Turista Hemma 2022

Turista Hemma gör comeback! Efter två år i pandemianpassade format, som har lockat rekordmånga företag att delta, är det dags att damma av det ursprungliga konceptet och dessutom göra det än mer tillgängligt – både för dig som deltagare och alla besökare.

Vi bjuder nu in hela Halmstads besöksnäring och alla invånare till en helg i ren Turista Hemma-anda. Tillsammans fyller vi programmet med härliga erbjudanden, aktiviteter och upplevelser!

Datum: 21–22 maj 2022 (du kan välja att vara med en dag eller hela helgen)
Sista anmälningsdag 3 april 2022

Har du frågor och funderingar så kontakta oss gärna på turistahemma@halmstad.se.

Ett barn tittar ut över vidderna från en klippa

Vad är Turista Hemma?

Turista Hemma syftar till att, på hemmaplan, marknadsföra och visa upp Halmstads utbud av upplevelser, attraktioner, boendeanläggningar, restauranger och caféer med mera. Detta görs genom att vi tillsammans bjuder in halmstadborna till ett ”öppet hus” där de får möjlighet att besöka och upptäcka din verksamhet.

Vår vision är att alla som bor i och runt Halmstad ska bli mer medvetna om och stolta över det som finns att se, göra och uppleva här. Halmstadborna är de bästa ambassadörerna och det är därför värdefullt att visa dem vad staden och besöksnäringen har att erbjuda.

Hur fungerar Turista Hemma?

Under Turista Hemma ska halmstadborna få uppleva något alldeles extra, något som lockar dem att turista här hemma. Därför ska alla deltagande besöksmål erbjuda något speciellt denna helg, ett extra bra erbjudande eller en lockande aktivitet, valet är helt upp till dig. Det kan vara allt från guidade visningar, tipspromenader, provsmakningar och prova på-aktiviteter till rabatterade erbjudanden och specialmenyer.

Skattjakt 22 maj kl. 11.00

I samband med Turista Hemma arrangeras det, på söndagen, en skattjakt för alla besökare. Valet är ditt om du önskar vara med i tävlingen, vilket du anger i samband med anmälningen. Vi rekommenderar alla besöksmål eller dig med en fast plats att anmäla dig. Viktigt är dock att du har öppet på söndagen med start kl. 11.00.

Instruktioner

  1. Vi förser dig med en skattlåda och tillhörande brev.
  2. Du står för en skatt, valfritt innehåll till ett värde av 300 kronor.
  3. Den 22 maj kl. 11.00 ska skatten vara gömd någonstans i anslutning till din verksamhet.
  4. Den som hittar skattlådan går till er reception, kassa eller liknande och för att få sin skatt.
  5. Vi marknadsför att du är med i skattjakten.

Kostar inget att delta

Det kostar inget att delta mer än lite tid, engagemang och nedan önskade insatser från dig som deltagande besöksmål:

  1. Du använder/publicerar det digitala marknadsföringskitet i dina kanaler
  2. Du använder det fysiska marknadsföringskitet inför och under evenemanget

Vi står för den övergripande marknadsföringen i form av bland annat webbsida, affisch, nyhetsbrev, programfolder, annonsering i Hallandsposten, stortavlor i city, E6:an-skyltar, Facebook-annonsering.

Tidigare Turista Hemma

Turista Hemma hade nypremiär våren 2012 och arrangerades fram till 2018 en gång om året. Under sommaren 2020 och 2021 arrangerades istället en längre och pandemianpassad version av Turista Hemma, 2021 under namnet Enjoy Halmstad. I maj 2022 är det åter dags för det klassiska konceptet, en turista-hemma-helg.

Frågor

Har du som besöksnäringsföretag frågor om Turista Hemma är du välkommen att kontakta Halmstad Tourist Center på turistahemma@halmstad.se.

Turista Hemma – för dig som besökare

Är du intresserad av att besöka Turista Hemma? Titta in på vår besökssida destinationhalmstad.se/turistahemma. Öppnas i nytt fönster.