Information gällande Covid-19

Halmstads Teater informerar i samband med Coronaviruset, COVID-19. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Från och med den 12 januari har regeringen och Folkhälsomyndigheten beslutat om nya föreskrifter, allmänna råd och rekommendationer för att minska smittspridningen i samhället. För Halmstads Teater innebära detta begränsningar i hur många personer vi kan ta emot på respektive föreställning, enligt följande rekommendationer:

 • Vid arrangemang på fler än 20 deltagare tillåts enbart sittande deltagare och deltagarna ska delas upp i sällskap på maximalt 8 personer.
 • Det ska också vara minst 1 meter mellan sällskapen.
 • För arrangemang med fler än 50 deltagare krävs covidbevis i tillägg till övrig reglering. På Halmstads Teater kontrolleras covidbevis vid alla föreställningar.

Detta betyder att du som besöker ett evenemang hos oss måste visa upp ett covidbevis för att kunna delta på evenemanget. Får du inte svar på din fråga via informationen nedan? Välkommen att kontakta oss.

Frågor kopplade till Covidbevis vid evenemang

Övergripande frågor

Vem behöver kunna visa upp Covidbevis?

Covidbeviset omfattar allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Exempel på detta är sportevenemang, bio- och teaterföreställningar och konserter inomhus. Det gäller dig som är 18 år och äldre.

När räknas jag som vaccinerad?

Med vaccinerad menas en person som tagit minst två doser vaccin. Det ska också ha gått minst två veckor sedan den andra dosen. Personer som inte vaccinerat sig eller endast tagit en dos räknas som ovaccinerade och kan inte få Covidbevis.

Hur kontrolleras mitt Covidbevis på Halmstads Teater?

På Halmstads Teater kommer vi att kontrollera ditt Covidbevis, tillsammans med legitimation, utanför huvudingången. Den här extra insatsen gör att det kan ta längre tid än vanligt så vi är tacksamma om du kommer i god tid innan föreställningen.

Hur hämtar jag mitt Covidbevis?

covidbevis.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du ladda ner ditt covidbevis. Det kan ta upp till sju dagar från det att du tagit din andra spruta tills att du kan ladda ner ditt covidbevis. Saknar du e-legitimation kan du ladda ner en blankett för beställning av Covidbevis på ehalsomyndigheten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och posta till E‑hälsomyndigheten. Sen skickas ditt covidbevis i pappersform hem till din postlåda. Tänk på att handläggningstiden för att få Covidbevis i pappersform kan vara lång.

Räcker det att visa mitt Covidbevis i mobilen eller behöver jag en utskrift?

Det går bra att visa ditt Covidbevis antingen i mobilen eller utskrivet. Du behöver även en giltig legitimation.

Bra att veta inför biljettköp

Behöver jag redovisa mitt Covidbevis när jag köper biljetter?

Nej, så länge du kan uppvisa giltigt Covidbevis och legitimation för våra publikvärdar tillsammans med din biljett när du kommer till oss så räcker det.

Vad gäller för barn under 18 år?

Barn upp till 18 års ålder är undantagna kravet på Covidbevis.

Jag är över 65 år, gäller mitt Covidbevis om jag bara har tagit två sprutor?

Ja, tills myndigheterna kommer med andra rekommendationer räcker det med två sprutor för att anses vara fullvaccinerad och få Covidbevis.

Hur länge kommer kravet på Covidbevis att gälla?

Vi följer regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har kvar kravet på Covidbevis så länge myndigheterna anser att det är nödvändigt för att minska smittspridningen.

Jag saknar Covidbevis vid evenemanget

Vad gör jag om mitt Covidbevis snart går ut?

Om giltighetstiden på ditt Covidbevis är på väg att gå ut behöver du ordna ett nytt bevis. Du kan hämta ditt Covidbevis hur många gånger som helst.

covidbevis.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du ladda ner ditt covidbevis. Det kan ta upp till sju dagar från det att du tagit din andra spruta tills att du kan ladda ner ditt covidbevis. Saknar du e-legitimation kan du ladda ner en blankett för beställning av Covidbevis på ehalsomyndigheten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och posta till E‑hälsomyndigheten. Sen skickas ditt covidbevisi pappersform hem till din postlåda. Tänk på att handläggningstiden för att få Covidbevis i pappersform kan vara lång.

Jag har tagit två sprutor men inte hunnit få mitt Covidbevis, får jag ändå komma in?

Nej, Covidbevis krävs vid besök på evenemang på Halmstads Teater.

Det har ännu inte gått två veckor sen min andra dos. Vad gäller?

Ditt Covidbevis börjar gälla först när det gått två veckor efter din andra dos.

Arrangören, inte arenan, bestämmer om du får återköpa dina biljetter eller inte. Du kan kontakta Halmstad Tourist Center via mejl info@tourist.halmstad.se eller ringa 035-12 02 00 för mer information kring din föreställning. Du kan även läsa vad som gäller för de flesta föreställningar i evenemangets information på aktuell arena eller i evenemangskalendern på destinationhalmstad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kan jag visa bevis på negativt test eller tillfrisknandebevis i stället för Covidbevis?

