English

Turista Hemma

Genom Turista Hemma vill vi att alla som bor i och runt Halmstad ska lära känna sin stad bättre och bli mer medvetna och stolta över det som finns att se, göra och uppleva här.

Mer info om kommande Turista Hemma kommer under mars månad. Har du frågor och funderingar så kontakta oss gärna på turistahemma@halmstad.se.

Ett barn tittar ut över vidderna från en klippa

Vad är Turista Hemma?

Turista Hemma syftar till att, på hemmaplan, marknadsföra och visa upp Halmstads utbud av upplevelser, attraktioner, boendeanläggningar, restauranger och caféer med mera. Detta görs genom att vi tillsammans bjuder in halmstadborna till ett ”öppet hus” där de får möjlighet att besöka och upptäcka din verksamhet.

Vår vision är att alla som bor i och runt Halmstad ska bli mer medvetna om och stolta över det som finns att se, göra och uppleva här. Halmstadborna är de bästa ambassadörerna och det är därför värdefullt att visa dem vad staden och besöksnäringen har att erbjuda.

Hur fungerar Turista Hemma?

Under Turista Hemma ska halmstadborna få uppleva något alldeles extra, något som lockar dem att turista här hemma. Därför ska alla deltagande besöksmål erbjuda något speciellt denna helg, ett extra bra erbjudande eller en lockande aktivitet, valet är helt upp till dig. Det kan vara allt från guidade visningar, tipspromenader, provsmakningar och prova på-aktiviteter till rabatterade erbjudanden och specialmenyer.

Tidigare Turista Hemma

Turista Hemma hade nypremiär våren 2012 och arrangerades fram till 2018 en gång om året. Under sommaren 2020 och 2021 arrangerades istället en längre och pandemianpassad version av Turista Hemma, 2021 under namnet Enjoy Halmstad. I maj 2022 är det åter dags för det klassiska konceptet, en turista-hemma-helg.

Frågor

Har du som besöksnäringsföretag frågor om Turista Hemma är du välkommen att kontakta Halmstad Tourist Center på turistahemma@halmstad.se.

Turista Hemma – för dig som besökare

Är du intresserad av att besöka Turista Hemma? Titta in på vår besökssida destinationhalmstad.se/turistahemma. Öppnas i nytt fönster.