Stora salongen

Det här är Halmstads Teaters flaggskepp. Oavsett om du är artist, föreläsare, publik eller konferensgäst så är Stora salongen en mycket speciell plats. Ljud och ljus är av högsta klass, likaså akustiken. Lokalen som har 900 sittplatser passar bra för stora produktioner och möten.

Stora salongen är dessutom uppskattad för sin rika konstnärliga utsmyckning, speciellt den vackra takkronan som är skapad av arkitekten Gösta Hedström. Det färgsprakande taket har dekorerats av Pierre Olofsson och Karl Axel Pehrson. Atmosfären i lokalen lockar både artister och föreläsare att återvända till just denna scen. Salongen är lämplig för stora möten, teater- och dansproduktioner samt symfoniorkestrar.

Storheten hos Stora salongen är att den trots sitt namn skapar en unik närhet.

Stora salongen på Halmstads Teater. Sedd från scenen

Rum och scen

  • Scenmått proscenie öppning: Bredd 9,85m, höjd 5,65m.
  • Scenmått innanför proscenie öppning: Bredd 17m, djup från framkantscen 13m, höjd 12m.

Teknisk specifikation

  • Infraröd hörslinga finns
  • Önskas fullständig teknisk specifikation är du välkommen att kontakta oss via info@halmstadsteater.se.

Sittningar

Nedan ser du det coronaanpassade nuvarande maxantal personer i respektive lokal. I antalet det Cornaanpassade antalet personer räknas även personalen som är på plats. Inom parantes ser du ordinarie antal.

  • 50 (902) platser inklusive balkong med 200 platser
  • 4 (8) platser för rullstolsburna

Planritning

Planskiss över Stora salongen

Besök Halmstads Teater digitalt i 3D

Ta en rundtur genom Halmstads Teaters huvudentre, upp i foajen och vidare in i Stora salongen. Eller ta en tur genom våra möteslokaler.