Nej, endast Covidbevis kommer att godtas.

Vad ska jag göra om jag vill besöka evenemang men inte kan vaccinera mig på grund av medicinska skäl

Personer som inte kan vaccinera sig av medicinska skäl ska kunna visa upp ett läkarintyg i stället.

Jag har inte vaccinerat mig och saknar därmed Covidbevis. Vad gäller?

Arrangören, inte arenan, bestämmer om du får återköpa dina biljetter eller inte. Du kan kontakta Halmstad Tourist Center via mejl info@tourist.halmstad.se eller ringa 035-12 02 00 för mer information kring din föreställning. Du kan även läsa vad som gäller för de flesta föreställningar i evenemangets information på aktuell arena eller i evenemangskalendern på destinationhalmstad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mer om hur Covid-19 påverkar Halmstads Teater

Säkert besök på Halmstads Teater

Det viktiga är att vi alla följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att undvika smittspridning. Det här gör vi förebyggande.

 • Vi har utökade städrutiner.
 • Biljetter kontrolleras redan vid huvudentén för att minska köbildning in i salongerna.
 • Handsprit finns tillgängligt och vi uppmanar alla till noggrann och regelbunden handtvätt.
 • Vi visar hänsyn genom att vi håller avstånd, undviker köbildning och större grupperingar i lokalerna.
 • Har du minsta symptom på förkylning ber vi dig att stanna hemma.

Hänt på teatern under nedstängningen

Under nedstängningen har vi på Halmstads Teater bland annat satsat på att bli duktiga på digitala mötesmöjligheter. Numera finns en studio i Festsalen som möjliggör så kallade hybrida möten. Ett antal personer kan delta på plats samtidigt som många fler kan vara med digitalt. Vill du veta mer om möten ber vi dig att mejla till konferens@halmstadsteater.se. Frågor kring föreställningar: info@tourist.halmstad.se om du är privatperson. Är du arrangör så mejlar du info@halmstadsteater.se.

Under nedstängningen har vi även renoverat flera ytor.

Vad gäller för möte?

Då möten är slutna sammankomster, och inte en allmän sammankomst så som evenemang, gäller inte regeln kring tvång av uppvisande av covidbevis vid möte.

Undvik smittspridning vid möten

Det viktiga är att vi alla följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. för att undvika smittspridning. Det här gör vi förebyggande när vi arrangerar fysiska möten:

 • Handsprit finns tillgängligt i anslutning till möteslokalerna och i samband med mat och fikapauser. Vi uppmanar alla deltagare till noggrann och regelbunden handtvätt.
 • Vi visar hänsyn genom att hålla avstånd. Undvik köbildning vid lokaler och toaletter.
 • Städrutinerna är utökade.
 • Vi möblerar luftigt enligt gällande rekommendationer. Här finns stora ytor, det hjälper dina mötesdeltagare att hålla avstånd.
 • Vi kan erbjuda livesändning av möten. Du kan enkelt kombinera det fysiska mötet med digitalt deltagande.

Har du minsta symptom på förkylning ska du stanna hemma. På våra sidor om möte kan du läsa mer om hur du boka möte med mera. Välkommen att höra av dig om du har frågor eller vill boka.

Frågor

Biljettköpare

Till dig som köpt biljett till någon av våra föreställningar kommer information gå ut via mejl eller telefon för vad som gäller om din föreställning ställs in eller flyttas. Alla frågor kring föreställningar maila info@tourist.halmstad.se om du är privatperson.

Arrangör föreställning

Alla frågor kring föreställningar maila info@halmstadsteater.se om du är arrangör.

Möte

För svar på förfrågningar av och kring möten ber vi dig maila direkt till konferens@halmstadsteater.se.

Vid inställt eller flyttat evenemang

Har ditt evenemang blivit inställt eller flyttat, kommer Ticketmaster att skicka mail med alla upplysningar du behöver. Du behöver inte göra något. Mer information från Ticketmaster hittar du här.

Vid sjukdom

Om du planerar att besöka oss men känner sjukdomssymptom som hosta, andningssvårigheter och/eller feber ska du stanna hemma samt kontakta sjukvården 1177 även fortsättningsvis.

Tyvärr är det ingen återlösen på biljetter vid sjukdom såvida du inte har tecknat ett avbeställningsskydd. Det går dock bra att sälja biljetterna vidare. På Ticketmaster finns en samlingssida med vanliga frågor om Ticketmasters event och Coronaviruset Covid-19. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Halmstads kommuns informationssida

Halmstads kommun har sammanställt en enkel och överskådlig informationssida om coronaviruset och covid-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Kommunen samverkar med länsstyrelsen och andra myndigheter i regionen. Folkhälsomyndighetens rekommendationer följs.

Ring upplysningsnumret 113 13 om du har frågor

Har du frågor om coronviruset covid-19 kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

Mer information om Coronaviruset finns på Folkhälsomyndighetens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.