras det även lättare luncher. Eller varför inte starta dagen med en frukost de luxe?

Hello takeaway Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. intills Stor torg är genuina råvaror och fräschhet är ett motto. Här erbjuds både fika, sallader, varma mackor, bakade potatisar och så klart Hello takeaways egentillverkade glass – gelato. Hello älskar gott kaffe. Här erbjuds du högklassiga bönor och ett brett utbud av kaffedrinkar.

På Fredsgatan hittar du ett helt nytt glasscafé, Riccardos i city på Fredsgatan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Ägare är Riccardo Boggian som också driver berömda World of Riccardo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vid Möllegård. Här kan du köpa italiensk glass gjord på förstklassiga råvaror. Ta med dig glassen ut i solen eller varför inte äta den i caféet? Den smakar underbart – oavsett väder och plats.

Cafékedjor

Mitt i city finns även välkända Wayne's Coffe Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som serverar kravmärkt kaffe och satsar på ekologiska råvaror. Det finns två Espresso House Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i city, ett i den lite hemliga Drottning Kristina-passagen och ett längs med Storgatan. Deras hjärtan klappar för varma och kalla drycker, bakverk, mackor och sallader.

Caféer runt om i hela Halmstad

Listan nedan hämtas från Google My Business. Vill du se resultatet på en karta. Klicka då på ikonen till höger överst i listan.

STRANDGATAN TJUGO

$

24 omdömen

Café Dressinen

$

34 omdömen

Espresso House

$$

579 omdömen

Fribergs Konditori

$$

266 omdömen

Glassbar

18 omdömen

Cafe' Välkommen

1 omdömen

Espresso House

$$

340 omdömen

Fika Gallerian - Cafe Halmstad

$$

160 omdömen

Skånskan Chokladverkstan

14 omdömen

Espresso House Hallarna

$$

158 omdömen

Mer mat och dryck

Mer av Halmstad