Bilder, filmer och logotyper

Här finns bilder och även filmer att använda för att marknadsföra Halmstad. De kan användas av dig inom besöknäringen i Halmstad och av dig som arrangerar evenemang, möten, utställningar med mera i Halmstad.

Bilder

Du kan använda materialet till exempelvis trycksaker, webb och annonser. Syftet ska vara att marknadsföra Halmstad. Fyll i formuläret längre ner så får du tillgång till bildbanken och logotyper och kan ladda ner det du vill använda.

Filmer

Söker du en film som visar upp Halmstad och som du kan visa upp i samband med ett möte eller evenemang? Välkommen att använda filmerna nedan. Du kan välja att visa filmerna direkt via verktyget Vimeo eller att ladda ner dem för visning via annat verktyg.

Alla filmerna är fria att använda i syfte att marknadsföra Halmstad eller besöksnäring och arrangemang kopplat till Halmstad. Du får inte lov att klippa i filmerna.

Logotyper

Halmstads platsvarumärke

Halmstads platsvarumärke är en destinationslogotyp och används främst i material riktat mot besökare. Logotypen ägs av Halmstads kommun. Samarbetspartners till Destination Halmstad får använda logotypen på sitt marknadsföringsmaterial. All användning av logotypen ska först godkännas av Destination Halmstad AB. Kontakta marknadsavdelningen om du har frågor kring användande av logotypen.

Logotype Halmstad-punkt

Bolaget Destination Halmstad

Logotype bolaget Destination Halmstad

Destination Halmstads juridiska logga visar att bolaget är avsändare. Denna kan, i undantagsfall, användas externt vid samarbeten, dock brukar främst Halmstad-punkt-loggan användas vid samarbeten. Vid samarbeten ska alltid Destination Halmstad först godkänna användade av logotypen. Kontakta marknadsavdelningen om du har frågor kring användande av logotypen.

Halmstad Convention Bureau – Destination Halmstad

Logotype Halmstad Convention Bureau

Halmstad Convention Bureau är en del av Destination Halmstad. Logotypen kan användas exempelvis vid samarbeten. Vid samarbeten ska alltid Destination Halmstad först godkänna användande av logotypen. Kontakta avdelningen Evenemang och möten om du behöver logotypen och har frågor kring användande av den.

Halmstads kommun

Halmstads kommuns logotyp finns för att skapa en visuell identitet och är kommunens ansikte utåt. Den ger en enhetlig och professionell bild av Halmstads kommun och tydliggör för mottagaren att det är kommunen som är avsändare.

Det finns förhållningsregler kring användning av logotypen. Både vid samarbeten eller i andra sammanhang. Behöver du Halmstads kommuns logotyp ber vi dig kontakta kommunen via Halmstad Direkt. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Halmstads kommun som huvudpart

Om Halmstads kommun är huvudpart (till exempel huvudfinansiär) för verksamheten eller projektet ska kommunens grafiska profil användas i sin helhet och får inte förvanskas.

Eventuell underordnad samarbetspart/sponsor kan delta med sin egen logotyp. Denna logotyp ska vara mindre än kommunlogotypen och placeras till vänster om kommunens logotyp i det vita nedre fältet. När många parter deltar skriver vi hellre ut i textform vilka som ingår i samarbetet.

Halmstads kommun som medverkande part

När vi medverkar i nationella, eller andra övergripande projekt och kommunen är sekundär avsändare som medverkade samarbetspartner får endast logotypen användas. Inga andra element från Halmstads kommuns grafiska profil får förekomma.

Collage med bilder ur Halmstads bildbank för besöksnäringen och arrangörer i Halmstad

Exempel på bilder ur bildbanken. Foto: Per Nilsson, Johan Adermalm och Destination Halmstad AB

Ladda ner bilder och logotyper

Fyll i formuläret nedan för att ladda ner bilder och logotyper från bildbanken. Alla bilder i bildbanken är fria att använda i syfte att marknadsföra Halmstad eller besöksnäring och arrangemang kopplat till Halmstad.


Kontaktuppgifter * (obligatorisk)
Kontaktuppgifter
Jag vill ladda ner * (obligatorisk)
Du kan välja flera
Jag vill ladda ner


Användarvillkor * (obligatorisk)
Alla bilder i bildbanken är fria att använda i syfte för att marknadsföra Halmstad eller besöksnäring och arrangemang kopplat till Halmstad. Fotografen äger alltid rätten till sin bild om inte annat avtalats. Det innebär att man inte får förvanska eller manipulera bilden. Bilder får inte säljas eller skickas vidare till tredje part. Fotografens namn måste också alltid anges i samband med publicering av bilden. Användning av Halmstad-punkt-logotypen ska alltid godkännas skriftligt innan användning. Om Destination Halmstad AB upptäcker missbruk av nerladdade bilder kommer användarrättigheter att återkallas.
Användarvillkor

Lagring av personuppgifter * (obligatorisk)
Lagring av personuppgifter

Pressbilder

Söker du pressbilder hänvisar vi dig istället till vår pressbildbank på Mynewsdesk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..