Publicerad 5 juni 2024

Internationell bordtennistävling till Halmstad

Foto: Linda Carlsson/SBTF

Nu är det klart att World Table Tennis Feeder lämnar Stockholm för Halmstad. Evenemanget genomförs 16-21 september på Halmstad Arena och förväntas locka spelare från hela världen. När den första upplagan genomfördes 2023 var både herr- och damlandslaget representerat på plats. Förhoppningen är att de ska delta även i årets upplaga.

Sportsliga framgångar och storslagna evenemang som VM 2018 har banat väg för att etablera Halmstad som en bordtennisstad att räkna med, inte bara nationellt utan även internationellt. Det bekräftas inte minst genom att International Table Tennis Federation och Svenska Bordtennisförbundet ännu en gång väljer att förlägga ett evenemang till Halmstad.

– Det känns spännande att vara tillbaka i VM-arenan från 2018. Vi har massor av goda minnen från de internationella evenemang som ägde rum under perioden 2015–2018 med VM som självklar kronjuvel – det satte verkligen både bordtennisen och staden på världskartan. Vi vet att intresset för bordtennis i Halmstad generellt sett är stort och numera återfinns också ett av våra två Riksidrottsgymnasium här. Att återigen få genomföra ett internationellt evenemang i staden känns extra roligt, förutsättningarna med transport, boende och närhet till arenan känns fantastiskt bra. I lokala föreningen Halmstad Bordtennisklubb, har vi också en trygg och skicklig partner säger Johnny Ewerstein, evenemangs- och verksamhetschef på SBTF.

Befäster positionen som framstående bordtennisstad

Halmstad Bordtennisklubb är en erfaren arrangör som under året bland annat genomfört Senior-SM, Ungdoms-SM samt Para JSM. Föreningen tar tillvara på möjligheterna som erbjuds genom evenemangen för att sprida kännedom om verksamheten och rekrytera nya spelare till sporten.

– Att denna internationella stortävling hamnar i Halmstad ser vi som ett gott betyg för Halmstad och HBTK som under åren arrangerat flertalet elittävlingar. Denna gång är SBTF arrangör men föreningen ser naturligtvis ett stort mervärde i att internationell elit och svenska toppspelare får synas på vår arena. HBTK kommer under arrangemanget att på olika sätt presentera sin breda och inkluderande verksamhet och bjuda in nya deltagare till våra träningar, säger Leif Johansson, Ordförande HBTK

Evenemangs- och idrottsstaden Halmstad

Vi kan konstatera att det är ett fantastiskt bordtennisår. En fin mix av SM-tävlingar för såväl senior som ungdom, para JSM, nationella elitmatcher, succésatsningen Tjejfestivalen som kommer tillbaka i augusti och nu får vi även välkomna elitspelare från hela världen. Det är glädjande att samarbetet mellan kommunen, förbundet och föreningen fortsätter och att föreningen fortsatt stärker sitt befintliga arbete kring sina sociala engagemang. Tillsammans stärker vi Halmstad som evenemangs- och idrottsstad, säger Camilla Axelsson chef Destinationsutveckling.

Länk

World Table Tennis Feeder Halmstad 2024 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.