Solitaire

  • Teater och dans
onsdag 19 oktober 2022, 19.00–20.40
Halmstads Teater

Ett uruppförande av en av Lars Noréns sista pjäser.  

En grupp människor står instängda och sammanpressade inom en rektangel, mitt på scenen. Det finns inga väggar som stänger in dem. De kan ändå inte ta sig därifrån, och vet inte heller varför de befinner sig där. Med den scenanvisningen inleds denna pjäs av Lars Norén, en av de sista han skrev före sin död, som nu får urpremiär på Dramaten i regi av Sofia Adrian Jupither. En pjäs som än en gång visar hur Lars Norén ständigt utvecklades som dramatiker, hur han aldrig slutade förnya sig själv.  

Sofia Adrian Jupither och Lars Norén hade ett långvarigt samarbete, och hon har tidigare gjort en rad uruppföranden av hans pjäser, senast Vintermusik och Episod. En samproduktion med Jupither Josephsson Theatre Company i samarbete med och med skådespelare från Den Nationale Scene i Bergen, Folkteatern i Göteborg, Riksteatern, Svenska Teatern i Helsingfors och Uppsala stadsteater.  

Teatern varar 1h 40 minuter utan paus. Biljetter: Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se Handikapplatser bokas på Halmstad Tourist Center, en fri ledsagare/rullstol Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center.

Kontakt och plats

Plats: Halmstads Teater - Stora salongen
Arrangör: Halmstad Riksteaterförening

Datum och tid

  • onsdag 19 oktober 2022, 19.00–20.40