Logotyp för Halmstads teater
Läs mer

Soweto Gospel Choir - Freedom (In honour of Nelson Mandela)

6 november 19.30, Stora scenen

Özz och Måns

Världsmusik från Sydafrika. Gospel när den är som bäst! En musikupplevelse fylld med sprakande färger, afrikanska rytmer och en innerlighet som inte lämnar någon oberörd.

Det flerfaldigt Grammybelönade Soweto Gospel Choir kommer åter till Sverige i höst.

Soweto Gospel Choir har under de senaste 10 åren skänkt glädje till publik över hela världen.

De har samarbetat, spelat in och uppträtt tillsammans med artister som Bono, U2, Stevie Wonder, Celine Dion för att bara namna några. De har även uppträtt för president Bill Clinton, Oprah Winfrey och självklart för deras andliga ledare Nelson Mandela och Desmund Tutu.

Soweto Gospel Choirs historia börjar 2002 i Sydafrika. Kören bildades av körledarna David Mulovhedzi och Beverly Bryer. Sånggruppen, på över 30 medlemmar, blandar element från afrikansk gospel, negro spirituals och reggae med amerikansk popmusik. 2003 uppträdde Soweto Gospel Choir för första gången internationellt på Frankstone Arts Centre i Australien. Konserten blev en succé och de vann sitt första pris, det prestigefyllda australiensiska Helpmann Award för “Best Contemporary Music Concert”. Deras framgång fortsatte och de vann ytterligare två priser samma år, American Gospel Music Award för “Best Choir” och “Best International Choir”.

Soweto Gospel Choir har gjort en fantastisk resa från gatorna i Soweto, Sydafrika via Frankston, Australien och ut i den vida världen. De har gått från att vara helt okända till att bli utnämnda till en av världens bästa körer. Under denna resa har de vunnit två Grammys, blivit nominerade till både en Emmy och en Oscar.

Arrangör: Julius Production AB

För mer information:
www.sowetogospelchoir.comlänk till annan webbplats och www.juliusproduction.selänk till annan webbplats 


Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Handikapplatser bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.
Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen.