Sanne Salomonsen – Music & Stories

  • Musik och konsert
söndag 18 februari 2024, 18.30–19.40
Halmstads Teater - Figarosalen

Föreställningen med Sanne Salomonsen på Halmstads Teater den 18 februari flyttas från Stora salen till Figarosalen.

Tid för showstart 18:30 samma som tidigare.

Köpta biljetter gäller, men observera att i Figarosalen är det onumrerade platser, vilket innebär att publik tar plats själv. Alla platser har lika god sikt.

Har du köpt garderobsbiljett kom till Halmstads Tourist Center så får du den återbetald.

Vi önskar er en fin konsertkväll!

Sanne Salomonsen är en av de absolut främsta rocksångerskorna Norden någonsin skådat. Under decennier har hon ruskat om oss alla med sin musik sin superkraft. 1955 föddes hon i stadsdelen Fredriksberg i Köpenhamn. Redan som 11-åring startade hon sitt första band och bara några år senare gjorde hon musikaldebut i rollen som Sheilia i musikalen Hair.

Hennes första skiva släpptes 1972 och 1980–85 var hon sångerska i bandet Sneakers. 1988 kom det stora genombrottet även i Sverige; enorma framgångar med låten ”Den jag elsker”, en låt som även belönade henne med en Grammis. Därefter rymmer karriären det mesta; mängder av hits både i Sverige och Danmark men också otaliga långfilmer och omfattande live-turnéer.

Mellan åren 1985 och 1992 var Sanne gift med svenska artisten och låtskrivaren Mats Ronander och de båda var då bosatta i Stockholm. Tillsammans har de sonen Ray som likt sina föräldrar valt att bli musiker/producent. Sanne ser sig själv som svenskofil och känner sig delvis som svensk. Hon har länge väntat på rätt läge att möta den svenska publiken igen.

Sommaren 2023 skulle det ske då hon medverkade för första gången som gäst i Sommar i P1. Mottagande var varmt och hyllningarna många. I samband med skapandet av radioprogrammet uppstod idén om att åka på Sverigeturné. En turné som förenar musik och berättelser; Sanne Salomonsen - Music & Stories har premiär i februari 2024.

Hösten 2023 medverkar Sanne i TV4:s succéprogrammet Så Mycket Bättre.

Biljetter Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se

Handikapplatser bokas på Halmstad Tourist Center, en fri ledsagare/rullstol.

Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center.

Kontakt och plats

Plats: Halmstads Teater - Figarosalen
Arrangör: Live Nation