Ett smörrebröd, en dryck och två forskare

  • Guidade turer och föreläsningar
måndag 11 december 2023, 17.00–18.00
Halmstads Teater - Foajén

Varmt välkommen till en afterwork med forskning i foajén på Halmstads teater! Du får ta del av Högskolan i Halmstads senaste forskning kring sådant du läser om i media och som påverkar din vardag. Två av våra forskare berättar om sin dagsaktuella forskning medan du njuter av ett smörrebröd och en dryck. Publiken kommer också att ha möjlighet att ställa frågor direkt till forskarna.

Syftet är att synliggöra hur mycket spännande och oväntad forskning som finns hos oss på högskolan och samtidigt ge människor möjlighet att få upp ögonen för frågor som inte har så mycket plats i de offentliga samtalen. Med de här evenemangen vill vi engagera publiken och visa på forskningens bredd och viktiga roll för vår förståelse av världen och samtiden.

Denna eftermiddag får vi ta del av följande forskning:

Linda Alamaa, biträdande universitetslektor i statsvetenskap. Hon forskar om offentlig förvaltning med fokus på byråkratisering, marknadisering och europeisering.

I ett byråkratiskt samhälle fyllt av regler, pappersarbete och långsamma processer går regelförenkling ut på att minska antalet ”onödiga” regler genom noggrann kvalitetsgranskning. Men vad händer när försök att förenkla regler leder till nya, långdragna processer? Linda berättar mer om en helt ny typ av byråkrat – regelexperten.

Johan Alfonsson, biträdande universitetslektor i sociologi. Hans forskning berör huvudsakligen frågor om det otrygga arbetslivet, dess orsaker och konsekvenser.

De senaste decennierna har Sverige sett en stor ökning av osäkra anställningar. Vid sidan av tillfälliga och bemanningsanställningar har en ny typ av arbete vuxit fram – gig-arbete. Gig-arbetarna består bland annat av cykelbud och taxichaufförer som utan anställningar ständigt jagar nya arbetstillfällen till mycket låga löner. Hur blev det så här och hur drabbas arbetstagarna?

Evenemanget varar ca 60 minuter inkl. paus.

Försäljningen med smörrebröd stoppas 7/12 kl 23.59.  

Biljetter utan smörrebröd finns att köpafrån 8/12 kl 00.00 fram till evenemangets start.

Biljetter Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se

Handikapplatser bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00. Ledsagare betalar fullt pris.

Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.

Vid allergi eller övriga önskemål så kontakta Halmstad Tourist Center 035-12 02 00 omgående när du köpt biljett.

Kontakt och plats

Plats: Halmstads Teater - Foajén