Trettonhelgskonsert med Helsingborgs Symfoniorkester - Wien & Paris!

  • Musik och konsert
  • Jul och högtider
torsdag 5 januari 2023, 15.00–17.00
Halmstads Teater

Trettonhelgskonsert med Helsingborgs Symfoniorkester- Wien & Paris!

Längd: ca. 2 timmar inklusive paus

Trettonhelgskonserten i Halmstads teater 2023 öser ur källor som är svåra att överträffa. Paris och Wien. Två centrala musikhistoriska platser, den ena lite tidigare ute ur startblocken än den andra.

Paris har i över 1 000 år, sedan den första polyfona körmusiken på 1100-talet, varit en av Europas absolut mest inflytelserika musikcentrum. Här har invånare och tillresta under århundranden kunnat ta del av en balettkonst som alltid låg i framkant, av opera- och symfoniorkestrar, musiksalonger och stora baler. Och så Wien då. Säg den kompositör som inte velat bli känd i Wien? Här har den klassiska musikens största namn trängts, inte sällan samtidigt. Så, med andra ord. Vilken källa att ösa ur!

Årets solist är Kerstin Avemo, en av Sveriges mest firade sopraner. Sedan säsongen 2018–2019 är hon knuten till Göteborgsoperan, där hon bland mycket annat sjungit Arnold Schönbergs Pierrot lunaire och Mimì i La bohème. Kerstin Avemo har, utöver ett aktivt konserterande i stora konsertverk som Mahlers andra och 8:e symfoni, Brahms requiem och Carmina Burana, sjungit otaliga roller på operahus runtom i världen. 2016 fick hon H.M. Konungens medalj Litteris et Artibus för sina framstående konstnärliga insatser som operasångerska.

Tillsammans med dirigenten Maxime Pascal ser Helsingborgs Symfoniorkester fram emot att bjuda på en exceptionell trettonhelgskonsert för dig som vill uppleva det bästa och mesta från den klassiska musikens mest omtalade och älskade städer: Paris och Wien!

Konferencier är Sixten Nordström. Sixten Nordström är en av Sveriges mest kända musikprofiler och uppskattad av en bred publik som programledare i Sveriges Television för musiktävlingen Kontrapunkt.

Medverkande

Helsingborgs Symfoniorkester

Solist: Kerstin Avemo, sopran

Dirigent: Maxime Pascal

Konferencier: Sixten Nordström

Varmt välkommen!

Arrangör: Halmstad kommun

www.halmstadkommun.se

Biljetter

Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se

Handikapplatser bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.

Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.

Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen.

Kontakt och plats

Plats: Halmstads Teater
Arrangör: Halmstads Kommun

Datum och tid

  • torsdag 5 januari 2023, 15.00–17.00