Sök tillstånd

Att arrangera ett evenemang kräver oftast olika former av tillstånd. Halmstads kommun har en tillståndslots där du får guidning bland tillstånd och regler som är viktiga för evenemang och annan verksamhet.

Tillståndsguide

När du arrangerar ett evenemang kan du behöva bygglov, serveringstillstånd eller tillstånd att använda offentlig plats. I tillståndsguiden för evenemanglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du ta reda på vilka tillstånd som behövs för just ditt evenemang.

Tillståndslotsen

Hos Tillståndslotsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samlas flera aktörer, bland annat polis, kommun och säkerhetsansvarig. Det gör att du får vägledande information från alla vid ett tillfälle. Tillståndslotsen ser till att du söker de tillstånd du behöver och att de hinner bli godkända i tid. När du träffar Tillståndslotsen ska du ha en projektplan samt ett preliminärt datum och en preliminär plats för ditt evenemang.

Polisen

Om du redan vet vilka tillstånd du behöver kan du ladda ner ansökningsblanketter på Polisens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.